Merhaba, Bu hazır php script' i aslında 3 yıldır var, fakat fazla bir ilerleme kaydetmemiş olmasına rağmen kullanan kişilerin bırakmak istemediği bi portal scripti. İlerleme kaydetmemesinin asıl nedeni kodlamayı yapan kişinin tek başına çalışmasıdır, yani bütün kodlamayı tasarımı vs. sadece kendisi oluşturmuş. Eğer incelemek isterseniz, ([url=htt://www.memht.com]htt://www.memht.com[/url]) tek başına yapmasına rağmen, bence gayet başarılı, tüm karakter desteği vs. tam olarak yapılmış ve bence SEO' su da gayet başarılı. Şuanda yenilenme aşamasında yani Memht 4' ten Memht 5' e geçicek kodlama da sitesinden talkip ettiğim kadarıyla şuan yine tek başına uğraşıyor. Fakat tema ve bazı eklentilerde bu sefer yardımcı ekip kurmuş. Memht Portal' ın Türkçe Destek sitesi mevcut ([url=htt://www.memht.gen.tr]htt://www.memht.gen.tr[/url]) destek sitesin de ise bu işten anlayan bi arkadaşımız ilgileniyor. (nick: zaptor) Bence şuanda portal' ın tek eksiği tema sorunu yani diğer portal scriptleri gibi çok fazla bir teması yok, yalnız yapılan temalar da gayet başarılı içlerinden birini seçmek zor olmuyor.


Geçelim kurulum bölümüne; Kurulumu yapmak oldukça basit bir veritabanı ve kullanıcı adı şifre oluşturuyorsunuz, bu bilgileri girdikten sonra size "Portal olarak mı?" yada "Blog olarak mı?" kurmak istersiniz şeklinde bir soru çıkıyor, blog olarak kullanırsanız ve de makale yazmasını seviyorsanız SEO' su (SEO arama motorlarında konunun tam gözükmesi) sizi gerçekten tatmin edicektir. İçerik olarak ise script' in kendisine ait bir forum' uda bulunmakta, script içinde reklam paneli bölümü de mevcut, bu bölümden reklam verene ait bir kullanıcı adı ve şifre oluşturabiliyorsunuz, reklam veren bu sayede burdan kendi değişikliklerini yapabiliyor.

Eklenti kısmı, portalın kendine ait baya bir eklentisi mevcut, geliştirilmesi de bi o kadar basit diyebilirim yada istediğiniz bir eklentiyi kendi sitesinden isterseniz sizi kırmadan yapılışını yada size hazır olarak verebiliyorlar. Ayrıca kendiniz html olarak site içinde kendi oluşturduğunuz kodlardan bir şablon oluşturabiliyorsunuz.

Tamamen ücretsiz bir portal scripti, tek istenilen copyright kısmının silinmemesi eğer silerseniz siteden hiç bir destek alamıyorsunuz. Bence gayet başarılı bir portal script' i, eğer bir siteniz varsa kurmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Kesinlikle pişman olmuyacaksınız..

Resim:


Uploaded with ImageShack.us

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.