UO Connector Kullanım Koşulları: Merhaba 1 sunucu buldum uzun süre sonra ilk defa başlayacaktım fakat sözleşme detaylarını okudum vazgeçtim.
Bunlardan bazıları beni rahatsız etti sizce mantıklı mı ?
1 A) Oyun çalışırken, oyun sizin bellek ve/veya işlemci bilgilerinizi oyuna müdahale edici programları(Hileleri) tespit etmek amacıyla gözlemleyebilir. Bu programların tespiti halinde hesabınız süresiz olarak kapatılır. Oyuna başlamadan önce lütfen bu kuralları dikkatli bir şekilde okuyup onaylayınız. Oyuna ilk giriş yaptığınızdan itibaren bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılacaksınız.
2 C) Oyun çalışırken, oyun sizin bilginiz dahilinde veya bilginiz dahilinde olmadan oyun içi yaptğınız görüşmeleri ve aktiviteleri kaydedebilir.
3 D) Kullanım sözleşmesinin maddelerinin değişip değişmediğini kontrol etmek kullanıcının sorumluluğundadır.
Açıkcası bana son madde hariç olağan geldi. Zaten tüm anti-hile programları işlemleri izler hatta Riot Vanguard gibi sistemler kernel seviyesinde işlemleri izler. Oyun içi chat konuşmalarının logları tutulması da normal. E tabi yine de istemeyebilir ve rahatsız olabilirsiniz, bu durumda online oyunlara pek girmemek gerekiyor, çünkü bu hile mevzusundan dolayı bu önlemleri almaları gerekiyor.
Son madde konusunda haklısın bu arada, sözleşme değiştiyse kullanıcıya haber vermeliler.
#429847 Lucretius:Açıkcası bana son madde hariç olağan geldi. Zaten tüm anti-hile programları işlemleri izler hatta Riot Vanguard gibi sistemler kernel seviyesinde işlemleri izler. Oyun içi chat konuşmalarının logları tutulması da normal. E tabi yine de istemeyebilir ve rahatsız olabilirsiniz, bu durumda online oyunlara pek girmemek gerekiyor, çünkü bu hile mevzusundan dolayı bu önlemleri almaları gerekiyor.
Son madde konusunda haklısın bu arada, sözleşme değiştiyse kullanıcıya haber vermeliler.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, vazgeçtim oyuna başlamaktan. Biraz ürkütücü geldi bana ve acaba diğer sunucularda böylemidir diye düşünüyorum aslında.
Genelde çoğu kişisel verilerin korunması kanunlarında bilgisayar oem markası/model/seri no dışındaki bilgiler kişisel veri sayılmaz. Örneğin işlemci hızı veya saati bilgisi bir kişisel veri değildir. Genelde speed vs gibi programlar da buradan tespit edilir, işlemci saati olağan dışında çalışıyorsa anti-hile programları bunu algılar ve bir hile olarak işaretler. Bu bilgilere erişmek değil de bu bilgilere erişip dışarıya farklı bir sunucuya aktarmak ve burda gelişi güzel barındırmak esas risk.
Tabi ki günün sonunda böyle bir bilgilendirici metin olması ve bu bilgiler doğrultusunda oyuna giriş yapıp yapmamak tamamen kişinin kendi inisiyatifinde olması güzel.
Bilgisayarınıza kurduğunuz her uygulamada üç aşağı beş yukarı benzer işlemler yapar Discord, Chrome/Opera/Edge, PhotoShop, MS Office vs. hepsinde benzer kullanım koşulları mevcut. Eğer kişisel verilerinizin güvende olduğunu düşünüyorsanız Windows Recall'e gözatmanızı öneririm. Windows kullanıcısıysanız hiç bir kişisel verinizin aslında kişisel veri olmadığını anlarsınız :D
Açıkcası üzerimize kayıtlı tapu bilgilerinin bile 17 yaşındaki çocukların elinde gezdiği bu zamanlarda çok da şey yapmamak lazım.
#429849 Monster:#429847 Lucretius:Açıkcası bana son madde hariç olağan geldi. Zaten tüm anti-hile programları işlemleri izler hatta Riot Vanguard gibi sistemler kernel seviyesinde işlemleri izler. Oyun içi chat konuşmalarının logları tutulması da normal. E tabi yine de istemeyebilir ve rahatsız olabilirsiniz, bu durumda online oyunlara pek girmemek gerekiyor, çünkü bu hile mevzusundan dolayı bu önlemleri almaları gerekiyor.
Son madde konusunda haklısın bu arada, sözleşme değiştiyse kullanıcıya haber vermeliler.Çok teşekkür ederim yorumunuz için, vazgeçtim oyuna başlamaktan. Biraz ürkütücü geldi bana ve acaba diğer sunucularda böylemidir diye düşünüyorum aslında.
Connector/Launcher yüklemek istemiyorsan https://play.classicuo.org/ web browser üzerinden oynayabilirsin ama çok kısıtlı sunucular da çalışıyor.