Merhaba arkadaşlar kimse cevap vermiyor ama yinede şansımı denemek istiyorum.Aklımda plan şu, Bir komutla bi' oyuncu diğer oyuncu'nun yanına koşacak kendi kendine. Bunu nasıl yapabilirim? Umarım buna cevap alabilirim.
Adept
4.3
Merhabalar,

Biraz zor bir konu. Sphere'de GOTO komutu ile karakterleri yürütebiliyor olman gerekiyor, ancak bu komutun belli eksileri var:

- Karakterin oldugu yer ile gitmesi gereken koordinatlar arasindaki fark belli bir kare sayisindan yüksekse, karakter isinlanir.
- Karakter ile hedefi arasinda engeller varsa, bunlari mantikli bir sekilde asamayip, sonunda isinlanabilir.
- Oyuncu karakterler üzerinde direkt olarak GOTO komutu kullanilabilir mi, kullanilamaz mi bilmiyorum. Ancak büyük ihtimalle epey karisik yollar üzerinden GOTO komutunu oyuncularda calisacak hale getirmek gerekicektir.

Ne yazik ki Sphere gibi kaynak kodlari degistirilemeyen emülatörlerde bu gibi daha teknik konularda yapilacak cok sey yok. Bunu düsündügün konsept icin baska bir yol araman daha mantikli bir cözüm olabilir. Diyebilecegim tek sey, istediginin yapilmasi mümkün, daha önce de oyunculardan kacan hayvanlar gelistirmistim kendim. Skript hala elimde olsaydi buraya koyardim, maalesef birkac sene önce bir sabit disk probleminde kaybettim. Sana yardimci olabilecek konular:

- GOTO Komutunun gidilecek toplam yolda kisim kisim kullanilmasi.
- Tam yolun daha kücük kisim yollara bölünüp, bir sonraki noktaya gidilip gidilememesinin kontrol edilmesi. (oraya yürülenilebiliryor mu, vs.)
- Gidilebilecekse GOTO ile yürütülmesi karakterin, gidilemiyorsa alternatif yollarin bulunmasi.
- Oyuncu karakterlerde problem cikarabilen bir komut olabilir GOTO. Dolayisiyla oyuncunun karakterinin o süre icersinde NPC olarak degistirip, oyuncunun kontrolünü almak mantikli olabilir.

Sevgiler,
Neran
oyuncudan kaçan hayvan geliştirmişsin çok zor baya valla emek ister helal ztn de adamın istediğiyle ne alakası var?
Valla Tek çare ışınlandırmak gibi gözüküyor ne yapalım artık.Ya tam olarak açıkliyim aklımdaki fikri...

Yapmak istediğim şey tam olarak meleelere charge özelliği vermekti.O yüzden speedmode 1 ile adama hızlıca kosturup 1 2 sn stun ettirtecektim.Teleport olabilcek sanırım :/ Yada bi çaresine bakıcaz.


Yada aklıma şey geldi alt + mouse sol click ile birine follow verebiliyorsun.Follow scriptini bulabilirsem çok yol kat etmiş olabilirim.Onu aramaya başlayayım ben en iyisi.
Npclerde takip özelliği var o mantık ile yapılamaz mı ?
Adept
4.3
Konu ile alakasiz mesajlar temizlenmistir, lütfen onun baska bir konu acin.

Konu ile devam etmek gerekirse;

Brother:
oyuncudan kaçan hayvan geliştirmişsin çok zor baya valla emek ister helal ztn de adamın istediğiyle ne alakası var?

Benzer bir mesele. Sonuc olarak bir seyleri bir yerden bir yere yürütmek konuydu.
Yapmak istediğim şey tam olarak meleelere charge özelliği vermekti.O yüzden speedmode 1 ile adama hızlıca kosturup 1 2 sn stun ettirtecektim.Teleport olabilcek sanırım :/ Yada bi çaresine bakıcaz.

Güzel fikir. Bu konudaki önerim su olur:

- O özelligi kullanan oyunucya SPEEDMODE 1 verirsin belli süreligine (birkac saniye).
- Oyuncunun hangi tarafa kosacagi oyuncuya kalir.
- Oyuncu hedefine dogru kosup vurursa ve Charge-Özelligi deaktive olmamissa, vurusunda bonus verirsin.
- Aksi yönlere kosarsa, bosuna kullanmis olur özelligi.

Sevgiler,
Neran
iyi fikirmis neran gerçekten bunu düşünmemiştim.Ama şimdi düşündümde şöyle bi sıkıntıda olabilir bu charge abuse a cok acık olabilir.Target'a koşmak yerine kaçmak olabilir mesela.O yüzden biraz çürüttüm senin düşünceni ama :P
nesi benzer alalh aşkına - player 2 kare yakınına geldiğinde başka bir yöne kaç il bunun neyse konu dağılmasın, dediğin şeyin imkanı yok, player a target alıp koşturmak vs. git dota oyna yani
Adept
4.3
@Ryuuzaki

Belki bu fikir hosuna gider:

- Charge esnasinda hedefine darbe vurabildiyse basarili olmustur, bir problem yoktur.
- Ancak Charge esnasinda hicbir darbe vuramamissa, bosa bir Charge girisiminde bulunmustur, dolayisiyla bir dezavantaj olusabilir. Bosa vuran bir boksörün yasadigi dezavantaj gibi afalllayacaktir. Bunu oyuncuyu birkac saniyeligine sadece yürütüp veya kisa bir süre stun edip gerceklestirebilirsin.
bence playera target alınca aradaki kare sayısını hesaplat ona göre bir timer ver, bu arada şarja basınca eleman invul olacak tabi ya da sadece spell yiyecek ve sarj bozulacak, süre dolunca diğer elemana teleport et. ggbb
acaba charge sırasında adım mı kontrol ettirtsem? mesela x kare uzaklaştığında target ile kendi arasındaki kare sayısını alıp adım kontrolü ile +2 uzaklaşma verince charge özelliğinin bozulması gibi [kaçma mantığında diyorum] birşey yapılabilir mi?

Hedefe vurmuşsa zaten vurabilmişse stun ettirtecem.Şayet warriorların stun ı yok hiç.

Merak ettiğim konu Target ile kendi arasındaki mesafeyi hesaplattırıp çıkan kare sayısını nası kayıt ettirecem? bunun üzerine +2 uzaklaşmak için geri kare eklediğimizde charge özelliği bozulacak.


Ya da wow tarzi yerine daoc tarzı de yapabilirim ya niye uğraşıyorumki :D Direkt 1 saniyeliğine speedmode 1 verip adama bazı koşullarla bunu gerçekleştirebilmesini sağlarım .Örneğin kaçmasını engellemek için canı %40 dan azsa kullanamaz.Yada bunu kullanması için işte Stamina yesin biraz.Serverımda herşey stamina ile denkte çok önemli rol oynuyor kendileri bir değer olarak.

Aklıma bu geldi.

edit : :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.