Call Of Duty Serisi Hakkında Bilgilendirme

Öncelikle merhabalar ve lucretius a cod bölümünü ultima strike platformuna dahil ettiği için çok teşekkürler.

Call of duty Infinty ward firması tarafından geliştirilmiş , activision firması tarafından yayımlanmıs fps bazlı bir oyundur.Oyundaki ana tema ikinci dünya savaşı üzerinedir.Oyunu ister tek kişilik olarak istersenizde yerel ve genel internet ağları üzerinden bir çok oyuncu ile oynayabilirsiniz.Çıktığı ilk günden beri sürekli yeni yama ve sürümlerle piyasa üzerindeki ağırlığını giderek arttırmaktadır.Suanda yamalar haric bulabileceginiz sürümler.

Call of Duty
Call of Duty: United Offensive
Call of Duty 3
Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty 5: World at War

Tek kişilik oyun modu:

Serinin genelinde oyuncu değişik karakterlerin rolünde görevleri tamamlamaya çalışmaktadır. Karakterilerin kurguya dahil olmaları eş zamanlı bir şekilde gerçekleşmekte ve oyundaki olaylar birbiri ile örtüşmektedir. Bu anlamda, görevler arasında oyuncunun perspektifi karakterden karaktere değişmektedir.Her bir görev bir takım hedeflerden oluşmaktadır. Oyuncu, her bir hedefe, hedefin yönünü ve uzaklığını işaret eden Hud ile ulaşmaktadır. Bazı hedefler, oyuncunun bir kontrol noktasında ulaşmasını gerektirirken; bazısı ise oyuncunun, belirli bir yerdeki düşmanı tasfiye etmesini ki, bu düşmanlar genellikle ulaşılmak istenen hedefi veya patlayıcı dolgu ile imha edilebilecek bir tertibatı korumaktadır, gerektirmektedir. Oyuncuya genellikle dost askeri birlikler eşlik etmektedir, ancak bu askerlere emir verme söz konusu değildir.(*1)

Çok kişili oyun modu:

Serideki farklı sürümlerde farklı oyun modları ve özellikler bulunmaktadır.Bunları sıralamak istersek.

Call of Duty 2

Maksimum 64 kişilik olan internet üzerinden oynanan serverlara bağlanılarak giriş yapılan oyun modudur. Çoklu Oyun toplam 13 değişik haritada oynanılır.Oyunda dört ülkenin askerleri birbiriyle savaşmaktadır.(Amerikan Askerleri,Alman Askerleri,Rus Askerleri,İngiliz Askerleri)

DM (Deathmatch, Ölümüne Savaş): Adında anlaşıldığı üzere önünüze geleni öldürdüğünüz moddur.
TDM (Team Deathmatch, Takım Ölümüne Savaş): Haritasına göre Alman veya ABD askerlerinden 2 takım oluşturuluyor. Almanlar her haritada oluyor fakat haritasına göre İngiliz veya Rus askeri de olunabiliyor. Bu iki takım belirlenen süre veya skora erişene kadar çarpışmaya devam ediyor. En çok düşmanı öldüren takım kazanıyor.
SD (Search and Destroy, Bul ve Yok Et): Düşmanın bölgesinde bulunan ve daha önceden belirlenen, pusulada yıldız işareti ile görünen araca bomba yerleştirmeye veya bulunulan takıma göre yerleştirmeye çalışarak zamana karşı yarışılıyor. Müttefik oyuncular, gerekli sürede Almanları temizleyemez veya araçları imha edememezse o round'u kaybederler.Almanların görevi ise ölmeden araçları savunmaktır.
CTF (Capture The Flag, Bayrağı Ele Geçir): Düşmanın bölgesinde olan bayrağı kaparak kendi bayrağınızın yanına getirmelisiniz aynı şekilde düşmanda sizin bayrağınızı kapmışsa düşmandan bayrağınızı geri alana kadar sayı yapma imkanınız yoktur.
HQ (HeadQuarters): Yapı itibarı ile Search and Destroy'a benzeyen bu mod da amaç haritaya rasgele olarak koyulan radyoyu bulup onu ele geçirmektir. Herhangi bir taraf radyo'yu ele geçirdiğinde pusulada o takımın bayrağı gözükür ve karşı tarafta buna göre harekete geçer.

Call of Duty 4

Call of duty 2 den farklı olarak oyuna birçok yeni silah ve özellik getirildi.Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.Ayrıcak kill steak(üst üste adam öldürme) yaptıkça bir takım özellikleri açabiliriz.Bu özellikler ;
düşmanları harita üzerinde gösterebilme(Radar)[3 kill steak]
düşmanlarınızın üzerine savaş uçağı gönderebilme[5 kill steak]
düşmanlarınızın üzerine helikopter gönderebilme[7 kill steak]

Oyun içine gömülmüş bi şekilde level(seviye) sistemine sahiptir.Bu seviye sistemi sayesinde seviye arttırarak yeni silah , silah özellikleri ve karakter özellikleri edinebilirsiniz.Açıkcası bu oyunu çok ayrı bir hava katmış.

Bir haritanın tamamlanması ise ya herhangi bir takımın önceden tanımlanan bir puana ulaşması, veya tahsis edilen zaman sona erdiğinde en çok puanı alan takımın kazanması ile gerçekleşmektedir. Buna rağmen istisnai durumlar söz konusu olduğu durumlarda; zaman bittiğinde takımların puanlarının eşit olması gibi, Ani Ölüm modu (oyunculardan herhangi biri vurulursa tekrar savaşa dahil edilmemekte) yani sağ kalan son adamın bulunduğu takımın veya hedefe ilk ulaşan takımın kazanacağı bir sistem aktif hale getirilmektedir.

Çevrimiçi olarak çok kişilik oyuncu modunda, oyuncuların ilerleyişleri ve skorları oyun içerisindeki bir sistem ile takip ve kayıt edilmektedir. Oyuncular, bu sistem sayesinde Genel Skorlarını, Hedefi Tutturma, Galibiyet & Mağlubiyet ve Öldürme & Ölme oranlarını arkadaşları veya dünya genelindeki diğer oyuncular ile karşılaştırma imkanına sahiptir.

Oyuncunun çoklu oyuncu modundaki performansı, tecrübe puanı olarak yansıtılmaktadır. Bu puanlar; diğer oyuncuları vurma, hedefleri tamamlama , veya kazanan takımın üyesi olma gibi çabalar ile kazanılmaktadır. Oyuncu tecrübe puanı kazandıkça, üst derecelere çıkmakta, yeni silahlara, ekstra özelliklere, ve yeni oyun modlarına erişebilmektedir. Elde edilebilecek en yüksek derece 55’tir, ancak oyunun konsol versiyonunda, oyuncu “Prestij” adlı modu oynayabilme opsiyonuna sahiptir ki bu kazandığı dereceleri ve ekstraları özel bir bölüm için harcaması anlamına gelmektedir. 10 kez yapılabilecek ancak her seferinde farklı şekilde ilerleyen bu sistem oyuncuya 605 derece kazanması gerektiğini işaret etmektedir.

Oyunun multiplayer bölümüne ait bir resimTamamlanan mücadeleler sonucu hem tecrübe puanı kazanılmakta hem de silah ek parçaları kullanılabilir olmaktadır. Başlangıçta önceden belirlenmiş beş çeşit silah sınıfı mevcuttur, oyuncunun derecesi yükseldikçe, yeni silahlar, özellikler ve ek parçalar kullanıma açılmaktadır, ve böylece oyuncu istediği şekilde silah sınıfı oluşturabilmekte ve silahları istediği şekilde uyarlayabilmektedir. Bu özelliğe binaen temel silahı seçme, tabanca ve özel el bombası çeşiti seçilebilmektedir. Ayrıca oyuncu “perk” olarak adlandırılan süper özelliklerden sınırlı sayıda istediği kombinasyonda seçebilmektedir. Bu özellikler, oyuncunun daha etkili ateş etmesini, daha az darbe almasını, veya ölmeden önce bir bombayı aktif hale getirmesini sağlamaktadır. Ayrıca oyuncuya bazı mücadeleri; belirli bir silahla gerekli sayıda öldürme veya helikopter’i bertaraf etme gibi, yerine getirme fırsatı verilmiştir.


*Online Oyun Çeşitleri
Free For All : Tek başına savaşılan, tek sıralama özelliğine sahip mod
Team Deathmatch : Takımlı savaş modu
Sabotage : Takımlı, Hedef modu
Search & Destroy : Takımlı, Bul & İmha et modu
Headquarters : Takımlı, Bölge ele geçirme amaçlı mod
Hardcore : Zorlaştırılmış mod
Old School : Karakter ve silah modifikasyonu kaldırılmış mod

*Perk Sistemi Perk 1

C4 x 2 : 2 Adet C4 taşıyabilme
Special Grenade x3: 3 adet Flash veya Stun Grenade taşıma
RPG-7 x2 : Roket atar taşıma
Claymore x2 : Mayın taşıma
Bandolier : Tüm silahlar için şarjör kapasitesi arttırma
Bomb Squad : Düşman mayın ve patlayıcılarını farkedebilme
Perk 2

Stopping Power : Kurşun darbe seviyesi yükseltme
Juggernaut : Sağlık seviyesi arttırma
Sleight Of Hand : Hızlı şarjör değiştirme
Double Tap: Mermi çıkış sayısı arttırma
Overkill : 2 Adet ilk(öncelikli) silah taşıma
UAV Jammer : UAV Radar sisteminde farkedilmeme
Sonic Boom : Daha tesirli bomba kullanımı
Perk 3

Extreme Conditioning: Daha uzun mesafe koşabilme
Steady Aim : Dürbünsüz silahlar ile gerçekleştirilen atışlarda denge sağlama
Last Stand : Ölmeden kısa bir süre önce düşmanlara tabancayla ateş edebilme
Martrydom : Ölürken yere el bombası bırakma
Deep Impact : Kurşunların yüzey parçalama gücünü arttırma
Iron Lung : Keskin nişancı atışlarında daha uzun süre nefes tutma
Dead Silence : Hareket ederken daha az ses çıkarma
Eavesdrop : Karşı takımın telsiz konuşmalarını dinleme

*Silah Eklentileri Silencer : Silaha susturucu entegresi. (UAV sisteminde farkedilmeme avantajı sağlarken, silahın vuruş menzilini düşürür.)
Red Dot Sight : Silaha lazerli dürbün eklentisi. (Hedefi vurmayı kolaylaştırır.)
ACOG Scope : Red Dot Sight'dan daha uzak mesafe gösterebilen dürbün. (Silahın erişim alanını genişletir, hedef tutturma oranını azaltır.)
Grenade Launcher : Silaha bomba fırlatıcı/atar entegresi
Grip : Hafif Makinalı Tüfek ve Pompalı Tüfek için denge eklentisi


*Call of duty 5 i daha yeni çıktıgı için incelemeye tam anlamıyla vaktim olmadı fakar internet üzerindeki sunucularda bolca açık bulunuyor sunucu sahipleri başedemedikleri için hile programlarını kendi sitelerinde yayımlıyorlar.

(*)Genel Kaynak Wikipedia

Bu konu BaaL tarafından düzenlendi(2008-11-28 01:07, 15 yıl önce)
cod5 degilde cod 4 ü ilk oynadığımda hiç bişe bilmezken yemin ederim oyunun içine dalıyor insan son bölüm baya dramatik yaw :D gaz ölüyo captain price ölüyo gelene kayıyo geçene kayıyo saolsun captain amcamız silah atıo ımran zakhaeve kayıverioz
Selam, öncelikle çok güzel bir konu olmuş, ayrıca Captain Price ölmüyor.
CriminaL | Russia : Selam, öncelikle çok güzel bir konu olmuş, ayrıca Captain Price ölmüyor.


4 yıllık konuya up plaketiniz adresinize geliyor
Master
59.2997
@Uo_Meadhros

Eski başlıklara mesaj atılmayacak diye bir kural vardı da biz mi bilmiyoruz? Arkadaş üye olup, eski de olsa başlık hakkındaki yorumunu yapmış bir de yanında ufak bir bilgi vermiş. Bunda bir kötülük olduğunu sanmıyorum.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.