Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
1 hafta önce yaptığım oyun , fizik baya çok uğraştırdı. Game makerle yaptım , fikir Worms Armageddon'un ninja rope olayından aklıma geldi , geri kalan herşey kendi emeğimle yaptım.

Oyun ingilizce kusura bakmayın , aslında game maker forumlarında yayınladığım için öyle yapmıştım.

Amaç
Oyunun amacı , ipler vasıtasıyla duvarlara tırmanarak hızlı bir biçimde yeşil teleporterimize ulaşmak. Oyunda küçük yeşil cisimler buton görevi yapar ve ip salladığınız zaman muhtemelen yararlı bir olay olur :) Oyunda 9 bölüm var tabi oyun bitmedi , şuanda mevcut oyunun sonu mavi bir yaratığın karşısında oluyor. Öldürmeye çalışmayın , ayarlı değil.

Oyundaki dikenli tuğlalara ip atamazsınız , ayrıca karakter ile ipin atıldığı nokta arasına girerse ipinizi keser ve karakterle diken çarpıştığı anda direkt ölürsünüz.

Küçük yeşil butonlar duvar görevi yapmakla birlikte bastığımızda yararlı bir olay meydana gelir veya kendini yok eder.

Mavi yaratıkları iple 4 defa vurarak öldürebilirsiniz.

Ekranın dışına çıkmak direkt öldürür.

İple sallanırken duvara çarpmak hızınızı artırır , her yarım saniye içinde çarptığınızda hızınız yavaşlatır çünkü karakter sonsuz bir döngüye giriyor.



Bölümleri bizzat defalarca kontrol ettim , bölümlerin geçilmesinde hiç bir problem yok. Tabi duvar çarpışmasında buglar çıkabilir ama fizikle versiyon 0.4 a kadar baya uğraştım. Muhtemelen çıkmaz.

Screen Shot
https://willhostforfood.com/users/Xantier/snapshot1.bmp

Youtube Link
https://youtube.com/watch?v=W3gewiOfukE


Yönetme
Ok tuşları : İpteyken sallanma , uzaklaşıp yakınlaşma. İpte değilken yürüme zıplama.
-Space : İpteyseniz ipi bırakır , değilseniz ip atar. (Not : space tuşunun özelliği ne yöne giderken ipi bırakırsanız o yöne doğru tekrar ip atabilmeniz)
-Sol fare tuşu : Sadece sallanmazken kullanabilirsiniz , farenin kordinatlarına doğru bir ip atar.


İndirme
Versiyon 0.4 :
https://www.willhostforfood.com/access.php?fileid=52894
Yahu Xantier hala "Game Maker" 'e takıldın durdun . Aş artık kendini :) . Madem Direct X yada Open GL öğrenmiyeceksin Flash ile 3 boyutlu programlama yapabilirsin bkz : Papervision , Sandy ... Aynı şekilde XNA ilede kaliteli oyunlar yapabilirsin ve çok basit.
Kitap bulamıyorum ki , winAPI yi biliyorum , küçük çaplı bi motor yazmaya kalktım fizik motoru hariç tabi oldu ama fonksiyonlar yetersiz kaldı. İngilizce de olsa directX 8 yada 9 kitabına ihtiyacım var. Game makerlede küçük oyunlar için uğraşıyom artık.
This file doesn't exist, sorry!

:) denicektim olmadı :)
Xantier : Kitap bulamıyorum ki , winAPI yi biliyorum , küçük çaplı bi motor yazmaya kalktım fizik motoru hariç tabi oldu ama fonksiyonlar yetersiz kaldı. İngilizce de olsa directX 8 yada 9 kitabına ihtiyacım var. Game makerlede küçük oyunlar için uğraşıyom artık.

Ücretsiz oyun motorları var onları kullan.
Oyun motoru kullanmak pek mantıklı değil. Bağımlı olucaksınız bir motora sıkışıp kalıcaksınız.. Eğer sağlam bir bilgisayarın varsa ve yetenegin vars PhysX kullanabilrisin fizik motoru olarak. Direct X sana zor gelir ilk başta. Open GL kullanabilirsin başlangıç için yada dedigim gibi XNA

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.