eski amentes nerde simdiki amentes nerde giriyim dedim pvp'de anmani bugu var fissle etmiyo poi yiyosun herkezin altında binek vs bildiğin pvp shard gibi player 30 u gecerse öpte basına koy connector 6x değil site cok abeci baya geri kalmıslar herseyde su sartlar altında o serverın tutması imkansız.
valla forumdan acc almaya çalışınca bu mail kullanılıyor diyor fakat yolluyoruz birşey gelmiyor sistem bi kontrol edilirse güzel olur
Öncelikle herkese Slm beyler. Uzun zamandır Uo camiasına ara vermiş durumdaydık. Bizim ilk Amentes açma nedenimiz Aşırı derece içimizdeki Ultima sevgisinden başlamıştır. Daha sonra server açma kararı aldık vede açmış bulunduk. Şimdiki zaman ile eski zaman arasında aşırı derecede fark bulunmaktadır. Bakıyorum şu an herkes uo sunucu rahatça açabiliyor Şartlar eskisine kolay çok kolay maddi olarak. Biz bu zorluklar altında sponsor v.s. olmadan bu maddi yükün altına girip elimizden geldiğince birşeylerden feda ettik ve açık tutmaya çalıştık. Bakıyorum kimisi çökentes lakabını yakıştırıyor. Acaba o çökentes lafını demesi kolay hiç Amentes ilk açıldığı zamanda sunucu kiralarının maddi yönünü araştırdımı. Bence araştırmadan bu lafı hemen sölüyorlar. Doruknet - Adanet v.s. birkaç tane daha yurt içi bağlantılı sunucularla çalışmış durumda bulundum. İlk önce bunları araştırıpona göre konuşurlarla iyi olur.
Gelelim gerçek amentes sahiplerimi. Herkesin kafasında birkaç soru işareti var. Forumda gördüğüm kadarıyla kısa kısa açıklama gereksinimi duydum.
- Gelelim bunca süreden sonra neden diyenler için?
- Amentes sunucunu bırakmamın nedeni herkesin bildiği gibi İnternet Cafe işletiyordum ve iş değişikliği yapınca fazla zaman ayırmadğım için sunucuyu devam etmek isteyen birine karşılıksız vermiş durumda oldum.
- Gelelim neden farklı domain adı altında açıldı.
- amentes.net iş değişikliğimde sunucuyu verdiğim gibi domainide verdim boşta kalıp başkası almadı. Ve baktım sunucu kapalı oluncada https://www.amentes.org/ alıp açma kararı aldık.
- Peki iş değişikliğinden v.s. bahsediyorda neden tekrar server açma kararı aldılar diyenler var
- Bunun cevabıda çok kişinin halen amentes serverı tekrar ayağa kaldırıp stres atıp oyun oynayıp vakit geçireceklerin baskıları üzerine kendi aramızdada bir karar alıp açmış bulunuyoruz. Şonuçta maddi yönden bakınca artık eskisi gibi sunucu kira parası aşırı derece yüklü değil.

Kimisi forumlardan bakınca Hakkımda birşeyler demiş olabilir. Bazı staffları kadrodan attılar v.s. en büyük emeği olan adamları dışarda bıraktılar diye. Burdan söleyim onuda kimseyi kapı dışarda bırakmayız bilen bilir beni. Eğer gerçekten uo sevgisi olup bilgisi olup playerlara bir ortam yaratmak istiyorsa bir staff kesinlikle kendi çıkarınıdüşünmeyecek. Böle bazı staffların elinden tüm yetkiyi alıp dışarda bulundum. O da en doğal hakkım olsun değilmi

Bu sunucuyu tekrar ilk açtığımızda bazı gözden kaçırdığımız sıkıntılar illaki oldu. Bunları zaman içinde gidermiş durumdayız. Bence oynamaya değecek bir sunucu herkese hayırlı olsun olsun İyi saygı derecesi güvenin olduğu yerde bir oyun oynamanızı bekliyorum.

Burdan bu serverı ayağa kaldıran Arion - Thulann - Understand - Argos - Crowax ve tabiki Wildgenie sonsuz teşekkürlerimi sunar. Saygılarla Admetos...
amentes vol256345...

lan zamanında tuttu diye ne zorladınız ha :D kaymağı yedin gerisini bırak.
sunucu bakımsızlıktan ölcek hataları bildikleri halde yapmıyorlar inş düzeltirler eski günlerine geri dönerler.
bi ziyan daha :D https://uoplayer.com/ 4/36 kasmayın çok seneye tekrar denersiniz :P
Serverda 6 kişi online 5'i tamer zaten, serverdaki tek action gatelere poison field atmaktan ibaretti en son. 2014 yılında hala playera rel por atılan, adamın dibinden in nox sokup da extremely yedirebildiğiniz bir serverdan gelişme beklemek komik olur zaten.
İyi ve kötü eleştiriler var ne güzel :) Fakat 2 kişiye soru sormak istedim 1 tanesi banlanmış.

@Illuminati
Şu pm olarak atacağın şeyi buradan açıklarsan biz de bilelim. Ortaya bir laf atıyorsun ve arkasını getirmiyorsun.

@sqlim
Dediklerine tamamen katılmaktayım, herkes yaşını başını almış kişiler o yüzden arada sırada geliyorlar.
Cevapların çoğu ilk yazıları okumadan verildiği için normal karşılıyorum. Evet uzun süre ara verdik bir sürü Amentes türedi, o yüzden bizi de onlardan sanmaları normaldir.

Ama en azından ne bot var ne paralı eşya var ne milletten para sömürmek var. 10-15 kişi var hafta sonu 20-25 kişi var ama kafamız rahat.
Evet bir sürü sorun vardı çünkü 55r scriptleri mevcuttu, bunları 56b ye geçirene kadar sorunlar yaşandı, hergün çıkan sorunları düzeltiyoruz. Oynamak isteyene her zaman kapımız açık, herkes istediği şeyi yapmakta özgürdür.
Merhaba arkadaşlar,

Onurun dediği gibi hepimiz artık yaşını başını aldık. Şuan İstanbul'da bir yazılım şirketinin başındayım ve sunucular olarak Amentes'e tam destek veriyoruz. Serverdan son player çıkana kadar server açık kalmaya devam edecek. Biz bu projeye tekrar girerken eski anılarımızı, eski dostluklarımızı düşünerek girdik. Hiç kimseden ne para nede farklı bişey istemedik. İstemeyeceğizde.

Server ilk açıldığında ciddi saldırılar yedik. Bunu hemen bir cluster mantığı kurarak ve cloud flaire tarzı sistemlerle bertaraf ettik. Şuan web sitemiz 2 ayrı sunucuda connector dosyalarımız ise 3 ayrı sunucuda barınmaktadır. Bu neticede sunucunun tekinde overload olduğu zaman gerekli yükü dier sunucu üstlenerek çok rahat bir şekilde erişime kapanmadan saldırıları atlatabilmekteyiz. Web kısmında şimdiye kadar yaşadığımız sorunları bu şekilde size özetleyebilirim. Eski web sitemizi kullanmamızın nedeni ise eski üyelerimizin bizi tanıması amacıyla verilmiş bir karardır. Yoksa themeforestten bir template alıp codeigniter veya zend kullanarak bir site oluşturması 1 günümüzü almaz.

Account sistemi tarafımdan sadece bizim sunucumuza özel SMF ile entegre çalışacak biçimde yazılmıştır. Forum şifreniz ne ise oyun şifreniz 5 saniye ara ile güncellenir ve aynı şifreye senkronize olur. Burada tek sorun Sphere'nin kullandığı mysql library eski olduğu için buga düşmesidir. 56b versiyonuna yeni library tanıtılamadığı için malesef ara sıra servera reset atmamız gerekmektedir. Ancak bu sorun ileriki zamanlarda 56c ye geçtiğimizde gidecektir. Bu sorun ayda belki bir kere yaşanmaktadır. Çok sık olan bir olay değil yaşandığında zaten hemen müdahale ediyoruz.

Oyun içerisinde ne yazık ki hiç tahmin edemediğimiz sorunlar çıktı. Gerek Onur gerek ben işimizin gücümüzün arasında bunları elimizden gelebildiğinde hızlı bir şekilde halletmeye çalıştık ancak ne yazık ki bazı sorunların temeline inmeniz anlık olamıyor sistemi incelemeniz ve hataya nerede düştüğünü debug etmeniz gerekiyor ve sphere bu hataya düştüğünde loga kaydetmeyiğ kapanabiliyor buda işinizi zorlaştırıyor. Velhasıl bu sorunların çözülmesini bekleyemeyen bir çok arkadaşımız ilk zamanlarda serveri bıraktılar. Bilinmelidirki bir proje development aşamasından livea alındığı zaman illaki hatalar olacaktır. Bir aylık bir süreçte serverdaki irili ufaklı, tahmin bile edemediğimiz okadar çok şeyi fixledik ki.

Şuan için serverımızda bulunan buglar kapatılmıştır. Ve serverımız en son player oyundan çıkıp server 0 player kalana kadar kapatılmayacaktır. Ne yazıkki bu ismimizi kirleten bir çok kişi bizim yokluğumuzda çıkmış ve Amentes ismine karşı bir ön yargı oluşmuştur. Bunu kırmaya inanın çok uğraşıyoruz.
Bu ay sunucu içinde olan güncellemeler.


- Ev içerisinde summon büyülerin yapılması açıldı,
- Evlerde artık gate açabilirsiniz, recall olabilme kapalıdır,
- Reg Store menüsüne "Hepsini Ekle" seçeneği eklenmiştir. Bu özellikle çantanızda bulunan bütün regleri tek seferde ekleyebilirsiniz,
- Reg Kristallerini kullandığınızda artık poşet içerisinde reg vermeyecektir. Regler direk çantanıza dağılacaktır,
- TP Store eklenmiştir. Çantanızdaki bütün trapped pouch ları tek seferde ekleyebilir, hepsini ya da belirli adetlerde çıkartabilirsiniz. Provisioner vendorlardan temin edebilirsiniz.
- Fireball ve Lightning büyülerindeki damage oranları yeniden düzenlenmiştir.
- Teleport büyüsünden delay kaldırılmıştır, 1sn casttime vardır freezetime yoktur, kişilere atılamaz.
- Elder Mage/Warrior Robe yapımında ekstra olarak 1 adet Elder Crystal gerekmektedir. Elder Crystal, Arrax isimli dragonun cesedinden çıkmaktadır. Arrax isimli dragonun world üzerinde 1 adet spawnı bulunmaktadır.
- Hediye stoğundan alınan Rare, Leather ve Furniture Dye'lar artık sınırsızdır. Gereken bilet adetleri ayarlanmıştır.
- Craft edilen Rare Dye için gereksinimler azaltılmıştır ve Rare Dye'ları renklendirmek için Dragon cesetlerinden çıkan kanları kullanabilirsiniz.
- Normal Mage Robe giyimi için 75.0 Magery ve 75.0 Evaluating Intelligence becerisi gereksinimi eklenmiştir.

18 Haziran günü saat 21:00'da 1vs1 PvP turnuvası yapılacaktır. Katılımcıların 20:45'te hazır olarak Pazar Alanı'nda bulunmaları gerekmektedir.

- Turnuvaya alımlar için 20:45'dan itibaren page atmaya başlayabilirsiniz.
- Silaha poison sürmek yasaktır,
- Katılım ücreti 150k'dır, çek olarak yanınızda bulunmalıdır. Çek olarak bulunmuyorsa turnuvaya katılamazsınız.
- Gerekli bandaj ve reg tarafımızdan verilecektir.
- Loot yapmak bu turnuva için yasaktır.
- Yanınızda sadece silahınız ve setiniz bulunabilir.
- 3 cure, 3 heal, 3 refresh,3 agility, 3 bleed potion tarafımızdan verilecektir.
- Turnuvaya katılmadan önce silahınızdaki zehiri silmeniz gerekmektedir. Turnuva alanında silahı zehirli olan kişiler turnuvadan elenmiş sayılacaktır.
sqlim : Eski oyuncular bilirlerki amentesin yeri,tadı,oyun akışı başkadır.
Combat skilleri arasında aşırı bir fark yoktur.
Oyun cok kurcalanmamıştır.
Reg Cristali renginin yeşil olmasından tutunda,çantanın renginin kahverengi olmasına,
En janjanlı bineğinin hala Unicorn olmasına veya 150 armor gezen Warlock olmamasına kadar.
Player sıkıntısı çekmesi normal tabikide, amentesin tadını bilen oyuncular şimdi iş,evlilik,cocuk tasası taşımakta.

Saygılarımla...

Laxity Labamba

+1 koymadan gecemeyecegim..!
Basindan beri soyledigimiz gibi amentes in acilma sebebi en guzel gunleri geri getirmek o klasik abartidan uzak janjanli itemlerin bazi oyuncularinin para ile donate gibi bana gore sacma bir sistemden yararlanip esitsizligin oldugu bir sunucu olmamak amacimiz sadece action yapmakda deil butun skillerin esit sekilde yararlanmasi sistemlerden dengeyi bozmadan herkezi keyifli dakikalar gecirebilmesini saglamak bunun icin elimizden geleni yapiyoruz bizi destekleyen herkeze tesekkur ederiz amentes ailesi. www.amentes.org den bizi takip edebilirsiniz
Yinemi pilav..

Bknz : KeLL
Amentes 21 Mart Cuma tarihinden beri aktiftir.Kapanır diyen arkadaşlara cevap olsun diye yazıyorum sunucunun kapanma gibi bi niyeti yoktur.
Elhamra. : Amentes 21 Mart Cuma tarihinden beri aktiftir.Kapanır diyen arkadaşlara cevap olsun diye yazıyorum sunucunun kapanma gibi bi niyeti yoktur.

Şu yazına öyle bir uyuz oldum ki sana cevabım, 25 TL bir vds kendi başınıza takılın sizler.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.