Expert
34.0001
Zaten tırnak karakteri hatası olmasa en basit kayıt yöntemleriyle engellenirdi bu kadar kasmaya gerek kalmazdı :)

edit: Slothere'in son sisteminde tırnak karakteri hata vermeyeceği için bütün küfür sistemleri içinde en başarılısı odur.
Ben boşuna demiyorum @Slothere bu konuda uzman diye :p
tebrikler güzel bir paylaşım..
bu olay biraz kelime hazenesine bağlı, * * içinde kullanmazsanız, kelimelerle rahatça tespit bildirilerini alabilirsiniz, ben kullanıyorum ve neredeyse fire vermedim bu konuda, küfür haznem geniştirde biraz ^^'
Buxiun : bu olay biraz kelime hazenesine bağlı, * * içinde kullanmazsanız, kelimelerle rahatça tespit bildirilerini alabilirsiniz, ben kullanıyorum ve neredeyse fire vermedim bu konuda, küfür haznem geniştirde biraz ^^'

Gayet başarılı tebrikler :)
Novice
12.5
Slothere : eline sağlık. fakat küfür, maalesef sphere emülatörü altında herhangi bir script yöntemi ile engellemez.

bu sistem üzerinde çok çalıştım ama aldığım sonuçta hep sphere emülatörünün kodlanma aşamasında yapılan bir hatadan kaynaklanan bir engelle karşılaştım. aynı engel bu sistem ve benzeri tüm sistemlerde de ortaya çıkacaktır.

sorunlu olan karakter " (çift tırnak) karakteri. tahmin ettiğim kadarıyla sphere emülatörü bu karaktere herhangi bir kaçış işlemi gerçekleştirmeden veriyi alıp işlediği ve bu karakterin de metinlerin belirteci olduğu için bu karakterin işlenmesinde problem yaşanıyor. örnek olarak oyun içerisinden herhangi bir komut veya sphere üzerinde kullanılan herhangi bir yerde girdiyi alıp kullanmaya kalktığınızda, tırnak olan metnin tırnağın olduğu kısmna kadar işlendiğini ve sonrasının hiç olmamış, yazılmamış gibi yok sayıldığını görüyoruz.

örnek kullanım;
-deneme "metninin devamı

bu şekilde bir metin kullanımında sphere'ın neresinde olursa olsun gönderilen metin deneme olacaktır. tırnak karakteri ve sonrasındakiler işleme alınmayıp hiç olmamış sayılacaktır.

ayrıca mesela karakterin oyunda istediğini yazmasını ve sphere'a hiç bir şey yazmamış gibi göndermesini de sağlamak mümkün. bu sefer tırnak karakterini başa almak ve başta çift tırnak kullanmak yeterli oluyor. ""deneme metni yazdığınızda ve bu metni işlemek istediğinizde sanki hiç bir şey yazmamışsınız gibi boş gönderim alacaksınız. fakat bu metin oyun içerisinden direk olarak görüntülenebilecektir.

o yüzden bu şekilde sistemlerle küfürün önüne sphere emülatöründe geçmek mümkün değildir, bazı konularda sphere gerçekten aciz vaziyetlere düşebiliyor ama elbette unutmamak gerekli ki ücretsiz sunulan bir proje, kullanan kişi bunları kabul ederek kullanıyor.

Gökberk yabancı bir sunucuda connectorun clientte yazılan tüm yazıları kayıt altına aldığını görmüştüm.Belki bu yöntemle engellenebilir.Dakika başı yazıkları kontrol edilerek bir web sitesine listelenir ve hiç sphere bulaştırmadan kayıt altına alınan saat ve tarihe göre arama yapılır.Böylece sphere kasmadan oyuncuların yazdıkları her yazı rahatlıkla görülebilir.Bunu tabi spherenin değil yeni bir yazılımla sağlanabilir.

Connector yapımcıları belki dikkate alır ve yazılımlarına ekstra özellik katabilirler.
Master
59.2997
Buxiun : bu olay biraz kelime hazenesine bağlı, * * içinde kullanmazsanız, kelimelerle rahatça tespit bildirilerini alabilirsiniz, ben kullanıyorum ve neredeyse fire vermedim bu konuda, küfür haznem geniştirde biraz ^^'

kelime haznesi pek fayda etmiyor maalesef, keşke etse :) * * arasına alınsa dahi anlattığım yöntemle speech'e dahi boş girdi göndertmek mümkün. * * arasından da girileni kontrol ettirdiğine göre isteyen istediğini yazıp hiç bir şey yazmamış gibi göndertebilir. umarım düzeltirler ileriki sürümlerde fakat şu ana kadar bir gelişim göremedim bu konuda.

@Mortal
dış etmenlerle çözülebilir mi bilemiyorum. denemek, denetmek lazım.
@buxiun
gökberkin demek istediği a"KÜFÜR şeklinde yazıldığında speech'e sadece a harfinin gittiği. İster ** arasına al ister alma

Bu konu nuker tarafından düzenlendi(2011-08-21 16:42, 13 yıl önce)
küfür bu şekilde engellenmez. adam nokta koyar virgül koyar yine söyler söyleyeceğini. yani küfür kontrolü yapılırken arada bir insan olmak zorunda. şikayetle direk engellemek istesek buda olmaz bu seferde haksız yere şikayet edenler olacaktır birden fazla kişinin şikayetiyle engellense desek ultima online gruplaşmaya müsait bir oyun olduğu için oda mümkün değil. en iyi yöntem şikayet edilince, şikayet edilen adamın konuşmalarının son kısmının bir yetkiliye gönderilmesi olur bu seferde sürekli şikayet yollayıp şikayetleri kontrol edilemez hale getirecek oyuncular çıkacaktır. Bence bu konu derinden derine şöyle oturulup düşünülmesi gereken bi konu. Motoru yakacam galiba nereden çıktı bu konu karşıma ya :D ilginç ama.
Sİstem Guzel =)
Başarılar Buxiun.
Silindi
Banned
0
gün gormemiş kufurler :)
guzelmiş

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.