Members
0.2
Oyunun İlk Üreticisinden:
Filmlerdeki gibi, animasyon sahnelerindeki, oyundakiler gibi, gerçek bir kahraman olmak sizce bir hayal mi?

Gunz ki, böyle bir rüyayı gerçeğe dönüştüren bir online oyundur. Gunz normal bir mücadele oyunu değildir. Filmlerde izlediğiniz gibi, karakteriniz ile bütünleşip, bıçak haraketleri, duvarlara tırmanma gibi işlemleri kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz.

Gunz online tüm kullanıcılar için %100 ücretsizdir!

Prince of persia serisini oynadıysanız eğer, görmüşsünüzdür zor haraketleri yapabilmek için, seri bir şekilde klavyeniz, fareniz ile tek vücüt olursunuz.

Bu oyunda da aynı şey mevcut. Ne kadar iyi haraketler yaparsanız, ne kadar iyi karakterinizi kullanırsanız, oyunda o kadar iyi bir şekilde oynarsınız.

Diğer online oyunların aksine, bunda seviye farkı olmaksızın, becerisi en yüksek olan kişi, dövüşü alır. İsterseniz seviye 1 olun 80 seviye bir kullanıcıyı, becerinizle kolaylıkla yere serebilirsiniz...

Gelelim oyunun genel özelliklerine...

Bu oyun, counter strike ve prince of persia'nın karışımı bir oyun. Odalar açıyorsunuz ve farklı turlarda karşılıklı oyuncularla, ister kılıç, ister silah ile savaşıyorsunuz. Hem para kazanıyor, hem tecrübe kazanıp seviyenizi geliştiriyorsunuz.

Oyunun odalarındaki seçenekler:

1- Takım Oyunu
2- Tekli Oyun
3- Görev
4- Antrenman

1- Takım oyunu:
Ayarladığınız kullanıcı sayısına göre mavi takım ve kırmızı takım'dan oluşan 2 takım karşılıklı savaşır.

2- Tekli oyun:
Herkes birbirini öldürmeye çalışır. Takım söz konusu değildir.

3- Görev:
Aldığınız görev eşyası ile belirli seviye görevlerini, arkadaşlarınızla yapabilirsiniz.

4- Antrenman:
Seviye veya tecrübe düşmeksizin yapılan antrenman turudur.

En Düşük Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows(Tümü)
Directx 9.0 Veya Üstü
Pentium III 800 Mhz İşlemci
256 MB Veya Daha Üstü RAM
Directx 9.0 Uyumlu Ekran Kartı



Gunz Online Rehberi

Tanıtım Videoları;

https://www.youtube.com/watch?v=32IefrF_bbo

Bölüm 1; Oyun Hakkındaki Ön Bilgi

Gunz Online silahlarla ve kılıçlarla oynanabilen, fakat kılıçların(sword) ve bıçakların(dagger) önemininde çok olduğu fantastik bir oyundur.Oyun level atlamalı ve yeni sitiller öğrenmeli olduğu için ve çabuk sardığı için 7/24 oynanacak oyunlardandır..En çok oynanan gunz online gunztr online'dır. 7/24 açıktır, private server değildir.
Eğer yeni bir online oyun arıyorsanız, bu oyun tam size göre :helal:

Gunz web sitesi: https://www.gunztr.com/
Üye olmak için:: Tıkla. https://www.gunztr.com/

En fazla 1gb yer kaplayan sistemi kasmayan bir oyundur.

Karakter Seçimi;

Oyunda 2 farklı karakter seçme imkanınız vardır.
Bunlar;

1)Male(erkek)
2)Female(kız)

Male(erkek) Avantajları:

Yeni başlayanların Male karakterle başlamaları ideal bir seçimdir.Kılıçta yavaş olmasına rağmen silah kullanmakta Female karakterden daha avantajlıdır.

Female(kız) Avantajları:

Kılıç kullanmakta erkeğe göre daha hızlıdır.Bu yüzden k-style'ı bilen kişiler genelde female karakteri seçerler.
Sistem Gereksinimleri:
Hizliupload.com
Hizliupload.com
Hizliupload.com
Hizliupload.com
Hizliupload.com




Oyunu Daha İyi Bir Performansla Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 2000, Windows XP
DirectX DirectX 9.0c yada +
İşlemci: Pentium III 500 MHz yada +
Ram: 512 Mb yada +
Grafik kartı: GeForce 4 MX yada +
Ses Kartı: Direct3DSound Compatible
Mouse: Tekerlekli Mouse

Nasıl Oynanır?

W tuşu: İleri gitmek,
S tuşu: Geri gitmek,
D tuşu: Sağa gitmek,
A tuşu: Sola gitmek,
Shift tuşu: Kılıçla korunmak
Space tuşu: zıplamak
é tuşu: Özel Takım Mesajı atmak
Enter tuşu: genel mesaj atmak
1-2-3-4-5 tuşları: Silah,kılıç ve/veya bomba değiştirmenizi sağlar.
7-8-9-0 tuşları: dans etme ve konuşma tuşlarıdır.
Ctrl Tuşu: Vurmak/Ateş Etmek
Tab Tuşu: Oyuncu Score'larını görmeye yarar.(Game Status)
Mouse Sol Tuş: Ctrl tuşu gibi Vurmak/Ateş Etmek
Mouse Tekerleği: 1-2-3-4-5 tuşları gibi diğer silaha geçmenizi sağlar.

Oyunda bulunan Modlar

Oyunun zevkli hale gelmesi için ve level kasmayı eğlenceli hale getirmek için oyunda bazı modlar bulunmaktadır.
Bu modlar;

-Team DeathMatch(TDM): Takımlarla oynanan üstünüze aldığınız bütün itemleri kullanabildiğiniz oyun modu.(Bu moddayken öldürülürseniz 2 takımdan birisinde oyuncu kalmayana kadar beklersiniz)
-DeathMatch(DM): Herkesin tek olduğu ve TDMdeki gibi üstümüzde kibütün itemlerimizi kullanabiliceğimiz oyun modu.
-Team Gladiator(TG): Takımlarla oynanan sadece melee weapon kullanılan oyun modu.
-Gladiator: Herkesin tek olduğu ve sadece melee weapon kullanılan oyun modu.
-Team DeathMatch + Extreme(TDM+E): TDMe benziyen ama öldürüldüğünüz zaman DMdeki gibi 5sn bekleyip yeniden başlıyabildiğiniz oyun modu.
-DeathMatch + Berkeser(Berkeser): DMe benzeyen fakat oyunculardan birinin berkeser olduğu oyun modu. Berkeser, daha iyi vuruş gücü verir fakat hpniz/zırhınız adamlar size vurmasa bile yavaş yavaş azalır ama bu eksiğini öldürdüğü her adamdan aldığı hp ile geri kazanır.
-The Duel Match(Duel Mode): Adından da anlaşıla biliceği gibi Duel maçlarının yapıldığı oyun modu. Bu mod da teke tek yaparsınız ve o sırada diğer oyuncular belirli bir sırada bekler en son oyuna katılan oyuncu veya yenilen oyuncu en sona atılır. Bu modda oyun sırası size gelene kadar sizden önceki oyuncuları izlersiniz onların hp/zırh durumunu görürsünüz.
-Quest: Oyunda PVP olmayan tek moddur. Burda oyuncular birlikte oyundaki NPC(NonPlayerCharacter)lere karşı oynar. Genelde tek başlarına pek güçlü olmayan bu yaratıklar baya bi kalabalıktırlar aralarına sıkıştığınızda iyi hasar verirler. Hemen her quest birkaç rounddan oluşur. Oynadığınız round bitince gate(geçiş kapısı) açılır, ekranda kapıya giden yolu gösteren GPS belirir ve aşağıda bir sayaç saymaya başlar. Sayaç sıfırlanana kadar kapıdan geçiş yapmazsanız sizi otomatik olarak sıradaki rounda atar. Fakat diğer oyuncular bekletilmekten hoşnut kalmaya bilir yani elinizi çabuk tutmanızda yarar var.
Quest Itemleri, Questi zorlaştırmaya,gelen expleri yükseltmeye ve Bosslara girmeye yarar.
Quest Bossları, Normal Quest gibi girersiniz ve questin en son roundunda gelen BOSS la karşılaşırsınız. Bosslar diğer yaratıkların aksine çok daha güçlü ve dayanıklıdır.(SADECE QUEST SERVERLERİNDE BULUNUR.)
-Clan War(CW): Clan war serverlerinde clanınızla diğer clanlara karşı yapılan savaş modudur. Bunun için öncelikle bir clana ve clanda sizden başka en az 1 çevrimiçi oyuncuya ihtiyaç vardır. Oyun sizi ilk giriş yaptığınızda otomatik olarak clan channel a atar.(Eğer başka bi channelden geçiş yapıcaksanız, Lobbyde oda seçmeden önce Yukarıda "Channel" yazısını tıklayın orda "Clan" sekmesini tıklayıp "Go to my clan channel" diyin.

Stiller Hakkında Ön Bilgi;

Oyunda diğer RPGler gibi skill bulunmamakla beraber COMBO tarzı teknikler vardır. Genel olarak bildiğim 3 Stil var.
-K Style: Korelilerin geliştirmiş olduğu katana+silah kullanımına dayalı bir stildir.Üstünde ustalaşması baya bi zaman alır ama ustalaştığınızda da baya bi güçlendiğinizi görürsünüz. Genel olarak kılıçla hız alırsınız ama bunu yaparken daha emniyetli olursunuz.
-D/E Style: Avrupalıların bulduğu dagger+silah kullanımına dayalı bir tekniktir. Üstünde ustalaşması K Style e kıyasla daha kolaydır. Genel olarak hıza önem veren bu stil Gladiator veya TG modlarında pek kullanışlı değildir.
-T Style: Kimilerine göre K Style içine atılan bu Stil genel olarak K Style e kıyasla daha yavaş ve daha çok defans ağırlıklıdır. Gladiator ve TG de kullanışlıdır. Genellikle katananızla korunursunuz ve rakibinizin verdiği ufak bir açıkta onu öldürebilicek şekilde cezalandırırsınız. Bu stil üstünde baya bir çalışma gerektirir çünkü açık yakaladım diye saldırırken çok büyük açıklar verebilirsiniz ve ufak bir açığı rakibiniz öldürebilicek kadar iyi değerlendirmek oldukça fazla tecrübe istiyor. Fake(Yem,Yanıltıcı Hareket)lere saldırmamanız ne zaman gerçek açık ne zaman fake olduğunu iyi ayırt etmeniz gerekiyor.
(alıntıdır.)

Bunlardan biri;

K-Style

Merhabalar hepiniz az çok oyunun içinde bu kelimeyi duymuşunuzdur. Bazılarınız ne oldugunu biliyor olabilir ,ben burda size bunu anlatmaya çalışacagım.

Evet öncelikle K-Style oyunun içindeki bugları kendi yararımıza kullanıp rakiplerimizden daha hızlı,daha güçlü ve daha profesyonel olmamıza yardımcı olacak tabiki ögrenmek o kadarda kolay degil ancak ögrenildiginde farkı kendiniz göreceksiniz

Bu rehberde bazı isimleri ingilizce halleriyle kullanacam onların anlamları şunlar

Jump (zıplama)
Slash (kılıcı savurma)
Dash (elinizde kılıcınız varken bir yön tuşuna 2 defa basıldıgında oluşan hızlı ilerleme hareketi)
Block (Kılıcınızla savunma)

Evet K-Style'a en temelden başlayalım

Butterfly(BF):
Saldırının ve savunmanın mükemmel oranlarda dengelendigi bu teknik neredeyse en iyi dostunuz olacaktır çogu zaman. karşınızda bir sprayermı(otomatik silahları kullanan kişi) var hemen butterfly(bf olarak kısaltılır) merminizmi bitti hemen butterfly. Peki nedir bu butterfly

Jump-Dash-Slash-Block

Bu adımlar hızlı bir şekilde izlendiginde karakteriniz sanki havada sadece kılıcıyla savunma yaparmış gibi duracak ama görünen o degil block yaptıgı halde slashte yapmış olacaktır. Yani savunurken saldırıyor olacaksınız

Wall Cancel:
Bu teknik herzaman heryerde işinize yarayacak.Duvarlara tırmanışta hep ihtiyacınız olacak

Duvara dogru ---> Jump-Dash-Slash-Jump-Dash.......

Böylece bu teknikten yararlanıp duvarlara kılıçla tırmanıyoruz

Slash Shot(SS):
Çok kullanışlı tekniklerimizden biride slash shot. Slash Shot ile havada dash yaparken saldırıyor olacagız buda bize hem saldırıp hemde gelen saldırılardan kaçma fırsatı verecek. Slash Shot'ın adımları ise:

Jump-Dash-Slash(buna basılı tutun)-Silaha Çevir-Silah Ateş eder(Slash tuşuna basılı tuttugumuz için).

Evet şimdide bir slash shot yapmış olduk söyledigim gibi bize inanılmaz bir çeviklik kazandıracak bu hareket zamanla yeterli kalmayacak ve yerini bir üst seviyesi olan Half-Step'e bırakacaktır.

Reload Shot(RS):
Etrafımızdaki prolar nasıl bu 2 pompalı ile bu kadar hızlı ateş ediyor? Cevap: Reload Shot.
Reload shot nedir peki? Cevap: Reload shot iki farklı silahla ateş edip normalden çok daha hızlı ateş edebilme teknigidir

Reload tuşumuz burda önem kazanıyor. Reload, ateş ettikten sonraki animasyonu kesecek ve hemen diger silaha geçip ateş etmemize olanak saglıyacaktır.
Bazılarınız "niye bununla ugraşayımki ateş edip diger silaha geçirip yine ateş ederim" diyebilir. Ancak Reload Shot(rs) bunu neredeyse 2 kat hızına çıkaracaktır. Ve oynayanlar bilir bu oyunda hız çok önemlidir.

Şimdide Rs'nin adımlarına bakalım:
Silah1-Ateş(basılı tutuyoruz)-Reload-Silah2-Ateş

Ustalaşıldıgı zaman inanılmaz derecede yol katettiginizi anlayacaksınız.

Şimdi demin bahsettigim Half Stepe göz atalım

Half Step(HS):
Evet bu zamana kadar bazı şeyleri ögrendik. Oyunumuzda önemli olanın çeviklik ve hız oldugundanda bahsettik. Bu harekete Slashshot ın abiside diyebiliriz Slash shotun sonuna silah elimizdeyken bir dash ekliyoruz

Adımlar:
Jump-Dash-Slash(buna basılı tutun)-Silaha Çevir-Silah Ateş eder(Slash tuşuna basılı tuttugumuz için)-Geldigimiz yöne dash.

Hızlı yapıldıgında en güçlü silahınız olacaktır.


Üst Seviye K-Style:

Double ButterFly(DBF):

ButterFlyın bi üst versiyonudur bir zıplayışta 2 slash-block yapılır. Üç farklı şekilde yapılabilir

Static Dbf: Jump-Slash-Block-Slash-Block

Dashle beraber Dbf: Jump-Slash-Block-Dash-Slash-Block

Glide Dbf: Herhangi bir yön tuşuna basılı tutulup Static dbf yapılır.Dashle başlanması yararınıza olur.
Dash-(yön tuşuna basılı tutulur)- Jump-Slash-Block-Slash-Block


Reload Slash Shot(RSS):
Çok komplike anlatmadan kısaca SS-Reload-SS şekilinde yapılır. Hız ve ateş hızınızı arttırır.

Dedigim gibi SS-reload-SS


Half Half Step(HHS):

Half Step'in bir üst versiyonu diyebiliriz. Karakterimiz böylece kurşunlardan daha çok kaçacaktır. HS'nin sonundaki dashten önce bir jump ekliyoruz.

Adımlar: Jump-Dash-Slash-Silaha Çevir-Jump-Dash-Ateş.


Reload Half Half Step(RHHS)

Zor sayabilecegimiz bi hareket sayılmaz. Ancak ustalaşıldıgında işe yarar bi hal alır.

HHS-Reload-HHS

Gunz: TR Duel'le Gelecek Yeni Özellikler:

*Yeni Karakterler
*Yeni Maplar
*Yeni Silahlar
*Yeni Style'lar
*Yeni Kurallar
*Ve Yeni Modlar

Bu konu LeO tarafından düzenlendi(2011-07-03 20:24, 12 yıl önce)
Başarılar antihack.dll diye hata alıyorum nasıl düzelticem.
aynı hatayı bende almaktayım
guzel paylasım
Fps'mi ? Oyun türlerini biliyor musun?
Birde " private server değildir." bu ne demek? Offical mısınız?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.