History of Flight Simulator...



Ben Cessna-172 Skyhawk kokpitinde arkaya yaslanmak, günbatımında Alaskian dağlarında dağ McKinley'in görkemli dekorunu beğeniyor. Sıkı tut! O, bir şeyden hatırlatır! 2004 Bayan bir uçuş simülatörünün hayal gücü, 1980.'e yolculukları arkada kullanır..



1980 yıl, bir uçuş taklit etme programının ilk resmi varanını gördü — Illinois üniversitesinin genç bir gradueesi tarafından yaratılan subLOGIC uçuş simülatör 1i, Urbana — Champaign, Bruce A. Artwick. Bugünün standartları ile, muhtemelen bazı okuyucular, ham çizgi grafiklerine bakmanın olduğu zaman onların eğlencesini gizlemeyebilir, ama diğer taraftan, o zamanda program, havacılık simülasyonunda büyük bir buluşu temsil etti. Onun devrimci katkısı, onun, sadece pek çok uçuş parametresinin simülasyonunun hesapları için çağdaş bilgisayarların yeteneklerini sömürmediği gerçekte yalan söyler, ama hem de ekranda onların grafiksel temsili için. Böylece, bu, ilk 3D uçuş simülatörünün, öyle ne kadar muhtemelen doğmuş olduğudur ki o, onun ev bilgisayarında herhangi bir şevkli kimse tarafından kullanılabilirdi.

Bruce Artwick, uçuş simülatörünün ilk uyarlamasını geceleyin yaratmadı. O cidden, öyle onun üniversitesi esnasında, çalıştığı gibi meseleyi erkenden aldı. Bazı referanslara göre, o, bir iş için uygulamanın olduğu zaman onun yeteneklerini kanıtlayacak olan ilk bir gösteride çalışmaya başladı. Daha geç Artwick, birkaç magazinde onun fikirlerini yayımladı, ve o, bu kadar programı satın almayı isteyen okuyuculardan pozitif yanıtları aldı. O sonra, onun şirketinin bir ortak-kurucusunun, bilgisayarların çeşitli tipleri için uçuş simülatörleri ve aksesuarları üreten subLOGICu çağırdığı oldu. Uçuş simülatörünün ilk uyarlaması, 25 yıl önce daha çok bırakıldı, ve o, efsanevi oldu...

1980 Ocak subLOGIC uçuş simülatöründe 1, popüler elma II bilgisayarı için bırakıldı. Yine de,, ("40 büyük uçuş simülatör macerası" 1985'ten mesela Charles Gulick'in kitabı) subLOGIC uçuş simülatörünün, 1979'da başlatıldığını talep eden birkaç güvenilir kaynak vardır. Son uyarlama kesinlikle, o yılda yaratıldı, buna rağmen, programla ilk baskı el kitabı ve MG bandı, 1980 Ocak'ta çıkıldı. Hatta daha geç medya, daha erken bir tarihin telif hakkına yer vermez (Normal olarak, özel uyarlamanın ilk çıkışının yılının ©i ve değiştirilen uyarlamanın tahliyesinin yılının ©i vardır). Şimdiye kadar uçuş simülatör 1i'nin ilk tahliyesinin hakkında uçuş simülatör gösterisi ve ayrıntılı hikayenin, "Haberler, numaralar" üzerinde sunmuş olduğu ilkin hakkında en yeni bilgi.

Elma için uçuş simülatör 1i'nden resimler, II'in, (Beyaz veya yeşil) bazen monochromatic olduğudur, ama hatta ilk değişken, dört rengi oluşturdu, bundan dolayı resim, bir monochromatic monitörünün, elmayla II kullanıldığı zaman tek renkte tekti. Sopwith F. için uçuş kontrol verisi, 1 devenin, alet panelinde dijital olduğudur, tek yükseklik ve hız, iki sekiz kenarlı alette benzer yolunda gösterildi. En yaşlı dekor, kuzeyde düz dağlık bir panoramayla 6 x-6 karesinden oluşturuldu. Ayrıca,, kendisinin düşman ve başka bir tane olan üç havaalanı biri sivil vardı. Dekor hem de, bir düşman yakıt çöplüğü oynadı. Oyunun hayati parçası "İngiliz as" kendisinde senin, birkaç düşman hava aracıyla karşılaştığın 3D anten muharebe oyun biçimi, zorlukla tanınabilir noktalar tarafından sadece temsil etti. Bu savaş biçiminde hava aracının ortak konumu, alet panelinin doğru kısmında kare bir radar ekranında gösterildi. Yükseltilen değişiklikler, hala uçuş simülatör 1i'nin, "Yumuşak disk. Onlar, 12 x-12 karesi, nehir ve 3D nesnelerini oluşturuyor olan (Bir köprü ve "Dağ") geliştirilen bir dekora yer verdi. 5.25'te pazarlandığı gibi gösterdi



1980 Mart'ta subLOGIC, onların uçuş simülatör 1i'ni bıraktı, Tandy radyo baraka bilgisayarı olduğu için — TRS-80. O ilk görüşte, (Bazıları hatta, bunun, gerçekte gösteri olduğunu der, yukarda bahsetti) çok daha yaşlı bir değişken olduğu gibi bakar, ama aslında o popüler bilgisayar için tam ölçekli bir baskıdır. Onun eskimiş görünüşü, teknik kısıtlamalar ile sebep olmuş olur. İndirmek için müsait olan onun orijinal el kitabı, o uyarlamaya der, TRS-80, elma için uyarlamanın asıl pilotlarının tecrübesinden II'e faydası olduğu için. Bu sefer Artwick, stilize edilen bir alet panelini 128 x-48 noktasının alanında sağlayan dijital veri ve çizgisel grafiksel hız ve yükseklik göstergelerine yerleştirdi. (Benim, onların on dokuzum var) çok benzer olan TRS-80 için uyarlama 1i'nin birçok değişikliği vardır. Onlar başta, MG kasetlerinde kaydedildi, onlar sonra, "Yumuşak diskler. Bütün değişiklikler, monochromaticdi, bundan dolayı resim, TRS-80 bilgisayarıyla sağlanan bir monitörün tipinde her iki siyah beyaz veya siyah yeşil bağlı olmaydı. 5.25'te dağıtıldı



Uçuş simülatörü, aşırı derecede popüler oldu, bundan dolayı Artwick'in, bir uyarlamaya IBM PC'i hazırlık yapması için ona soran yavru kuş Microsoft tarafından yaklaşıldığı hiçbir harika değil. Bu paket, Microsoft uçuş simülatör 1,1.00 olarak sırasıyla çıktı, geç 1982, ve Bruce Artwick tarafından işaret edildi. Program, bir 5.25'te "Yumuşak disk ve onun başlangıcı yukarıya, çok kolaydı, çünkü bir bilgisayar, o diskten kendini tekmeledi. Eğer sen, kaşiften yumuşak içeride biraz sevecen içeriğini kontrol edersen, sen, küçücük tek olanının, dosyaladığını bulacaksın" fs dağıtıldı. "Hangisi hem de, simülatörü koşman için seni sağlar. Aslında, programın ana parçası ve dekorlar, diskin her yerinde yasadışı kaçak dağıtmadan onları korumak için dağıtıldı. Bu, hem de IBM PC için Microsoft uçuş simülatör 1i'nin (PC için ek olarak Bayan uçuş simülatör 2i ve çeşitli kürsüler için subLOGIC uçuş simülatörü II), daha geç Bayan uçuş simülatör 3.0 ve diğer halefler olarak yukarıya bu günlere neden öyle yaygın olmadığıdır.



IBM PC için Microsoft uçuş simülatör 1i, dört rengi teklif etti, ama o, CGA grafik kartları ve "Bileşik boya" monitörleriyle bilgisayarlarda düzgünce sadece çalıştı (Sen, bir MSFS2 incelemesinde bir renk probleminin hakkında okuyabilirsin). O zamana kadar pek çok IBM PC klonu, üretilmişti, ve uyuşabilirlik problemi, ortaya çıktı. Uçuş simülatörünün çoğunlukla, bir IBM PC uyuşabilirlik test programının olduğu gibi çalıştırıldığı akla getirilir. Örneğin, renk RGB monitörleriyle bilgisayarlar, sadece siyah beyaz bir resmi oluşturdu. Cessna-182'in stilize edilen alet paneli, dairesel aletlerin olduğu 8 benzerle beraberdi, yakıt, ölçer, ve birkaç dijital alet (Sağlamayı başar, radyo, vb.). Dört dekor, teklif edildi — New York, Los Angeles, Seattle ve Chicago'yla Boston. Kokpitten dışarı dokuz görüş vardı, ama daha geç değişkenlerle mukayesede dış görüşler, müsait değildi. Bir mevsimi seçmek için mümkündü, bulutlar olan zaman, diğer uçuş parametrelerine ek olarak dolar.
Kendisinin Avrupa 1917'in (Resmen I.Dünya Savaşı asını adlandırdı) "İngiliz as"ın bir değişmesi olan bir savaş biçimi, elma için daha erken paketlerde II ve TRS-80 kapsadığı hem de 10 ön ayar biçimi vardı. O, bir ters-saç gibi bazı geliştirmelere yer verdi, dağlar, iki kenardan dekoru kuşattı, ve, hem de daha çok yer nesnesi vardı. 1983'te yükseltilen uyarlama 1.05, bırakıldı. Önceki olanına neredeyse aynıydı, ama o, Ctrl+ Alt+ Del anahtarları "Ayarlanan ısıt" yoluyla çalışmak sahip oldu.

Aynı yılda, yani 1983'te, Artwick'in şirketi, yeni bir uyarlamayla gündeme geldi, elma olduğu için II, (Kısmi değişiklik tahliye 1.0) "Yumuşak disk. Sonra 1.05 ve 2.0 kısmi değişiklik tahliyesi vardı. Uyarlamaları tanıyan Romen rakamları, subLOGIC tarafından yaptı, çünkü Microsoft etiketinin altında daha geç uyarlamalar, farklı bilgisayarlar için tasarlandı. Elma için subLOGIC uçuş simülatörü II, II'in, IBM PC için Bayan uçuş simülatör 1i'ne kabaca kıyaslanabilir olduğudur. Kavalcı okçusu, taklit edildi, ve alet panelinin düzenlemesi, setup seçenekleri, dekorlar ve Avrupa, 1917 biçimin, çok benzer olduğudur. Eğer sen, bir alet panelinde grafiklerin kalitesini aşağı bulursan, elmada renk biçiminin rekabeti ile PC'de II emulator sebep olmuş olur. Suyun mor rengi, biraz komik görünür, ama, gerçek bir elma II bilgisayarında aynı mor renk vardı. Elma II bilgisayarı, altı rengi sadece destekler: (Gökyüzü için alışıktır) siyah, beyaz, mavi, yeşil, portakal ve menekşe. Sonra Artwick, su renginin olduğu gibi mor rengi kullanmak zorundaydı. 5.25'te subLOGIC uçuş simülatörü II'i gösterdi



1984 subLOGIC uçuş simülatörü II'de, Atari bilgisayarları, bırakıldığı için (Buna rağmen yumuşak telif hakkı, 1983 çıkıldı). SubLOGICa göre, bu program, 800XL 1200XL 1400XL 1450XLD'e Atari-400 600XL-800'de çalışmaktı. "Yumuşak disk ve dekorlar, başka bir tanede yumuşak eklendi. 1987'de uçuş simülatörü II v1inin bir değişikliği. Atari XE konsolu için 07, bir kartuşta bırakıldı. Bu çıkış, sadece yeni bir XE bilgisayarıyla dağıtıldı, ve o da, Atari 65XE, 130XE ve 800XE'de çalışır. Yine de, bütün bu değişiklikler, aynen baktı. Öyle onların görevlerinin, ilgilendiği gibi uzakta, onlar, elma için II'in olduğu uyarlamaya kıyaslanabilir IIdi, ama onlar, görsel olarak farklıdır. Örneğin, alet paneli, siyah beyaz tekti. bir 5.25'te dağıtıld.



1984 Artwick'te hem de, yeni bir uyarlamayı hazırladı, Microsoft, sırasıyla Microsoft uçuş simülatör 2i, veya 2.10'u gösterdiği için, IBM PC için. Önceki uyarlama 1i'ne mukayesede, o, herhangi bir önemli değişikliği getirmedi. II'in olduğu elma için uyarlamaya hatta daha çok benzerdi. Bir RGB monitörünün, kullanıldığı zaman, 4 renk vardı, ve 4, tonları kırdı, ama bir renk TV veya bir "Bileşik boya" monitörü, 15 renge yukarıya oluşturdu. Renkle bahsedilen problem, gösterir, MSFS-1'de, çözüldü. Takip eden yıllarda (1985-1987) birkaçı, gösterilen 2.10A'i yükseltir, 2.12,2.13 ve 2.14, daha büyük donanım desteğini hangisinin tanıştırdığı (Hercules, IBM EGA ve LCD grafik kartları, IBM PS, 2 bilgisayardır) bırakıldı.
Onların tasarımları, neredeyse aynıydı. On standart biçim, dört bahsi geçen ABD yerinde takım öncesiydi. Kullanıcı, fazla bir diske başka bir 20 biçimi ekleyebilirdi. 9 görüşe ek olarak kokpitten dışarı, bir radar görüşünün olduğu hem de mümkün kullanımdı — büyültmeyle bir uydu görüşü gibi bir şey. Yine de, bütün bu değişikliklerin tam tarihini kararlaştırmak için tamamen zordur, çünkü onların el kitapları programlara ek olarak kendileri, 1984 çıkılır. Bahsedilen, hem de MSFS-2.12'in özel bir baskısı olmalıydı, AST araştırması olduğu için. Mühürlenen MSFS-2.12 uyarlaması olarak tam olarak aynı uyarlamaydı (Onlar, bir diskette bir etiket ile sadece ayrılmış olur). AST araştırması, muhtemelen onun kendi donanımını test etmek için uçuş simülatörünü kullanan kişisel bir bilgisayar imalatçısıydı.



1984'te Microsoft için Artwick tarafından hazırlanan sonraki uyarlama, Teksas aletler profesyonel bilgisayarı için Microsoft uçuş simülatör 1.00di (Bilgisayar, IBM PC uyuşabilir değildi, ama biz, IBM PC klonunun olduğu gibi onu kabul edebiliriz). Taklit hava aracı, New York'un, Boston'un, Chicago'nun, Seattle'nin ve Los Angeles'in olduğu şimdiden standart dekorların içinde Cessna-182di. WW1 as biçimi de, kapsandı. Teksas aletler profesyonel bilgisayarı için uçuş simülatör 1.00, siyah beyaz biçimde, gri gölgeler veya yeşil gölgelerde (O, bir monitör tipine güvenir) göstermeye izin verdi, veya sekiz, renk grafik biçiminde boyadı. Uyarlama, "Yumuşak disk. bir 5,25'te dağıtıldı



1984'te hala, subLOGIC, tuğamiral 64 için onların uyarlama uçuş simülatörüsü II'i başlattı. Onun tasarımı, Atari için aynı uyarlamaya benzedi, ama ilk görüşte, alet panelinde aletlerin renklerinde ayrılmış olur. Bırakılan değişikliklerin biri, MG kasetindeydi. İlk kenarın, Kankakee dekoruna Champaign ve Champaign Willard havaalanında uçak başlangıçlarını kapsadığı (Disket baskısından ayrılmış olur) meraklıdır. Kasetin ikinci kenarı, WW1 as biçimini kapsar. "Disket baskısı, aynı yılda bırakıldı. Neyse, Macaristan'dan Andras Szigethy'in, tuğamiral için uçuş simülatörü II'e C-64 tahliyesinin bir dönüşümünü 4 bilgisayarla beraber yaptığı çok ilginçtir. O, orijinal bir subLOGIC tahliyesi olmadığını ifade eder. C+ 4 bilgisayar, tuğamiralde sonraki bilgisayarlardı, gelişmeye yönelik çizgidir, ve onlar, C-64'le uyuşabilir değildi. 5,25



1984 subLOGICda geç, uçuş simülatörü II'i yaptı, uyarlama 1.00, dünyada ilk diz üstü bilgisayarların biri için — genel bir veri. Aslında ürün vuruşu, 1985 Ocak'ta pazarlar. Bu IBM PC'in yeteneklerinden dolayı uyuşabilir bilgisayar, bu uyarlama, monochromaticdi. Renkler, DG'e bir örnek güvenir. Az DG vardı, bir modeldir: (1984) örnek 2213A, ve (1986) daha büyük gri veya yeşil LCD göstermesiyle örnek 2217A, bir 2T'in olduğu DG — (1987) yeşil LCD göstermesiyle örnek 2540A, örnek 2513A de (1987), örnek 2T olarak işaretledi, daha küçük sarı-yeşil LCD göstermesiyle, ve orada sonundaydı, örnek 2213A ve 2217A için yüksek bir mukayese gri LCD ekranına yükseltir. Uçuş simülatörü II, sağlandı, bir 3.5'te "720kb'in yumuşak diski. Simülatör, PC uyarlamalarına yumuşak diskten benzer şekilde tekmeleyerek başlandı, ama eğer sen, diski keşfedersen, sen, sadece bulacaksın", okur. "Onda dosyala. 28-181 okçu II'in, taklit edildiği kavalcı babası. Setup seçenekleri, dekorlar ve Avrupa, 1917 biçimin, önceki uyarlamalara pratik olarak aynı olduğudur. ben



1985 subLOGICda, IBM PC için fışkırma simülatörünü bıraktı (Hem de C64, elma için Aziz II, Amiga, Atari sonra, ve NEC PC 9801). Bu simülatörün, uçuş simülatör ailesinin çizgisel bir üyesi olmamasına rağmen, Artwick, onun ortak-yazarı olarak işaret edilir, ve o, onun, burada neden onun yeri olduğudur. Alet panelinin, temel aletleri vardı, ve göstergeler, ekranın etrafında yerleştirildi (Aynı şekilde TRS-80 için uçuş simülatör 1i). Fışkırma, savaş hava aracının birkaç tipini taklit etti, ve teklif edilen daha çok havanın, uçuş simülasyonundan savaştığı.



1985 Artwick'te, Microsoft uçuş simülatörünü Tandy-1000 1200HD-2000 için 2.12 baskıya geliştirdi. Onun görevleri ve tasarımı, IBM PC için aynı uyarlamadan onlara neredeyse aynıydı. İlginç bir şekilde, Tandy bilgisayarları için Bayan uçuş simülatörü hem de, düzgünce IBM PCs'te koşar. Üstelik, sen, oyun esnasında grafik biçimini değiştirebilirsin.



Yıl 1986, uçuş simülatörünün yeni uyarlamalarının tasarımında başka bir büyük buluşa tanıklık etti. Artwick tam olarak, Amiga ve Atari'nin yeteneklerini Aziz bilgisayarlara sömürdü, ve Atari için subLOGIC uçuş simülatörü II'i Aziz bıraktı, ve Amiga için subLOGIC uçuş simülatörü II. Onların, Romen II'le elma için uyarlamalar olarak II gösterilmesine rağmen, Atari, genel bir C-64 ve veri, yukarda bahsetti, yeniliklerin miktarı, onun, uyarlama III'e gösterilmiş olabildiği böyleydi. Onlar, daha geç Bayan uçuş simülatör 3.0'le hayli kıyaslanabilirdir. En yenilik getiren özellikler, mesela "Seç, izle, yüksel" rulo menü barları, yeni görüşlerin sistemini kapsadı, ve Cessna-182'den başka, Learjet 25G, hem de teklif edilendir.
Sen hem de, başka bir görüşü açabilirsin, ve onun boyutu ve konumunu değiştirebilirsin. Üstelik, sen hem de, görüşün yönünü seçebilirsin, ve harita görüşünü açabilirsin. Gösterme kararlılığı, 320 x-240tı, ve 16 renk, kullanıldı. Ben, Amiga ve Atari'yi kıyasladıktan sonra, Aziz baskılar mıdır, onların arasında tek fark, farklı bir renk ve imleç okunun şekliydi. Aziz baskının, beyaz bir oku olduğu Atari, Amiga biri, kahverengi olurken. Aynı şekilde, diğer kürsüler için önceki uçuş simülatör paketleriyle, yükseltilen baskılar, izledi, örneğin 1987'de Amiga uyarlamalar 1.1 ve 1.2 için subLOGIC uçuş simülatörü II. Aziz Atari için uçuş simülatörü II'in ilk uyarlama 1.0, ayrı olarak tekrenkli monitör desteğiyle bir baskıda sadece bırakıldı, ve renk monitör desteğiyle bir baskıda sadece (Tekrenkli monitörlerle çalışmazken). Sonra kısmi değişiklik 1.1 şimdiden, renk ve tekrenkli monitörler için desteği kapsar. Monitörün bir türü, otomatik olarak bulunur.





Bir nadirlik, sonraki resimdir. Sen orada, 1985 Kasım'da hangisinin çıkarıldığı Atari için subLOGIC uçuş simülatörü II'in ilk beta test uyarlamasından bir screenshotu Aziz görebilirsin. Sakin birçok görevdir, dağlarla yürürlükte, adil olanı test dekoru, kapsanmaz, son bir tahliyede olduğundan bir alet paneli ve uçak dışında alışık daha çok renk vardır.



1986 subLOGICda arka hem de, NEC PC 9801 için onun uçuş simülatörüsü II'i bıraktı. Bu baskı, IBM PC için Bayan uçuş simülatör 2i'ne kıyaslanabilirdi. NEC PCs'in, Japonya'da üretildiği gibi, bu uyarlama, Japon pazar için tasarlandı. O, hem de neden çok nadir olduğudur. Sağlandı, bir 5.25'te "(PC 9801F VF VM için bırak), veya 3.5" (PC 9801U2 UV2 için bırak), kopya korumasının türüne yer veren yumuşak diskleri tekmeler, şimdiden, yukarda bahsetti.



1986 Artwick'te hala, elma yağmurluk bilgisayarı için Microsoft uçuş simülatör 1i'ni yarattı. Bu, onların, aynı adam tarafından yaratılmasına rağmen subLOGIC ve Microsoft'un altında her ikisi satılan paralel uçuş simülatör baskılarının başka bir örneğiydi — Bruce Artwick. Öyle onun özelliklerinin, ilgilendiği gibi uzakta, yağmurluk için Bayan uçuş simülatör 1i, benzer rulo menü barları, yeni görüşler, ikinci görüş, bir yön görüş penceresi ve harita penceresi olduğu Amiga ve Atari için subLOGIC uçuş simülatörü II'le kıyaslanabilir Aziz'dir. Yine de,, yüksek kararlılığın monochromatic resmi olan hem de bir önemli fark vardır. İlginç bir şekilde, yağmurluk için takip eden uyarlama, uyarlamalar 2 ve 3ü olmadan şimdiye kadar olmuş olan bırakılan sahip olması için gösterilen Bayan uçuş simülatör 4.0di. Yine de, uyarlama 1i, sırasıyla 1.00 ve 1.02, ayrı olarak Amerikalı ve diğer pazarlar için bırakıldı.



1986'da başlatılan Tandy renk bilgisayar 3ü müydü. Tandy meclisi, tuğamiral Amiga ve Atari'yle yarış için daha iyi bilgisayarı Aziz almayı istedi, ve onlar, onun bilgisayarlar tamamen popüler çizgisine devam etmeyi istedi. Sonra öyle, 1987'de, renk bilgisayar 3ü için subLOGIC uçuş simülatörü II de bırakılanı şaşırtmıyor. VHS kaset biçiminde olağan kağıt bir kutuda dağıtıldı. Program kendi, "Disket ve o, OS-9 Level2 çalışma sisteminin altında renk bilgisayar 3ü'nde botlardır. Uçuş simülatörü II, renk TV, RGB'de göstermeye izin verir, veya renk bileşiği, izler. bir 5,25'tedir
Taklit bir uçak, 28-181 okçu II'in ve Chicago'nun dekorlarının olduğu kavalcı Cherokee babasıdır, Kankakee, Champaign, Seattle, Los Angeles ve New York, WW-1 as biçimine ek olarak sunmuş olur (Resimde aşağıda). Benim, 3 renk bilgisayarının, Atari, tuğamiral 64 ve elma II tahliyeleriyle bıraktığını kıyaslayabildiğim zaman, 3 renk bilgisayarı, bırakır, daha çok rengi kullanıyor. Diğer kenarda o, uyarlamanın, alet panelinin daha aşağı kararlılığı olduğu görünür. Yeni bir menü sistemi, yeni görüşler ve ikinci pencere, görür, Amiga, Atari'den Aziz bildi, ve yağmurluk, sunmuş olmaz. Bu uyarlamada hiçbir ses özelliği yoktur. Neyse, orada, bir uçuş simülasyon programının, uçuşu renk bilgisayarı için benim olduğu Sim olarak çağırdığı var olur, ama onun, subLOGIC Microsoft uçuş simülatör dizisine herhangi bir ilişkisi yok.



Yıl 1988, hem de uçuş simülatörünün geleceğini etkileyen subLOGIC ve Artwick için büyük değişiklikleri getirdi. SubLOGIC, "Torpil saldırısıyla" MSX bilgisayarları için uçuş simülatörünü bıraktı. Bu baskı, kesinlikle benzersizdi, ve sivil uçuş simülasyon felsefesinden bir istisnayı temsil etti. O, önceki subLOGIC fışkırmasına veya geleceğe Bayan savaş uçuş simülatörü kıyaslanabilir. Yazılım, bir kartuşta sağlandı, ve başlangıçta çoğunlukla Japon pazar için tasarlandı. Adanmış bilgisayarın, dünyanın etrafında çok daha popüler olduğu gibi, program da, sonunda yaygındı. Misyonlar, bir düşman gemisine karşı bir torpil saldırısı veya düşmana ait hava aracıyla hava savaşını kapsadı, örneğin. Grafikler, MSX bilgisayarlarının yeteneklerine uydu, yani, hiçbir rulo menüsü, Atari için daha erken uçuş simülatörünün ekstra pencereler veya diğer zımbırtıları Aziz yoktu, Amiga veya yağmurluk. Onun gösterilme uçuş simülatörü, muhtemelen seçilendi, ticari sebepler olduğu için.



Japon pazar, açıkça çok ilginçti, çünkü aynı yıl 1988'de, subLOGIC, NEC PC için torpil saldırısıyla uçuş simülatörünün bir uyarlamasını 8801 bilgisayara bıraktı. PC-8801 uyarlaması, MSX uyarlamasından ufakça farklıydı. Aletler, biraz farklı şekilde yerleştirildi, ve, alışık sadece dört renk vardı. Aslında simülasyon, neredeyse aynendi. Tahliye, bir 5,25 inç disketinde dağıtıldı. Açıklama için küçük bir uyarı: NEC PC 8801, 8-parça mikroişlemcisinde Z80 temel alınan bir bilgisayardı.
Sonra Japon bilgisayarlar için uçuş simülatörünün tahliyeleri, buradan da bahsetti, PC-9800 dizi bilgisayarları için programlandı. Bilgisayarlar, 16-parça bilgisayarının göreli olarak geniş ailesini kapsadı. İlk olanı, i8086-5'te MHz CPU temel alınan PC-9801di, sonra modeller, i80286 CPU'le donanımlıydı, sonuncu, i80386 CPU'le PC-9821di. Sonra hatta i486, Pentium ve Pentium II'le modeller vardı. Açık şimdi, PC-8801'in, evde 8-parça olduğu oyunları oynamak için bilgisayardır, PC-9800 dizi bilgisayarları, IBM PC'in standartıyla kıyaslanabilir olurken, onların, uyuşabilir olmamasına rağmen.



Hala, o yılın en önemli projesi, bir PC uyarlamasının hazırlığıydı. Buna rağmen, şeyler, Artwick'in arasında çekişmelerden sonra değiştirdi, ve subLOGICun diğer ortak-sahipleri. Geç 1988, onun meslektaşlarının Artwick ve birkaçı, onların yeni şirketini kurar — BAO (Bruce Artwick organizasyonu). Önceki subLOGIC takımının kalanının, uçuş simülatörlerini yaratmakta taşımasına rağmen, uçuş simülatör ticari markasına sahip olan Artwickti.

Bütün tartışmalar ve değişikliklere rağmen, IBM PC için Microsoft uçuş simülatör 3.0, 1988'de bırakıldı (Telif hakkının, 1987 çıkılmasına rağmen). O kesinlikle, bütün görevler ve bu yeni uyarlamanın setup seçeneklerini tanımlaması için birkaç sayfayı alacaktı. İlerleme, Atari için bahsi geçen uyarlamalarla Aziz başardı, Amiga ve yağmurluk, mükemmelliğe neredeyse getirilendi. Temsilin birkaç tipi, sağlandı. Maksimum EGA veya VGA'de — 16 renk ve kararlılık, 640x350'dir. Taklit hava aracı, (Geri çekilebilir iniş takımlarıyla her ikisi) Cessna Skylane Turbo RGII, Learjet 25G'i kapsadı, ve Sopwith devesi. Onlar, aynı alet panelini paylaştı, ama onların uçuş karakteristikleri, farklıydı. Chicago'nun ünlü panoramalarının üzerinde uçuş
New York veya San Francisco, tamamen realistti, ve sen, altın kapı köprüsü veya bir uçak gemisi sahanlığının altında bir uçuşun olduğu gibi hem de teklif edilen gösterilerdin. O, I.Dünya Savaşı as biçiminin, tutulduğu not edilmeliydi, ve sen, Avrupa'da düşman hava aracını 1917 dekora işe alabilirdin. Uyarlama 3.0, ayırıcı balon-gibi bulutlara yer verdi. Hem de, yumuşak bir diskten koşulan olmayan ilk PC uyarlamasıydı. Bayan Dos'la sert diskte operasyona ait sistem yerleştirildi (Veya uyuşabilir Bayan-Dos). Tandy IBM PC için Microsoft uçuş simülatör 3.0'in özel tahliyesi ve 1988'de compatibles vardı. Tahliye, "Ve 5,25" her iki 3,5'i disklere kapsar.



Onun, bahsedildiği gibi, Artwick, subLOGICu bıraktıktan sonra, şirket, uçuş simülatörlerini üretmeye ilerledi. 1989'da onlar, PC helikopter simülatörünün, gök gürültüsü baltasını çağırdığını bıraktı.



Bu arada, BAO, PC için Bayan uçuş simülatör 4.0 olarak 1989'da çıkan Microsoft'un olduğu yeni bir uyarlamaya hazırlık yaptı. Dekorlar, uyarlama 3.0'den onlara aynıydı, ve gerçekte her iki uyarlama, öyle onların tasarımlarının, ilgilendiği gibi çok benzer uzaktaydı. Yine de, simülasyonun kalitesi, çok geliştirilen olmuştu. Hava aracı, Cessna Skylane RGdi — (İniş takımları geri çekmesinin yer veren devamlı canlandırması, ve görünür, kapakları konuşlandırdı) 182'i yapar, Sopwith devesi olan Learjet 25G, sonra (Bir aletle, diğer tiplerden farklı panellere ayır) 32 planör planörünün olduğu yeni Schweizer-2, ve deneysel bir pervane hava aracı. Dekor, dinamikti, ve havaalanında hava trafiği, gerçekçi şekilde temsil edilendi. Hava jeneratörü de, yeniydi.



Bayan uçuş simülatör 4.0'le bağlantılı olarak bir programın, 1990'da Microsoft için BAO tarafından yaratılan hava aracı ve dekor tasarımcısını gösterdiğinden bahsetmek için hem de zorunludur. Onun isminin, ima ettiği gibi, bu ürün, değişiklik veya yeni hava aracı, havaalanları veya tüm dekorların tam yaratmasını sağladı (Dekor dinamiği). Program, bir kullanıcı arayüzü olarak uçuş simülatörüne bütünleştirildi. Bu, uçuş simülatörü için ev-yapılmış ve profesyonel aksesuarların muazzam bir sahasının gelişmesini başlatan ilk adımdı. Üstelik, hava aracı ve dekor tasarımcısı hem de, deneysel bir fışkırma uçağının olduğu gibi hava aracının yeni tiplerini tanıştırdı, (Tamamen yeni bir alet paneliyle) Boeing-747 400, kavalcı Cherokee okçu II vb.i, Bayan uçuş simülatör 4ü'nün, dolu WWI as biçimini içeriyor olan son uyarlama olduğudur. 1990 uyarlamada 4.0b, hangi uyarlama 4.0'in hatalarının, ayarlandığı bırakıldı.



SubLOGIC, etrafta boş gezmedi, ve 1990'da onlar, olağandışı bir şekilde uzun isim subLOGIC uçuş tayiniyle uçuş simülatörünü bıraktı: Havayolu taşımacılığı ulaşım pilotu. Sen, onun tahliyesinin, subLOGIC ve Microsoft'un arasında bir tartışma ile önce gelmiş olmuş olduğu ilginç bulabilirsin, aslında Artwick, uçuş simülatörü olmak olan başlığa ek olarak önceki uyarlamalardan kaynak kodlarının kullanımının hakkında kendi: Havayolu taşımacılığı ulaşım pilotu. Sonunda, subLOGIC, verdi, ve Microsoft'la bir anlaşmayı yaptı. Birçok asıl pilot, o uçuş tayinini talep eder: ATP, Bayan uçuş simülatör 4.0'den çok daha iyidir. Marcus Vitzethum tarafından şahane bir makaleyi gör, daha çok ayrıntı olduğu için.



Takip eden yıllar esnasında Microsoft, stratejinin, diğer en ortak bilgisayar kürsülerine bakmakta muhtemelen hedeflenen olduğunu pazarlamaktır, bundan dolayı 1991 Bayan uçuş simülatör 4.0'de (Japon pazar için) 1992'de elma yağmurluğu, NEC PC için Bayan uçuş simülatörü 4.0b tarafından izlenen bırakıldığı için 9800 dizi bilgisayarı. Her iki baskının görevleri, PC için uyarlama 4.0'e kıyaslanabilirdi. Yağmurluk için paketin menüsü, bir yolda bu bilgisayarlar için tipik tasarlandı. Dahası, operasyona ait sistemin, ekranda çeşitli pencereleri yerleştirmenin olduğu zaman özgür hissetmesi için müşteriye izin verdiği arkadaş. NEC PC 9800 için baskının tasarımı, PC için uyarlamaya pratik olarak aynıdır, bundan dolayı sen kolayca, bunun, sadece PC uyarlamasının bir lisan değişikliği olduğu o yanlış izlenimi alabilirsin. Aslında, onun kendisininkinde gerçek bir uyarlamaydı.





1993 Microsoft'ta, PC için onun Bayan uçuş simülatör 5.0i'yle yeni bir üretimi başlattı. Maksimum SVGA kararlılığı, 256 renkte 640x400di. Arazi, hava aracı, binalar ve bulutlar, dokumalıydı, ve onların kendi gölgeleri vardı. Sadece Cessna Skylane RG, Learjet 35A, 32 planörün, taklit edildiği Sopwith devesi ve Schweizer-2, ama her makinenin, onun kendi alet paneli tipi vardı. Diğer taraftan,, daha çok dekor vardı — Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Seattle, Paris ve Munich. 5.0a'nın, hangi temel uyarlamanın hatalarının, düzeltildiği çıktığı 1994'te yükseltilen uyarlama.



1994'te, sonraki uyarlama bırakıldı, 98 Japon bilgisayarlar olduğu için NEC PC, çizer. Gerçekte NEC PC için Microsoft uçuş simülatörü 5.0aydı, 9821 PC-9800 PC H98'dir. Bilgisayarların, IBM PC standartıyla uyuşabilir olmadığı gibi, Microsoft, IBM PC bilgisayarları için aynı adlandırılan baskıyla pratik şekilde kıyaslanabilir olan ayrı baskıyı başlattı. Simülatör, Bayan Dos'ta 5.0 operasyona ait sistemi yapar, veya daha yüksek, ve Japon lisanda tektir. "Disketler. Resimde aşağıda, yerleştirme disketlerinde kapsanmayan Tokyo dekorudur, ama, satar, bir ayrı öyle, çağırılan Japonya dekorunda ekler. NEC PC 9821 için Microsoft uçuş simülatörü 5.0a, PC'den diğer kürsüye adanan en son uyarlamaydı. üç 3,5'te dağıtıldı



SubLOGIC, yan yana tuttu, ve 1994'te şirket, tam olarak gözden geçirilen bir kodla bırakılan uçuş ışık simülatörüdür. Bir Cessna, taklit edildi, ve onun stilize edilen alet paneli, subLOGIC tarafından yaratılan alet panellerinin önceki tasarımlarından tamamen farklıydı.



1995 Microsoft uçuş simülatöründe 5.1, başlatıldı. İlk anlık görüntüde o, uyarlama 5.0'den ayrılmadı, ama gerçekte çok geliştirilendi. Program, "Yumuşak diskler, veya CD ROM'de ilk zaman boyunca. dört 3.5'te her biri sağlandı



1995 1996 Artwick'te, başka bir önemli kararı yaptı. O, küçük şirketlerin, ağır yarışta başarılı olmanın iyi bir şansı durmadığını fark etti, bundan dolayı o, Microsoft'a onun BAOine sattı. Artwick'in takımı, Microsoft'a katıldı, ve o, bir danışman doktor oldu. Meraklı bir şekilde, onun önceki şirketi subLOGIC da, o zamanın civarında sıradağa satıldı.

Sen hem de, 1996 sıradağda, uçuş ışık simülatörünün geliştirilen bir uyarlamasını unvanlı uçuş ışık artı işaretine bırakan ilginç bulabilirsin. Görsel olarak neredeyse aynı uyarlamanın programı, subLOGIC tarafından yaratıldı. Onun selefine kıyaslanan, o, Bayan pencereler ve teklif edilen daha çok hava aracı tipini destekledi.



Bir bahis hem de, Bayan uçuş simülatör 5i için BAO uçuş simülatör uçuş dükkanının hakkında yapılmalıydı. X, (Hava aracı fabrikası, ATC atölyesi, yeni uçaklar F'den bir 18, DC-3, T6D Texan ve diğerlerine dayan, uyarlamaya 5.0a'yı yükselt) 1995'te bıraktı, ve (Trafik kontrol simülatörünü yayınla) 1996'dan BAO kulesi. Her iki program şimdiden, Bayan pencere 3ü'nü destekler. X ve Windows 95.





Uçuş simülatörünün yeni üretimi, Windows 95 için Microsoft uçuş simülatörünün, bırakıldığı zaman 1996'da vardı. Bu, uyarlama 6.0 hem de olarak bilinen olan yepyeni ürünün dolu ismiydi. Onun isminin, yeni operasyona ait sistem için tasarlandığını ima ettiği gibi. İyi-kanıtlanmış tiplerden başka — 32 planörün, Sopwith devesinin olduğu Cessna 182RG, Learjet 35A, Schweizer-2, o hem de, Boeing-737 400 ve fazla 300'i teklif etti. Onun ayrıntılı dekorunun dışında, bu uyarlama hem de, Bayan Windows 95'in yeteneklerinden faydası olur. Bunlar, rahat yerleştirmeyi kapsar, saniye başına tasarlanan pencerelerin daha büyük bir sayısı, veya oyun esnasında müsait herhangi bir zaman olan multimedia yardımı. Tüm ekranda maksimum kararlılık, 640x480'dir.



1997'de Bayan uçuş simülatör 95'in özel Japon bir lisan baskısı, izledi. Bu bağlantıda ben, hatta önceki uyarlamaların, çeşitli lisanlarda, Alman veya Fransız gibi dağıtılmış olduğuna dikkat çekmeyi beğenecektim.



1997'de yeni bir uyarlama henüz, çıktı — Bayan uçuş simülatör 98, uyarlama 6.1'i adlandırdı. Pencereler için uyarlamalar, "Modern" olarak kabul edilen olabilir, öyle sadece temel bilgi, izler. En yüksek seçmeli kararlılık, 1400x1050, 16bit renk derinliğidir, ve, ilk zaman 3D donanım ivmesi, desteklendiği için. Yeni simülasyonlar, zili 206B JetRanger, Learjet-45 ve Cessna 182ler'e kapsar, yani asıl bir kokpitle 8 tipin bir toplamı, yine de, sonraki olan, hala 3D olmaktan uzaktadır.



Bayan uçuş simülatör 2000'in 1999 görülen varanı, uyarlama 7.0'i adlandırdı. Aynı şekilde, üzerinde sonra izleyen MSFS-2002, standart ve profesyonel baskılarda bırakıldı. Tipik bir hava aracı, Concorde burada olduğunu taklit etti. Bu uyarlama, yine de, asıl kokpitlere yer vermez. 2000'de, kendisinde orijinal uyarlamanın hatalarının, çare bulunduğu bir güncelleştirme yama uyarlaması ile 2000b izlendi.



2001 Bayan uçuş simülatör 2002'de, veya uyarlama 8.0, bırakıldı. En yüksek mümkün kararlılık, 1400x1050'dir, ve 32bit, derinliği boyar. 17 hava aracının bir toplamı, temsil edilir. Bunlar, Cessna, zil 206B helikopteri, JetRanger, Learjet-45, Mooney aferini, F4U 1A korsanı, Boeing-737, 747,777 ve diğerlerinin çeşitli tiplerini oluşturur. Diğer taraftan, Concorde, bu sefer kaçırıyor. Hava aracının, asıl kokpitleri var, ve dekor, yeni AutoGen sisteminden faydalanır.



2003 Microsoft'ta, bir yüzyılda Bayan uçuş simülatör 2004'le uçuştan geldi, uyarlama 9.0'i adlandırdı. Diğerlerinin arasında, o, "Aziz Louis'in ruhu" havacılık tarihinin bir multimedia takdimi ve yapıcı uçucusu, Vickers F.B. 27A Vimy, Ryan NYP gibi birkaç tarihsel tipi içerir, "Jenny" Curtiss JN 4ü, DC-3 ve diğerleri. 2004'te, kendisinde uyarlama 9.0'in hatalarının, düzeltildiği bir güncelleştirme yama 9.1 bırakıldı.



Uçuş simülatörünün ilk uyarlamasının, bırakıldığından beri yıllardır, ve ben, onun hem de, insan arzusuna ek olarak gelecekte uçmak için orada olacak olduğu ikna edilirim..
Yıl 2006'dır, ve Microsoft uçuş simülatörü Xi, buradadır!!!

Master
59.2997
Nerden nereye :) Bu resimler teknolojinin ne kadar ilerlediğinide gösteriyor
Resimlere ortadan bakmaya başladım topic açılır açılmaz böah dedim :) Büyük ilerleme kaydetmişler hakketten.
yaa topicin isminden direk senin oldugunu anladım.. pisikopat havacı msndende zaten aga ellerim agrıdı ucagı kontrol etmekten aga acıktım ben nese yaf cocpit'i düzenlicem away die mesaj atıyordun durmadan :D... ama animasyonları güzel bu oyunun ve bu arada google earthlede oyunu birleştirmiş birisi google earthdan gelen görüntüler ile oynuyorun oyunu..


Büyük.

:D Bu ya :D Teknoloji.
ben bunun verdigi linkteki resimleri görünce gerçek bu resimler dedim versene suraya linki :D
FsTheRyan :

Büyük.

:D Bu ya :D Teknoloji.


Bu resmi görünce benimde canım çekti bu oyun kaç gb acaba indirsem kota girermi bana ?
Master
59.2997
5cd olması lazım bende bulursam alıcam. Bunun bide denizle alakalı olanı vardı galiba.
14 gbmış. :selektor
Ship Simulator, Railroad Simulator...
Master
59.2997


Ship simulator de güzelmiş ya. Bulursam 2 sini birden alırım :p
Ship simulator'u interntten indirebilirsin.Arkadaşımda Linkleri vardı.Bulabilirsem gönderirim.(9 part halinde 900 mb)
Master
59.2997
Tamam bulabilirsen PM atarsan sevinirim.
Beyler, Sizin oynuyacağınız oyuna karışmam ama. :) Ship simulator ve Railroad Simulator Flight Simulator'den ap ayrı bir oyun. Yapımcıları farklı. Herneyse. Bu arada gene söyleyim. Flight simulator'un yapımcısı Microsoft. :)

Şu çekimde olan bir videom var. Gerçeğe %100 yakın. Ya ben gerçek diyorum. Gerisi size kalmış. İzlerseniz yorum yaparsınız. :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.