Arkadaşlar herkeze kolay gelsin ve iyi oyunlar. Başlıkta basit soru dedim çünkü eminim sizler için basittir ve dalga geciceksinizdir belkide ama problem değil herşeyi annemizin karnında öğrenmiyorumuz dimi :) Neyse sorularıma geçeyim.

Ben evimde bir server ile ugrasıyorum Map'ini Orta Dünya map yaptım. Orta Dünya map'i bilmeyenler yoktur diye tahmin ederek. Guard Zone olan şehirleri yada kendi yaptıgım bir şehiri Guard Zone yapmak istiyorum ama bir türlü beceremedim neredeyse her yeri kurcaladım :( Belirli bir yeri gz yapmam için neler yapmam lazım hatta + Safe Zone için neler yapmam lazım.

Bank yazdığımda Banker bank'ayı acmıyor bu neden olabilir ve nerden düzelte bilirim.

Vendorların mesela kendi eklediğim bir itemi yada eşyayı satmalarını istiyorum bunu vendor'un menüsüne nasıl koyabilirim?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar. Bu işte biraz yeni biraz eskiyim :) Uzun zaman önce uğraşıyordum bu işlerle ama Türkiye'deki RP server sıkıntısı beni harekete geçirdi açıkcası. Kolay ve yapabileceklerimi yapmak istedim bende. Scripter bulup boyle ufak şeylerle uğraştırmak yanlış olur diye düşündüm. Sorunlarım yada isteklerim olursa bu başlık altında yazmaya devam ederim. Herkeze şimdiden Teşekkürler...
Sphere 55 veya 56 kullanıyosan .region.safe 1 yaparsan o alan safe olur .region.guard 1 orayı guard lı yapar .region.safe 0 yap orası safelikten çıkar .region.safe 0 yaparsan bu seferde safeden çıkar orta dünya için önreicem .region.safe 0 .region.guard 1 Şehirler için Böle pazar alanı gibi bişi yapıcaksan eğer .region.guard 0 .region.safe 1 yap öbür türlü pk arkadaşlar :) cızz..
banka işini speech scriptinden bulcaksın speech banker den ayarlancak

vendorlarıda templatelerden ayarlıycaksın
Arkadaşlar çok teşekkür ederiyorum hemen denemeye geçiyorum umarım becericem.Marlock açıklayıcı anlatım için çok teşekkür ederim ancak guard olayını beceremedim region.safe 1-0 çalışıyor ama .region.guard 1-0 çalışmıyor :( Araştırdım ancak bi türlü nedenini bulamadım.

Vendor olayınıda hallettim onun için tşk ediyorum. Banker olayını ise açtım baktım nedir sorun çözemedim bir türlü ama çözebileceğim bir yöntemle uğraşıyorum çözerim umarım :)

Bu konu YuzDier tarafından düzenlendi(2008-08-29 14:22, 15 yıl önce)
On=*bank*
src.sysmessage Lutfen bekleyiniz.
src.timerf 2,bankself

gibi.


Vendorların satacaklarını ise template_Vend.scp'ten

Örneğin Provisioner vendorun altına ;

sell=i_benim_itemim şeklinde ekleyeceksin.
Nexima senin yazılarını okuyordum sitede gerçekten bilgine çok güvendim okudugumda. İşi biliyorsun yani ;) Banada yardımcı olman beni gurulandırdı. Tsk ederim. Söylediğini denemedim ancak olmadı. Bank dediğimde Lütfen Bekleyin yazdı ancak banka açılmadı :(

Kendimce bir çözüm buldum sanırım arkadaşlar. Çözüm Orjinal Sphere 55i'nin içindeki speach_banker.scp aldım ve kendi sphere'me attım düzeldi....

Bu arada Vendor'da kendi istediğim itemi satmasını ayarlayamadım. :( Mesela Animal Tamer vendorundan satmasını istemediğim hayvanları cikardım ama kendim yaptıgım shirink deed'i koydugum halde satmıyor :( baska bir yerede eklemem gerekirmi ?? ((( Bu sorunu Çözdüm Sanırım Buy Kısmınada yazmam gerekliymiş hallettim şimdi satıyor)))

En büyük sorunum Guard sıkıntım :( Guard'lar için script falan gereklimi acaba ben Guard scp ile hiç uraşmadım çünkü ? ARKADAŞLAR Bİ ÇÖZÜM BULALIM SUNA LÜTFEN :( Bi gelişme oldu arkadaşımın birisi söyledi Orta Dünya Mapte GZ yapmak istersen Koordinat ile yapman lazım dedi :( Ama nasıl oldugunu sölemedi kıl :D bende bir kaç komut denedim ama bulamadım :(

Bu konu YuzDier tarafından düzenlendi(2008-08-29 17:36, 15 yıl önce)
.region.guarded 1 yazarsan gz .region.guarded 0 yazarsan gz dısı olur

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.