Merhabalar,

bana en çok sorulan sorulardan birisi, login.cfg deki ip adresini nasıl gizlerim tarzı sorular. kısaca belirtmek gerekirse ip adresi gizlenmez ama önune gelen kullanıcının login.cfg dosyasındanda ip adresi almasıda engellenebilir. bunun için login.cfg dosyasına dahi ihtiyaç yoktur. her ip ve port adresi clientin belleginde hexadecimal olarak zaten bulunmaktadır. client açıldıgında login.cfg dosyasını okur, ip ve port adreslerini bellekte hexadecimal değer olarak saklar, login.cfg dosyası yoksa client gene açılır ama baglan dediginizde hata verir. clientlerdeki login giirşlerini nasıl bulacağınıza gelirsek.

bellekten okuma yapabilecek herhangi bir hex editör programı ile çalışan clientin bellegi okunur. dikkat edilmesi gereken şey bellekte yazılan ip ve port adresleri decimal değerin hexadecimal'e çevrilmiş halidir. mesela ip ve port adresimiz, 10.9.8.7,2590 olsun. bu adres bellekte 78910 2590 olarak tersten ve hexadecimal olarak işlenir. örnekleyecek olursak


10.9.8.7 2590
7 8 9 0A 1E0A

burda 0A "10" ip adresinin başlangıcıdır.  port adreside "A1E"'dir. ama "1E0A" olarak belleğe yazılır. dediğim gibi belleğe tersten yazılır.!!!

unutmayın "ters ve hexadecimal"

bu örnekten yola çıkarak clientlerde ip ve port adreslerinin offset adreslerine ulaşabilirsiniz.

döküman ErCaN (Drolyn) tarafından yazılmıştır.


hex to dec <> dec to hex çevirimleri için windowsun hesap makinesi -> programcı opsiyonundan yararlanabilirsiniz.

Bu konu pyramid tarafından düzenlendi(2011-12-09 22:24, 12 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.