Belki bir çoğunuz Heroes of Newerth(HoN) hakkında bilgi sahibisinizdir fakat oyun hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşları bilgilendirme ve aklına takılan sorulara cevap verme açısından böyle bir konu açmayı düşündüm.Öncelikle HoN hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Heroes of Newerth başta Defense of the Ancients(DotA) klonu olarak ortaya çıktı.Daha sonra oyun DotA dan bağımsız olarak geliştirilmeye devam etti ve şu an oyunculara ücretsiz hizmet vermekte.

Oyunda DotA daki gibi 2 taraf bulunmakta.Bu taraflardan biri Legion diğeri ise Hellbourne.Legion tarafında 46 , Hellbourne tarafında ise 44 olmak üzere toplamda 90 adet hero bulunmaktadır.

HoN şu an free to play olarak oyunculara hizmet vermekte.Oyun free to play olmadan önce account fiyatları 30$ idi.free to play olduktan sonra account için ücret ödeyen oyuncular legacy sınıfına geçti.Eğer legacy oyuncu iseniz oyunda herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmamaktasınız.

Free to play oyuncuların oynayabileceği 15 hero bulunmakta.Bu 15 hero her hafta Cuma günü değişmekte.Mevcut hero ları web siteden veya oyun içerisinden görebilmektesiniz.Ayrıca free to play oyuncular sadece ap(all pick) modunda oyun oynayabilmekteler(tokens ile diğer mod ları açabilmektesiniz)Bu 15 hero nun yanı sıra her oyun kazandığınızda belli miktarda silver coins kazanmaktasınız.Bu silver coins ler ile istediğiniz hero yu satın alıp size sunulan 15 hero haricinde her oyunda bu heroyu seçme şansınız da bulunmakta.

Biraz oyun içi ekran görüntüleri ve oynanış ile alakalı bilgi vermek gerekirse

Hero seçim ekranı şu şekildedir


Hero resimlerinin sol alt kısmında ufak bir simge gözünüze çarpmış olabilir.Bu ufak simge o hero ların orjinal animasyonlarının yanı sıra silver coins veya gold coins ile alabileceğiniz alternatif animasyonu olduğunu da gösterir.Örnek olarak ;

Hammertorm(Sven)


Alt Avatar : Helga Hammertorm


Alt Avatar , Account Icons , Announcer Packs gibi özelliklere oyun içerisinden HoN Store dan ulaşabilirsiniz.


Oyuna girdikten sonra shop ekranı



Shop ekranında gördüğünüz üzere menünün üst kısmında aşağı açılan bir pencere bulunmakta.Bu pencereden eğer isterseniz bu hero ile ilgili diğer oyuncular tarafından hazırlanmış olan dökümana ulaşabilmektesiniz.Bu döküman size hero için hangi level da hangi skill leri vereceğiniz ve heroya hangi itemleri kasabileceğiniz hakkında bilgi vermektedir.Her hero nun 20 den fazla guide ı var.Bu guide lardan size uygun olanı seçip default haline getirebilirsiniz.

Oyunun oynanışı hakkında pek bilgi vermeme gerek yok zira dota oynayanlar veya lol oynayanlar oyun hakkında biraz bilgi sahibidir.

Oyunun DotA ya göre artı yönleri
+Üst düzey grafikler
+Otomatik patch sistemi
+Kendine özgü herolar
+Matchmaking sistemi
+Reconnect sistemi(oyundan düştüğünüzda 5 dakika içerisinde tekrar bağlanabilirsiniz)
+İstatistik sistemi
+Leaver protection sistemi
+Auto-Balance

Matchmaking Sistemi : Oyunda 2 farklı şekilde oynayabilirsiniz.Bunlardan biri public games diğeri ise matchmaking dir.Matchmaking sisteminde oyun tarafından sizin puanlarınıza uygun olan diğer oyuncular ile eşleşip mümkün olduğunda dengeli bir oyun oynayabilirsiniz.Public games de ise kendiniz oyun kurabilir veya kurulu bir oyuna girip oynayabilirsiniz.Public games statları ve matchmaking stat ları ve puanları ayrı tutulmaktadır.

İstatistik : İstatistikler ile ilgili şöyle bir ekran görüntüsü gerekli tüm bilgiyi verecektir.


Heroes of Newerth Website : HoN

Web site de hero lar hakkında video lara , hero özelliklerine , item özelliklerine ulaşabilirsiniz.

Çok kapsamlı bir tanıtım olmasa da elimden geldiğince oyunu tanıtmaya çalıştım sizlere.Şöyle güzel bir video ile de oyunu biraz tanıtabilirim sanırım
https://www.youtube.com/watch?v=v2Bm6lCxs3I

Oyuna yeni başlayacak olan arkadaşlar burdan veya msn den aklına takılan soruları bana sorabilirler.Yeni başlayacak olan arkadaşlara önerim ise oyuna ilk başladığınızda matchmaking sisteminden değil public games den oynamanız.Public games den oynayacağınız oyunlarda hem rakipler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz hemde mevcut herolara ve itemlere alışabilirsiniz.Böylece oyunda daha az sorun yaşarsınız.

DotA oynayan oyunculara kolaylık olması açısından DotA dan HoN a geçirilen bazı herolar ve HoN daki adları

Vengeful Spirit - Andromeda
Rikimaru - Night Hound
Juggernaut - Swiftblade
Anti Mage - Magebane
Luna - Moon Queen
Mirana - Valkyrie
Lone Druid - Wildsoul
Faceless Void - Chronos
Lightning Revenant - Corrupted Disciple
Venomencer - Slither
Sniper - Flint Beastwood
Bloodseeker- Bloodhunter
Spectre - Sand Wraith
Shadow Fiend - Soul Stealer
Puck - Bubbles
Ogre Magi - Blacksmith
Zeus - Thunder Bringer
Chen - Ophelia
Shadow Shaman - Pollywog Priest
Slayer - Pyromancer
Enigma - Tempest
Silencer - Vindicator
Lion - Witch Slayer
Queen of Pain - Wretched Hag
Death Prophet - Defiler
Lich - Plague Rider
Storm Spirit - Doctor Repulsor
Crystal Maiden - Glacius
Warlock - Hell Bringer
Necrolyte - Soul Reaper
Dazzle - Demented Shaman
Bane Elemantal - Succubus
Tormented Soul - Torturer
Witch Doctor - Vodoo Jester
Bristleback - Armadon
EarthShaker - Behemoth
Admiral - Gladiator
Sven - Hammerstorm
Omniknight - Jereziah
Axe - Legionnaire
Spritbreaker - Rampage(ultisi farklı)
Tiny Giant- Pebbles
Treant Protector - Keeper of the Forest
Beastmaster - Thundra
Abaddon - Accursed
Pudge - Devourer
Sand King - Magmus
Clockwerk - Pharoah
Slardar - Pestilence
Lycanthrope - War Beast

Yazdığım herolardan bazıları bir çok yönden benzese de DotA ya göre bazı değişiklikler göstermektedir.

Bu konu Syntax tarafından düzenlendi(2011-09-16 23:31, 12 yıl önce)
Metin2 devri bitti Heroes of Newerth başladı heralde :)
Dota'ya göre HoN biraz daha hızlı kalıyor ama grafikler ve özellikle sevdiğim oyuna ilk başladığınızda bile ne yapmanızı öneren skill artışı ve item almak için öneriler ve en çok o heroya alınan itemleri gösteriyor,yeni başlayan biri kısa sürede alışabilir.
Yazmayı unutmuşum ayrıca Concede yani oyunu kaybettiğini kabullenme ve oyundan oyuncu atma gibi özellikler ve mevcut. 15. dakikadan sonra tüm takım yenildiğini kabul ettiğini onaylarsa oyun bitmekte ve oyunun geri kalanı stat lara yansımamakta.25. dakikadan sonra ise mevcut oyuncu sayısının 1 eksiği kadar kişi concede ederse yine yenilmiş sayılmaktasınız.

Oyundan oyuncu atmak için oyundaki tüm oyuncuların votekick i kabul etmesi gerekmekte(atılmaya çalışan kişi hariç).

Oyunda 3 pause hakkınız bulunmakta.Pause yaptığınızda karşı takım oyunu 1 dakika sonra başlatabilir.Bunun yanı sıra oyunda lag varsa veya bir oyuncu oyundan çıkmışsa oyunu remake ettirebilirsiniz.Remake yapılan oyunda statlar kaydedilmemekte.Remake yapabilmek için mevcut oyuncu sayısından 3 az oya ihtiyaç duyulmaktadır.(oyunda 10 kişi varsa 7 oy gerekli)
Metin2 - HoN karşılaştırması da pek yerinde olmuş
Saçmalamışsınız. Metin2ymiş falan.

Neyse HoN'u ilk cb zamanında oynardım. Open betaya geçti b2p oldu. Bıraktım. Arada bir bedava süreler verirdi beta oyuncuları olduğum için onlarlada oynardım. Ama en son HoN f2p olduğu zaman oyuna girdiğimde sinirden patlayacaktım.

Benim akşamları sabah ettiğim başından kalkmadığım oyun LoL'e aşırı benzerlik göstermiş. tıpa tıp aynısı olmuş. O yüzden LoL oynayın derim. HoN şimdilik LoL taklidi.
Bu sarmadı dotaya devam :)
Denedim daha önce dotada ki haz yok oyunda.
Expert
34.0001
Lol candır. Bir başlık açılırsa tecrübelerimi paylaşabilirim.
dota 2 çıkma evresinde hon'a başlamak mantıksızlık olur. çıkana kadar dota oynayın daha mantıklı ve dota 2'ye de çalışmış olursunuz.
Arda bırak ya LoL ı filan.Çoluk çocukla oynayıp 1 saat kuyruk da beklenmez hele ki o grafikler için :D

HoN a başladıktan sonra DotA oynamadım hiç.Benle beraber başlayan DotA cı arkadaşlar da aynı şekilde bıraktılar.Dota her şeyiyle çok basit geliyor HoN a alışırsanız.

Dota2 grafik olarak oyunu güzel bir yere taşımış gibi gözüküyor.Hero ların oyun arayüzündeki ufak animasyonları çok güzel olmuş.Dota2 yi çok merakla bekliyor olmasam da çıktığında deneme amaçlı oynamayı düşünüyorum(f2p olursa)

Bu konu Syntax tarafından düzenlendi(2011-09-17 18:00, 12 yıl önce)
Evet benim arkadaşlar devamlı oynuyor, banada bi account lazım bütün heroların açık olduğu ama nasıl bulucam bilmiyorum.
Tüm heroların açık olabilmesi için legacy account unuz olması lazım yani para ödemeniz lazım.Normal zamanlarda account 30$ dı fakat ben yılbaşı indiriminden 10$ a almıştım.Şu an o şekilde account alımı yapılmıyor bildiğim kadarı ile fakat oyun içerisinde halen Sub-Account oluşturma seçeneği var aktif mi bir bilgim yok onu deneyebilirsiniz.Fiyat 20$ yazıyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.