ycihangir üyesi avatar
12700 saniyede bir yumurta belirtilen adrese koyuluyor bu taşla, fakat bu zaman içerisinde o yumurtayı kimse almamışsa tekrar yumurta koyduğunda 2 tane yumurta üst üste oluyor. Bunun olmaması için ne yapabilirim? Yani bu zaman içinde kimse almamışsa yumurtayı tekrar çıktığında önceki yumurtanın silinmesini gerekli. Ne yapabilirim? Yardımınız için teşekkür ederim.

[ITEMDEF i_yumurta_spawn_tasi] 
NAME=Spawn Tasi
ID=i_grave_stone
TYPE=T_EQ_SCRIPT 
WEIGHT=0 

ON=@DCLICK
src.sysmessage @1981,1,1,1 Kaldırma
RETURN 1

On=@Click
MESSAGE @1953,1,1,1 Spawn koyuyom ben abi ya
return 1

ON=@Create 
color 0123
ATTR=08010
attr=attr_invis
TIMER 1

ON=@TIMER
newitem i_egg_ostard2
new.p 4842,3589
TIMER 127000
RETURN 1

Bu konu ycihangir tarafından düzenlendi(2012-07-13 15:27, 12 yıl önce)
ahmetakyuz üyesi avatar
if sorgusuyla yapabilirsin.
ycihangir üyesi avatar
if sorgusuyla olduğu belli zaten, ama ben nasıl yapacağımı çıkaramadım. Taş otomatik yumurta koyuyor belirli bi yere, ilk koyduğunda kimse almamışsa ikinci kez koyduğunda 2 tane yumurta üst üste olmuş oluyor. altındaki silinicek nasıl yapabiliriz veya başka yol varmıdır?
ON=@TIMER
newitem i_egg_ostard2
new.p 4842,3589
new.timer 126999
TIMER 127000
RETURN 1

i_egg_ostard2 çıkarttığında new.timer zaman kısıtlaması getirirsen ve i_egg_ostard2 scriptinden On=@Timer altına şu şekilde yaparsan olur sanıyorum.

[itemdef i_egg_ostard2]
...
...
...

ON=@Timer
remove
return 1

Alternatif olarak;

[itemdef i_egg_ostard2]
...
...
...

ON=@Create
timer 126999

ON=@Timer
remove
return 1
ycihangir üyesi avatar
İyide bu senin dediğin her egg ostard için geçerli. Yani adamda yumurta varsa 12699 saniye içinde silinecek. :) ???

Ama şuda var, yumurta koyulduğunda 12699 saniye sonra silinir, adam çantasına aldığı zaman zaman yine işler. Fakat yumurtayı çantasına aldığında timeri -1 yapabiliriz? diye düşünüyorum. Eğer doğruysa çantana aldığın zaman timer -1 yapması nasıl olacak

itemi hareket ettirme triggeri neydi On=@move_item falanmıydı

hm ya da hareket ettirilemez yaparız. çift tıklayınca çantasına düşer ve böylece timer -1 olur, bu daha iyi sanırım

Bu konu ycihangir tarafından düzenlendi(2012-07-14 22:35, 12 yıl önce)
ON=@Timer
if !(<cont>)
   remove
   return 1
endif

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.