Merhaba arkadaşlar belki basit bir soru ama çözümünü bulamadım. Mapte herhangi bir yerde .tile komutunu kullanınca sayıyı ne yaparsam yapayim .tile 50 gibi hep gold çıkıyor bunun çözümü nedir acaba?

googleda araştırmama rağmen bulamadım eğer varsa kusra bakmayın cevaplarınızı bekliyorum saygılar
.tile .add i_paver_sandstone vb
Ama inside uo kullanmak istiyorum sonuçta her itemin adını rengini cismini vs. ezbere bilmiyorum çok eskiden sphere server açtığımda problem yoktu diye hatırlıyorum
RenLia : .tile .add i_paver_sandstone vb

Mecbur böle yapmalısın komutsuz yapamazsın.
Peki şöyle bi komut vardı diye hatırlıyorum mesela .add i_stairs_marble çıkarıyorum ama bunu merdiven şekline getirmek için yani itemin aynı renkte şeklini değiştirmek için komut neydi?
Novice
12.5
batubatu : Peki şöyle bi komut vardı diye hatırlıyorum mesela .add i_stairs_marble çıkarıyorum ama bunu merdiven şekline getirmek için yani itemin aynı renkte şeklini değiştirmek için komut neydi?

İtemlerin rengini değiştirmediysen renksizdir.Yani o şekilde eklenmiştir.Yinede değiştirme komutunu öğrenmek istiyorsan info menüsünden veya xbaseid komutu ile id değiştirebilirsin.
.tile nudgeup komutuyla goldsuz çıkıyor nedense cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler
Novice
11.9
".tile xx yy" komutta "xx" yükseklik birimi, yy ise itemin kodudur. "add" komutu ile çıkarttığın her itemi .tile 0 i_katana olarak çıkartabilirsin. Örneğin 2. katta bir evde tile ile çoklu item çıkartmak istiyorsun. Genelde yükseklik 20'dir. ama emin olmak için itemi çıkartacağın yerde .where komutunu yazıp üzerinde çıkan sayıların son virgülden sonraki sayıyı .tile ile item id'sinin arasına eklemelisin. Örneğin yüksekliği 20 olan biyerde katana dizmek istiyorsan; .tile 20 i_katana şeklinde komutu yazabilirsin.

batubatu : Peki şöyle bi komut vardı diye hatırlıyorum mesela .add i_stairs_marble çıkarıyorum ama bunu merdiven şekline getirmek için yani itemin aynı renkte şeklini değiştirmek için komut neydi?

.xflip

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.