Alpha 21'in 7 Days to Die'da seviye atlamasının ve oyun sistemlerini yeniden tasarlamasının üzerinden uzun zaman geçmedi, bu da hayranları Alpha 22'de ne olacağına dair büyük umutlar bıraktı. Peki 7 Days to Die Alpha 22 güncellemesi ne zaman yayınlanacak? Hayranlar yama gününde ne görmeyi bekleyebilirler?

Alpha 21 için aldığımız ilk duyuru yaklaşık 18 ay önceydi ve yavaş yavaş geliştiriclerin tweet açıklamaları ve yayın duyurularından gelen bilgilerle besleniyorduk. Bu, 12 Haziran'daki nihai çıkışına kadar devam etti, bu yüzden kör bir tahminde bulunmamız gerekirse Alpha 22 yapısının en iyi ihtimalle bir buçuk yıl olduğunu düşünüyoruz. Bu da  Kasım veya Aralık 2024 civarına denk geliyor, yani yine Alpha 21'in çıkışının ardından 18 ay sonra. 

Peki bizi Alpha 22'de neler bekliyor olacak? İşte Alpha 22'de yer alması kesinleşmiş bazı yenilikler!

1. Yeni Karakter Modelleri

En heyecan verici ve yalvarılan özelliklerden biri yeni bir karakter modelleri olacak. Oyuncular bir süredir mevcut modellerin ne kadar modası geçmiş ve kötü göründüğünü vurguluyordu, ancak neyse ki canlı yayın sırasında daha ayrıntılı özelliklere ve insan benzeri özelliklere sahip olası yeni bir modelleri gördük. Bu yeni karakter modeli hem erkek hem de kadın karakterler için ve tabii ki çeşitli cilt tonlarında ve fizikte mevcut olacak. 

 

2. Yeni Teçhizat Öğeleri, Kıyafetler ve Armor Sınıfları

Alpha 22 ile şimdiye kadar oyun içerisinde yer almış olan puan-yetenek sistemiyle bağlantılı olarak 6 farklı teçhizat seti / armor getirilmesi planlanıyor. Aynı şu anda oyunda yer alan şapka, gözlük gibi itemlerin belirli bufflara sahip olması gibi bu setlerde yer alan kıyafetlerinde bağlı oldukları sınıflara ve o yetenek ağacına bonus puan kazandıracak özellikleri olacak.

Konseptte yer alan sınıflar ise şu şekilde;
 

Mühendis - Zeka ve Üretim becerilerine bonus

Çiftçi - Tarım ve Pişirme yeteneklerine bonus

Madenci - Maden işlerine bonus

Oduncu - Odun kesme bonusu ve soğuk direnci

Hurdacı - Araç parçalama ve loot yeteneklerine bonus

Göçebe - Radyason direnci ve alım-satım bonusu 

 

3. Yeni Sistem Ara-Yüzü

Oyunun menülerinde ve envanterlerinde saatler geçireceğiniz için kullanıcı ara-yüzü değişikliklerine geçiyoruz. 

Gördüğümüz kadarıyla, orijinal kullanıcı ara-yüzünün neredeyse tamamen elden geçirilmiş gibi görünüyor ve daha az ızgara benzeri menüler ve düğmelerin yanı sıra sağlık, açlık ve dayanıklılık çubukları vb. bunların sadece kavramlar olduğunu, ancak geliştiricilerin çoğu oyuncunun zaman zaman cansız bulduğu kullanıcı ara-yüzünü değiştirmeyi planladığını bilmek güzel.

 

4. Hikaye Modu: Duke VS Noah

Evet, yeni karakterler ve armor sınıfları heyecan vericiydi ama asıl güzel yeniliklere daha yeni başlıyoruz. Oyuna birbirine düşman olan iki grup eklenmesi düşünülüyor. Türkçe yamada Eşkiyalar ve Derebeyleri (Bandits and the Overlord) olarak geçen bu iki grubun haritada birer üssü olması bekleniyor; Dukes Kumarhanesi ve Noah Yerleşkesi

Fakat bu konseptlerin Alpha 22 ile geleceği kesin değil, çünkü 7 Days to Die'da hikaye odaklı bir modun uygulanması, özellikle oyuncular hangi tarafa katılmak istediklerini seçebiliyorsa (ki bu olabilir) büyük olasılıkla zorlu bir başarı olacaktır. Ayrıca hikayenin ne olabileceği ve bu iki taraf arasındaki anlaşmazlığın neden kaynaklanabileceği hakkında hiçbir fikrimiz yok, ancak sonuçta, 7 Days to Die'ın hayran kitlesinin manzarasını değiştirebileceği için dört gözle beklemek heyecan verici.

 

5. Yeni Düşmanlar

Bu hikaye moduyla birlikte pekala zombiler haricinde haritaya eklenmesi beklenen yeni düşmanlar da ortaya çıkıyor. Zombilerden daha zeki olması beklenen bu ai düşmanlar Eşkiyalar veya Derebeyleri, görevleriniz sırasında size saldırabilir, tuzak kurabilir ve sizi sabote ederek malzemelerinizi çalmaya çalışabilir.


Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.