Adept
4.3
Merhabalar,

Ben kendim artik pek ilgilenmesem de hala bazi haberleri takip ediyorum. O nedenle demin kesfettigim, Ultima Online takipcileri icin enteresan bir haberi duyurmak istiyorum. Kesfettigim haberin tarihi biraz eski, Temmuz 2009'a dayaniyor. Ancak hala güncel bir calisma gibi görünüyor, o nedenle burada aktariyorum. Temmuz 2009 tarihli haber:

"Son bir aydir yeni bir acik kaynak kodlu Client üzerinde calisiliyor. Calismalari sürdürenler Poplicola ve UOConnect'den Jeff. Nando, Turley, MuaDib ve Faerdan tarafindan da destek görüyorlar.

Su siralar "Targeting and Combat" alaninda calismalarini sürdüren ekip kodlamalari C# ile yapiyor.

Client'in bazi özellikleri:
- Farenin sol tusu ile tiklanan oyuncu veya npc ayaklarinin altindaki bir yuvarlak ile isaretleniyor, böylece hedef alinan karakter daha iyi belli oluyor.
- Ekranin altindaki "Hotbar" ile Yetenekler, Büyüler ve Esyalarin koyulabilecegi bir arayüz eklenmis. Bu sekilde oradan secip daha hizli tepki verilebiliyor.
- Paperdoll etrafindaki karelerde karakterin giydigi esyalar tek tek görüntüleniyor. Screenshot
- Her sunucu kendine özel pluginler ekleyebiliyor Client'e.
- Gumplar XML ile yaratiliyor.

Ekibin birincil amaclari orjinal Client'in sagladiklarinin hepsini sorunsuz ve stabil bicimde saglamak, böylece iyi bir alternatif olarak kullanilabilsin. Ayni zamanda kolay degistirilebilir ve gelistirilebilir olmasina özen gösteren ekib, son olarak da performans konusunda optimizasyon yapacak.

Projede yardimci olmak isteyenlere kapilari acik.

Proje sitesi: https://www.ultimaxna.com/

UO'nun orjinal Clientlari ile gelen sikayetleri göz önüne aldigimizda, oldukca güzel bir haber olarak nitelendiriyorum bu haberi. Özellikle acik kaynak kodlu olmasi, her sunucunun kendine özgü yenilikleri daha rahat yapabilmesi anlamina geliyor. Saniyorum ki bu gelistirmelerin en önemlisi, dogrudan Client'in icinde yer alacak illegal programlara karsi bir güvenlik sistemi eklenebilecek olmasi.

Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2010-04-13 14:19, 14 yıl önce)
Çok güzel..
Arayüz ü beğenmedim açıkçası.Ultima online arayüzüne tamamen ters olmuş.Daha çok wow tarzı bir oyuna benzemiş bu arayüz ile.
Novice
12.5
Açık kaynak kodlu dediğine göre düzenlenebilir bir şey İsmail.Güzel habermiş.
Expert
34.0001
Bencede güzel bir haber. Sağol allah razı olsun sayın neran.
KeLL : Bencede güzel bir haber. Sağol allah razı olsun sayın neran.

???? :)
Expert
34.0001
nooldu kanka :D
çok pis teşekkür etmişsin :)
Güzel paylaşım ama orjinali hiç birşeye değişmem ayrıca paperdoll berbat :).
Ben beğendim.
Expert
34.0001
firehellsly : çok pis teşekkür etmişsin :)

çok hoşuma gidince, sevgi patlaması oldu ondan ne diyceğimi şaşırdım =)
güzel.
Adept
4.3
Benim kanim tasarim konusunda pek önyargili yaklasmamak, önemli olan acik kaynak kodlu stabil ve iyi performansta bir client elde edebilmek, gerisi profesyonel sunucular tarafindan kendilerine uyarilip degistirilir.
Novice
12.5


FPS'ye dikkat.
Cyrsis oynarken o kadar düşmüyor (:



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.