Ülkemizde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Pro Evolution Soccer serisinin yeni oyununda Türkçe dil desteği olacak.

Her yıl çıkışı merakla beklenen PES’in ilk defa Türkçe olacağı, Konami tarafından resmen duyuruldu. PES 2011’nin PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 versiyonları ilk kez Türkçe olarak hazırlandı. Serinin bu Türkçe versiyonu 7 Ekim’de hayranlarıyla buluşacak. Oyunun PlayStation 2 ve PSP formatlarınınsa Ekim ayı içerisinde raflarda olması planlanırken çıkış tarihi ve dil seçenekleri için yakında bir açıklama yapılması bekleniyor.

PES 2011, en gelişmiş oynanış yenilikleri, kontrol seçenekleri ve animasyonlar ile gerçek futboldaki evrimi ekranlarımıza taşımayı hedefliyor. PES 2011’in "sınırsız özgürlük" sloganının merkezinde, oyuncuların her bir pasın ve şutun tam olarak gücünü ve yerini belirlemelerini sağlayacak olan güç çubuğu bulunuyor. Artık topu istediğiniz yere tam bir kesinlikle atabilecek, maçın temposunu ve kontrolünü belirlemek için boş alanlara uzun paslar yollayabilecek, ayağa kısa paslar verebilecek ve gerçekçi verkaçlara girebileceksiniz.

Oyunun yapımcı ekip lideri Jon Murphy, PES’in değişim zamanının geldiğinin altını çizerek, “PES 2011, serinin tarihindeki en köklü tasarım değişikliğine sahne olacak. Gerçek futbolda olup da PES’te yansıtamadığımız şeyleri tespit etmek için hayranlarımızla birlikte çalıştık. Önceliğimiz sınırsız özgürlük sağlamaktı ve yeni animasyonlar da şarttı. PES 2011, bunların ikisini de gerçekleştiriyor ve gerçekten de bu iki özellik doğrudan birbirine bağlı; yeni oyunun bir PES olduğunu bilecek ama çok ciddi değişiklikler geçirdiğini de göreceksiniz.” diye konuştu.

PES 2011, özünde PES temellerini korurken evrim geçirmiş bir oyun yapısı sunacak. Oyunun yenilenen özellikleriyse şu başlıklar altında toplanıyor:
- Sınırsız kontrol
- Şut ve dayanıklılık göstergesi
- Yeni defans yapay zekası
- Animasyon ve futbolcu fizikileri
- Maç hızı
- Estetik
- Taktik ve strateji
- Çalım ayarları
- Master League Online

Oyun ayrıca günümüz futbolunun tartışmasız en büyük yıldızlarından Lionel Messi’yi kapağına konuk ederken, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi öğelerinin yanı sıra Güney Amerika’nın en önemli turnuvalarından Copa Libertadores'i de bünyesinde barındıracak.

Bu yeniliklerin PES 2011 için yalnızca buzdağının görünen kısmı olduğunu belirten Murphy, “Oyun modları ve oynanış işlevleri hakkında da çok önemli açıklamalar yapacağız. Yeni oyundan ilk görüntüler, oyunun kalbini oluşturan yeni animasyonları ve özgürlük hissini gösterecek. PES 2011’in futbol hayranlarını hem şaşırtıp hem de çok memnun edeceğine inanıyoruz. Oyunu nasıl oynayacaklarını yeniden öğrenmeleri gerekecek; çünkü bu çok farklı bir oyun ama akıllarını başlarından alacağımıza da eminim.” diye konuştu.

Alıntıdır


Gelecek olan bazı yenilikler

https://www.youtube.com/watch?v=5TZ4kN35JPg

Oyun içi video

https://www.youtube.com/watch?v=T8JWoYjex1s
Bitek pes 2011 değil 2011 dahil bu seneden sonra çıkacak her oyunda türkçe dil desteği olacak :) yasa gibi birşey oldu türkiyede oyun hayranları çok oldugundan dolayı.
Grand Trosmo 5'de türkçe çıkacak (:

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.