Merhaba Arkadaşlar
Size bu derste [ EA Games ile Mythic Entertainment] 25 Eylül 1997'de piyasaya sürdüğü
[Ultima Online ] nın MLOyununda kendinize ait bir server oluşturmayı öğreteceğim .

Sizlere Server Kurmayı Anlatmadan Önce Birkaç ön bilgilendirme yapmak İstiyorum
Serveri Kurmak Basittir Biraz Forum gezerek yapabileceğiniz bir iştir ama bu işin asıl ana fikri sizin server kurmak isteğiniz serveri kurup kurcaladıktan sonra isteğiniz bitecekse bence bu dersten sınıfı terk etmelisiniz . Eğer Devam etmeyi istiyorsanız hiç usanmadan oyunun alt Yapısını iyice gözden Geçirerek Oyunun Temel Kodlaması SCRİPT yazmayı öğrenerek Bu Yolda Eğlenceli bir Şekilde Seyredebilirsiniz. Hazır Olduğunuzu Hissedince Zaten Kimsenin Size Bir şey Anlatmasını İstemeden Kendi Ultima Online Shard’ınızı Yöneteceksiniz.
Şimdiden İyi Eğlenceler

1.Adım
Serverimizi Oluşturalım
Kullanacağımız Server Versiyonu Sphere 56b Olsun Şuanki Eniyisi Budur.
Not : Vermiş Olduğum Link (url) ler Bozuk Olması İhtimaline karşılık dosya isimlerinide veriyorumki eğer url lerden ulaşamazsanız farklı sitelerden bularak kendiniz indiriniz !!!
1.Bu Url ye Girin
https://prerelease.sphere.torfo.org/
2. Girdiğiniz Sayfada Bulunan Bu üç Dosyayı İndiriniz
[SphereServer-0.56b-Win32] İndireceğimiz Dosya Adı SEPTEMBER OLANLARI İNDİRİNİZ
[SphereServer-0.56b-Scripts] İndireceğimiz Dosya Adı SEPTEMBER OLANLARI İNDİRİNİZ
[libMySQL.dll] İndireceğimiz Dosya Adı
September 20 2009, 20:24 Scripts 1098322 bytes
Download

September 20 2009, 20:24 Win32 889362 bytes Download

MySQL library
(libMySQL.dll) 1167360 bytes

3. Daha Sonra Bu Url ye Girerek www. Ultima-strike.com a Üye Olun ve Linklere Tıklayarak Sizlere gösterdiğim Dosyaları İndirin
[2.0.3 Client] İndireceğimiz Dosya Adı

https://www.ultima-strike.com/indir/client-203
[sphere_55i_Win32_full]
https://www.ultima-strike.com/indir/sphere-win32-55i-full
4.Artık Serverimizi Oluşturacak Temel Program Birimlerini İndirdik Sıra Kuruluma Geldi .
KURULUM

1. İlk Olarak Biigisayarım a girerek yerel disk olan C ye Sphere Adında bir klasör oluşturun
İndirmiş Olduğumuz [SphereServer-0.56b-Win32.rar] dosyasına sağ tıklayarak Dosyaları Çıkar Tuşuna Tıklayınız
Açılan Pencerede Sol Tarafta Bulunan Bölgeden Bilgisayarım/C/Sphere klasörünü seçerek Pencerenin Sağ alt köşesinde görünen Tamam Butonuna tıklayarak [SphereServer-0.56b-Win32.rar] ın içindeki dosyaları C ye Kurmuş Olduğumuz Sphere Klasörünün İçine aktarmış Olduk .
(Bu işlemi birkere anlattım ki Winrar Kullanmayı bilmiyeniniz Olabilir Nihayetinde bizde annemizin karnından Winrar kullanmayı bilerek doğmadık :D )
2. Daha Sonra [SphereServer-0.56b-Scripts.rar] dosyasınıda aynı işlemi yaparak Bilgisayarım/C/Sphere Kalsörüne Aktarınız.
3. Şimdiki işlemimiz biraz farklı İndirmiş Olduğumuz [sphere_55i_Win32_full.rar] Dosyasının üzerine gelerek sağ tıklayıp Klasöre Çıkar Seçeneğini seçiyoruz Çıkarma İşlemi Bittikten Hemen Sonra Bulunduğunuz Kalsörün İçine [sphere_55i_Win32] Adında Bir Klasör Oluşacak Bu Klasörü açınız ve İçerisinde Bulunan accounts ve save adındaki 2 klasörü Kopyalayıp Bigisayarım/C ye Oluşturmuş olduğumuz Sphere Klasörünün İçine yapıştırınız
4. Son Parçaya geldi sıra yine indirmiş olduğumuz [libMySQL.dll] Dll dosyasını kopyalayıp Bigisayarım/C ye Oluşturmuş olduğumuz Sphere Klasörünün İçine yapıştırınız.
Artık Serverimiz Oluştu Ama İşlemimiz Bitmedi Daha Birkaç Ayar ve Dosya Yerleştirme İşlemimiz daha kaldı
5. Bilgisayarım/C ye Oluşturduğumuz Sphere Kalsörüne Girip [Sphere.ini] Adındaki Not pad Dosyasına tıkalayark açıyoruz içerisindeki bölümü aşşada belirttiğim Gibi Değiştiriyoruz Kırmızı Yazı İle Yazdığım Yere Agree=1 yazıyoruz mavi ile belirtiğim yerede server isminizi yazarak not pad dosyasını Kaydedip çıkın.
Not: Eğer Sphere.ini dosyasınıdaki .ini uzantısını görmüyor iseniz bulunduğunuz kalsör seçiliyken klavyenizin Sol tarafında Space ( Boşluk) tuşunun yanındaki ALT tuşuna basarak Araçlar Sekmesine Tıklayıp Klasör Seçenekleri Seçeneğini Seçiniz Açılan pencerede Görünüm sekmesine Geçerek Bilinen Dosya Uzantılarını Gizle Yazan yerin yanındaki seçili kutucuğa tıklıyarak kutucuğu boşaltınız daha sonra pencerenin alt tarafındaki Uygula ya Tıklayıp Tamama Tıklayarak Uzantıları Örneğin .ini Gibi Uzantıları Görünür hale getirebilirsiniz.



///////////////////////////////////////////////////////////////
//////// General Information
///////////////////////////////////////////////////////////////

[SPHERE]
Agree=1
// Name of your Sphere shard
ServName= [Buraya ise Server İsminizi yazabilirsiniz örnek: Plus UO gibi … ]
// The IP of your server, this will be 127.0.0.1 almost always
ServIP=127.0.0.1
// The port of your server, this is 2593 by default
ServPort=2593

*Artık Server Ayarlarımızıda yaptık Şuan Sphere56-b Serveri Hatasız Bir şekilde Kurmuş Bulunmaktayız Artık Bağlantı Programı Olan Client imizi yerleştirip onun port ayarlarını yapaya kaldı
6. İndirmiş olduğumuz [2.0.3 Client] i kopyalayıp Bilgisayarım/C/Program Files/EA Games/Ultima Online Klasörünün içerisine Yapıştırınız
Not: [2.0.3 Client] bu bizim bağlantı programımız olduğu için hep bu client ile giriş yapacağız bunun için [2.0.3 Client] sağ tılayarak Gönder sekmesinden Masa Üstüne Ksıayol Oluştura Tıklayarak Masaüstünden Dha Kolay Ulaşabiliceğiniz Bir Kısayol [2.0.3 Client] tınız Olmuş Olacak .
7. Bilgisayarım/C/Program Files/EA Games/Ultima Online Klasörünün İçerisinde Login.cfg adlı dosyayı buluyorsunuz. Daha Sonra Üstüne Çift Tıklıyorsunuz. Karşınıza Gelen Pencerede Yüklü Programalar Listesinden Program Seçmek Adlı yazının yanındaki kutucuğu işaretleyip tamam a tıklıyoruz açılan pencereden Diğer Programlar Adı Altında Not Pad Dosyasını Seçip Aynı Pencere içerisindeki Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan adlı yazının yanındaki kutucuğun işaretini kaldırıyoruz kutucuk boş hale gildiğinden emin olunca tamam btonuna tıklıyoruz bu işlemi yapark Login.cfg adlı dosyayı Not Pad olark açtık Şimdi İçerisinde Yazan Herşeyi Silerek İlk Satıra şunu Yazıyoruz
loginserver=127.0.0.1,2593
yazarak not pad dosyasını kaydedip kapatıyoruz.

Artık Serveri Çalıştıralım
Bilgisayarım/C/Sphere/Save Dosyası İçine şu isimde bir Boş Not Pad Dosyası Oluşturun spherestatics.scp bu dosyayı açıp içine 2 ci satıra
[EOF]
Yazıp kaydedip kapatın daha sonra
Bilgisayarım/C/Sphere Klasörü İçindeki [SphereSvr.exe] İsmindeki programı çalıştırıyor.
Biraz Zaman Alabilir Açılması Komut Listesi halinde Siyah Bir Pencere Açılacak Satır Satır Yazlar İnecek Aşşağıya Doğru O Yazıların Bitmesini Bekleyin Bittikten Sonra Sphere Serverimizin Penceresinin altındaki beyaz komut satırına geliniz
Account Oluşturmak
.add account İsim Şifre
Yazınıp entere basarak accountunuzu oluşturunuz
Örnek vermek gerekirse .add account niyazi bir boşluk bırakıp 123456 şifremizi yazıyoruz
.ACCOUNT ADD niyazi 123456
Bu işlemden sonra komut satırına
.save
Yazarak yaptığımız değişikliği kaydediyoruz her işlemimizde birkere yapmamız gerekir … Aksi taktirde yaptığınız işlem geçersiz olur ve sonuca ulaşamayız …

Account umuza PLEVEL yani Accountumuzu GM veya Owner Yapmak
Yine Komut satırına Gelip
ACCOUNT name PLEVEL x
.ACCOUNT niyazi PLEVEL 7
Yazarak Oluşturmuş olduğumuz accoutumuza plevel verdik 7 level ownerin no sudur
.save yapınız
Artık Accountumuzu Oluşturduğumuza göre masa üstüne kısayol olarak attığımız Client 2.0.3 e çift tıklayarak account ismi ve şifre yaparak Giriş yapıyoruz karakterimiz oluşturup oyun içerisinde
.gm
Yazarak Ownerliğinizi aktif hale getiriyorsunuz

Artık Serveriniz hatalardan ayıklanmış ve sorunsuz şekilde işlemeye başlamıştır
Script Eklemeye Başlaya bilirsiniz Serverinize
Arkadaşlar Bu dersimizde Server Kurulumunu Anlattım Bir Sonrakinde İse Script Ekleme yi Ve Script Yazmayı Öğreteceğim Sizlere Umud Ediyorumki hazırlamış Olduğum Bu Ders İşinize yarar.
Benim Bütün Amacım Herkezin Siyah Beyaz Az bilgili Çok Bilgili Herkezin İşine Yarayacak Bir Dersti Şimdiden Teşşekür Ederim ….
[[[LEROY@lle]]]
Bana Ulaşmak İsterseniz İmzadaki Url Den Sayfama Ulaşabilirsiniz…
Novice
12.5
Bu kadar yazmışsın küçümsemek olmaz ama bu bilgiyi bir çok yerden ulaşabilirlerdi yahu bu kadar uzun uzun yazmaya gerek yoktu.Birde bir kaç eksik nokta var onları belirteyim.

"agree" kaldıralı yıllar oluyor.Artık gerek yok.
https://nightly.prerelease.sphere.torfo.org/files/revisions.txt

55i full indirdiğinizde save klasorunde eksik dosyalar olacaktır.

spheremultis.scp
spherestatics.scp
spheredata.scp
Eksiklerimin Farkına Varmamı Sağladığın İçin Teşşekür Ederim Mortal Ben Sadece Ayrıntılı Bir Anlatım yapmak istedim ve bu şekilde düzenli çalışıyor server . Değişiklikleri takip etmekte yarar var.
Yıl olmuş 2012 , bölünmüş bir oyuncu kitlesi var ortada 25 tane sunucu var hala sunucu açmayı bilmeyip sunucu açmasını öğretenler var.

Gereksiz olmuş ama emek vermişin gibi. ( kopyala yapıştır yapmış gibisin)
İyi Ozaman Yardım Etmeyelim Kimseye Teşşekkürler İlginizden ve Alakanızdan Dolayı ...

Çok iyi teşekkürler .



Bu konu target tarafından düzenlendi(2019-03-04 08:59, 5 yıl önce)
Bu anlatımı çoğu yerde okudum, anlatanlar genelde karşısındakini kendi gibi biliyor sanıp üstün körü anlatıyor. Bence gayet ayrıntılı ve açıklayıcı olmuş. Kimseye de zarar verdiğin falan yok. İsteyen server açar, isteyen kapatır. Kimse kimsenin keyfinin kahyası değil. Server iyi ise zaten ayakta kalır kötüyse kapanır. Olay bundan ibaret. Adam emek verip heveslenerek bir şeyler yapmış, ellerine sağlık.
Nelph : Yıl olmuş 2012 , bölünmüş bir oyuncu kitlesi var ortada 25 tane sunucu var hala sunucu açmayı bilmeyip sunucu açmasını öğretenler var.

Gereksiz olmuş ama emek vermişin gibi. ( kopyala yapıştır yapmış gibisin)


Bu sitede amacından şaşmış ozaman ? Zamanında insanların birbirlerine yardım edebilecegi düşünülüp burada Script gibi Bölümler Oluşturulmuş Ama sen Bu kafayla Gidersen ultima online diye bir oyunu oynayan kalmayacak.. herkes zamanında merak etmiştir bu işleri Sende Etmişsindir bende Ediyorum. hala ediyorum. Lütfen Birşeylere heves eden insanları bu kadar küçük görmeyin. Herkes Kendine server editlemiştir 5 tane server yaptım farklı farklı zamanlarda ama hiçbirinde açmayı düşünmedim. çünki ben biliyordum bu iş benim harcım değil. Bu arada konuda başarılı olmuş arkadaşı tebrik ederim en azından bişeyler yapmaya çalışmış.
:):):)
Nelph : Yıl olmuş 2012 , bölünmüş bir oyuncu kitlesi var ortada 25 tane sunucu var hala sunucu açmayı bilmeyip sunucu açmasını öğretenler var.

Gereksiz olmuş ama emek vermişin gibi. ( kopyala yapıştır yapmış gibisin)


Amma çok gereksiz konuşuyorsun ya.
Sen doğuştan öğrendin herhalde ?
Giriş yapamıyorum either no account felan diyor
Konsol kısmından şunu yazmayı dene: account add almira 1234 ve enter
level kısmına: account almira plevel 7 yazdıktan sonra enter yap ve save al yeni aldığın account ile giriş yapabilirsin!
tabi C:\sphere\accounts\sphereaccu.scp olduğunu varsayıyorum..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.