Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Selamlar,

Hiç Ultima Online stream'ı yapan birileri var mı? Bu iş uo sunucularının çok işine yarayacağını düşünüyorum açıkcası
tanıdığım birkaç kişi var ama tr'de oynayanını bilmiyorum, pvp turnuvanızı stream edeyim diye teklif ettiği sunucudan ukalaca ego dolu bir cevap alınca vazgeçmişti bir tanesi türkiye'den.
aslında twitch.tv sayesinde herkes stream yapabilir.
yok sunucudan "buradan izleyebilirsiniz" tarzı bir yönlendirme beklemişti ama alınan cevap baya kötüydü. evet herkes yapabilir çünkü uo baya düşük sistem isteyen bir oyun, ortalama her pc ve düzgün bir upload hızı kasmadan yayın yapabilir bence de.
Stream izleyecek ultima online kitlesi yok.Kaldı ki stream için çok aktif bir oyunda değil.Olsa olsa anca pvp turnuvaları.
Bir çok yabancı sunucu bu konuda ön planda. En iyi örneği ise UOAC. Sunucu daima oyun içinden yayın veriyor ve oyuncuları buradan olup biteni takip edebiliyorlar. Dediğiniz gibi, 128 MB RAM ile sorunsuz oynanan bir oyun için, yapılabilecek bir şey her sunucuda. En azından yeni bir atılım olabilir.
Güzel olabilir canlı yayın actionlar turnuvalar vs zaten dota 2 ve başka oyunların stream yayınlarını yapıyorum sunucu sahipleri isterler ise yardımcı olabilirim o konuda
oyuncuda pvp'e çıktığında yada guild olarak toplanıp pvp'e çıktığındada stream yapabilir.
Master
59.2997
UO pvp sisteminde stream yapmanın manası yok. Birebir kapışmalarda malzemesi biten ya da manası biten adam mutlaka kaybediyor. Anlık reflekslere ihtiyaç duyulmuyor. Her şeyin etkisi, süresi belli durumda. Warrior ise dümdüz üzerine koşmaktan başka bir numara yapmıyor. Heyecan olacak ki izlenme sayısı çok olsun. Örneğini verdiğin Twitch'de dünyaca ünlü, güncel pek çok oyun bile pek fazla izlenmiyor. Yayın yapılsa sunucunun web sayfasında "bu akşam yayınımız var, buradan izlersiniz" diyerek bir fark yaratmak dışında pek işe yaramaz. 10-15 kişiden fazlası da izlemez. Hangi sunucuydu adını hatırlamıyorum ama geçen yıllarda birisi invisible bir karakter ile turnuvaları yayınlamıştı. O dahi pek heyecan yaratmamıştı ki o zamanlarda bu stream olayları şimdiki gibi basit değildi, herkes beceremiyordu.
Twitch geçtiğimiz yıllara bakılırsa şuan için gerçekten iyi durumda. Bir çok oyun için yapılan herhangi bir yayında bile pek çok izleyici bulma imkanınız var. Ve yayın yapan kişiler, cevabını aradığınız pek çok sorunuza direk olarak yanıt vermektedir. Buda izleyici sayısının artmasında ki en önemli faktör. Aynı zamanda pek çok kişi Twitch ve benzeri Stream ler sayesinde, oyun içeriği hakkında hızlı bir şekilde bilgi edinebiliyorlar. Kendim için konuşmalıyım ki, yeni bir oyun için Youtube> xxx gameplay yerine, TwitchTV ye bakıyorum.

Ultima Online için, evet pek Stream gerektirecek bir oyun değil. Daha doğrusu, dışarıdan bir izleyicinin yayında kalma süresi 10 saniye olarak hesaplanabilir ^^, Bu durum UO oynayan oyuncular için geçerli değil tabi ki. PvP için konuşmak istemiyorum fakat PvM yapan bir oyuncu saatlerce oyun içinde kalabiliyor ve bunu yayınlayarak oyuna yeni katılmış kişiler tarafından izlenebilir, oyun hakkında bilgiler verebilir. Kendi fikrim, "Gerek yok! Eski köye..." gibi bir durum yaratılmasına gerek yok.
Twitch'de yayınlar popüler değil mi? daha geçen ay Intel'in turnuvasında anlık 600 bin izleyici vardı naptın sen :) Geçen sene LOL dünya şampiyonasında 1 milyona yaklaşmıştı rakam. Bakın tekrar uyarıyorum bu rakamlar anlık o an pc başında turnuvayı izleyen kişi sayısı.
Expert
34.0001
1 milyon aktif yayıncısı olan bir platform twitch. kullanıcı değil bak, yayıncı. popülerliğini tartışmak komik olur.
Twitch'in own3D tv'e göre sunduğu avantajlar ve teklifler stream yapan prof oyuncular için daha cazip geldi ve bu sayede oraya geçmelerine neden oldu.Aslında bir bakıma own3D'ın artık kapanmasına neden oldular.Neden olmadılar direkt etkilediler desek daha iyi olur.Tabi bu da twitch'in bu kadar popüler olmasına yaradı.Yoksa eskiden bu kadar popüler değildi.Kaldı ki arayüz olarak falan twitch'den baya öneydi.Son zamanlarda dns değiştirme yada değişik programla giriş yapılıyordu sanırım yasaklanmıştı ondan sonra zaten iyice çöküşe geçti.Hatta çöküş nedenlerinden biride streamerlara yapılan ödemelerin çok gecikmesi falanda vardı işin içinde.
Master
59.2997
Yalnız ben twitch popüler değil demedim. :? Dikkat edilirse; "Örneğini verdiğin Twitch'de dünyaca ünlü, güncel pek çok oyun bile pek fazla izlenmiyor." demiştim. Çok büyük, uluslararası turnuvalarda dediğiniz gibi izleyici patlaması yaşanıyor. Fakat CoD, Battlefield gibi yeni çıkmış sayılabilecek, her daim izleyicisi olan oyunlar bile ortalama 3-4 bin izlenme oranıyla yayın yapıyorlar. Ultima Online turnuvasını izlese izlese maksimum anlık 50-100 kişi ya izler ya izlemez. Bölüm Sonu Canavarı editörlerinin yaptığı canlı oyun yayınını dahi binlerce anlık kullanıcıya sahip siteden ortalama 110-120 kişi izliyor. Ana sayfada oyunun görünmesi için iyi kötü belirli bir izleyici sayısına sahip olmak lazım. Ana sayfaya oyun düştü mü iyi kötü reklamını yapar başkalarının da izlemesini sağlarsın. Diğer türlü Ultima Online diye aratıp gelecek izleyiciyi beklerseniz çok fazla hit alamazsınız. Türk oyuncu gelsin derseniz işin içerisinde yıllardır olan insanlarız, iyi kötü herkes Türk oyuncuyu neyin çektiğini bilir.

Yani üzerinde fazla tartışmaya da lüzum yok. Benim görüşüm gereksiz olacağı yönünde. Ama fark yaratır mı? Yaratır. Hoş olur mu? Olabilir. Ama yayın yapacağız diye vakit öldürmeye de pek lüzum yok. Yayın işi zahmetli iş, vakit ayırmak lazım. Ona ayrılacak vakti bir sunucu yetkilisi sunucusuna ayırsa neler yapılır kim bilir. Ya da gerçek dünyaya ayırsa. :)
uo'nun izlenmesi için muhtemelen düzenli olarak stream yapan tanınmış birinin uo streami yapması, izleyici kitlesinin de uo'yu bilmemesi gerekir

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.