Tarayıcı olarak tam otomatik M4A1 Carbine kullanıyorum. Oldukça memnunum. Şaka bir yana yüzyılın skandalı olan internet explorer'a kimler oy verdi ?
Firefox'un son güncellemesi çok yavaş pc'm de chrome'un son güncellemesi baya bir hızlı
Master
59.2997
başlığı açtığım zaman da firefox demiştim, hala daha firefox diyorum.

neredeyse güncel tüm tarayıcılar kurulu bilgisayarımda. işime en çok yarayan her zaman firefox olmuştur. belki ilgi alanım ve kullandıklarımdan ötürü böyle düşünüyor olabilirim fakat araçlarındaki stabiliteyi ve çeşitliliği hala daha başka hiç bir tarayıcıda bulamadım.

tarayıcı yorumlarım;

opera: iyi hoş fakat bayağı kasıntı. görselliği geliştiricem diye dinamizmi kaybetmişler. eklentilerinde de sıkıntı yaşadım. bir ad-block eklentisi için kaç tane kurup denememe rağmen olumlu sonucu alamadım.

chrome: bunda bir sıkıntı yok. kullanabileceğim ikinci tarayıcı chrome'dur.

internet explorer: yoruma gerek yok, rezalet. 9. sürümde beklentinin ve sunumun çok fazla ve şişirme olmasıyla bi "acaba?" dedirtti ilk günlerinde. fakat görülüyor ki tek yapılan yıllar önce, neredeyse tüm tarayıcılar tarafından destek verilmiş hatta ilerletilmiş teknolojilerin bazılarını entegre edebilmişler (sonunda).

firefox: çok fazla sürüm çıkmaya başladı. en ufak düzenlemede sürüm artırır oldular. ancak diğer tarayıcıların 10-15 tarzı versiyon isimlendirme politikaları yüzünden firefox böyle bir yola girdi. malum bazı kişiler "bak bak tarayıcının versiyonu ne kadar yüksek, ne çok güncelleme çıkmış bu daha iyidir kesin" gibi angutça yorumlar yapabiliyor.

safari: çok ağır bi tarayıcı. mac üzerinde daha stabil elbette, daha seri fakat windows üzerinde pek kullanılabilir değil.

@uo_meandros

beta sürümünü denemiş olabilirsin. beta sürümünde çıktığı gibi 11 bin civarı hata raporu aldığını da belirtmem gerekiyor. gerçi adı üstünde "beta". stabil versiyonu çıkmadan indirip günlük kullanmayı doğru bulmuyorum.

son olarak buradan 52 tane ie oyu veren kişilere selamlarımı iletiyorum.
Chrome çok başarılı Firefox da öyle. Seçim yapmak zor. Yanlız dırdırcı hanımlara benziolar biraz. Cümlenin sonunu beklemeden cevap veriyor :D
Chrome daha kullanışlı. Kesinlikle tavsiye ederim.
Chrome çok sade ve hızlı. Tercihim Chrome dan yana
Bence Google Chorome veya Firefox en ideal web tarayıcısıdır .
Ben OPERA kullanmayı tercih ediyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım hızlı baglanıyorum gayet güzel tercih edebilirim. :)
İe yi yarışa sokmuyorum bile.

Nerden baksna 4 5 senedir Firefox kullanırım taa o 2.x lerden beri. Hala da en iyi tarayıcı olduğunu düşünüyorum. Bir kere 2958253 tane eklentisi var ne için kullanacaksan mutlaka eklentisini buluyorsun. 2.si chromeden daha az bellek yiyor.Chrome her açtığınız sekme için bir tane chrome.exe açar. Hepsi ayrı ayrı bir firefox kadar bellek yiyor nerdeyse. Bir de ben şunu anlamadm. Firefox hızlı chrome yavaş diye birşey yok. Sizin internet erişim hızınız sabit. Bunun işlemci bellek hızınızla alakası var. Bir firefox açın bir chrome açın. İçlerinde 10 ar tane aynı sayfaları açın. hangisi daha çok bellek yiyorsa onu silin gitsin. Bu kadar basit. Ama hem performansı hem kullanılabilirliği hem de eklentileri nedeniyle firefoxdan şaşmıcaksın hacı :)
Master
59.2997
sercan'a katılıyorum. çoğunluk chrome daha az bellek harcıyor diye kullanıyor fakat her sekme için açılan exe'lerin toplam değerine bakmak lazım. firefox'un bellek sorunu olduğunu kabul ediyorum. bir süre sonra işin içinden çıkamamaya başlıyorsun kasmalar başlıyor. ayrıca ara ara yaşanan crash'ler sonunda önbelleğin silinmeside çok büyük problem. kaç sürümdür düzeltilemedi bunlar. fakat bunlara rağmen hala daha tercihim firefox'tur. chrome kullananlar umarım google'ın yeni gizlilik politikasını biliyor ve ona göre kullanıyorlardır. yeni politikaya göre sizin izniniz veya bilginiz dahi olmadan girdiğiniz sitelerden, yaptığınız her işlemden haberdar olup ona göre size seçenek sunabiliyorlar. hele birde gmail ile bağlantılı kullanıyorsanız varsa youtube vb. hesaplarınızdaki tüm bilgilerinizi derleyip size ona göre sonuçlar gösterebiliyorlar. kısacası tüm gezinti geçmişiniz kayıt altında tutuluyor.
Ben vallaha firefox da hiç crash veya bellek birikmesi yaşamıyorum. Pcnin sisteminden dolayı olabilir belki.
Master
59.2997
600k bellek kullanımı gördüğüm zamanları hatırlıyorum. 3-4 sekme açıkken böyleydi. eklentilerden kaynaklanıyor desem bir tek ad-block kurulu harici. araştırdığıma göre flash'ta bunu etkiliyormuş fakat tarayıcının kendisinde de bazı problemler var. ayriyetten eklentiyle vs bellek kullanımları düşürülebiliyor fakat açıkçası denemedim onları.

mesela şu an bir tek bu sayfa açık ve kullanım 150k
Neophyte
26.6001
Uzun süre kullandım ama Firefox'dan bende tam verim alamadım. Alışamam diyordum, Chrome'a geçtim. Oldukça hızlı benim için ve rahat kullanıyorum :)
Firefox kullanıcısıydım 2 sene öncesine kadar. PC 'mden dolayı bazı basit şeylere dikkat etmem gerekti. Örneğin ilk tıkladığımda hangisi hızlı açılıyorsa gibi :) Chrome a geçiş yaptım. Memnunum. Ailecek kullanıyoruz.

Ctrl+Shift+N 8)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.