Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Quake 3 İşinize Yarayacak Pratik Komutlar

m_filter "0" // Eğer rezalet bir mouse'unuz yoksa mouse filtresini kapatın.Bu filtre açık olduğunda mouse hareketleri gecikmeli oluyor(muş).Bu olayı dün gece sanch söyledi , ne kadar hıyar olduğumun kanıtı: gecikme olayını yeni öğrendim.

-------------------------------------------------------------
r_displayrefresh "125"
com_maxfps "125" // Bu iki komutun aynı değerde olmasında özen gösterin.Titreme vs. sorunları yaşayanlar çeşitli değerler deneyebilirler (100,110 zart zurt) LCD monitörler için ayrıca bilgiye ihtiyacımız var.Tecrübeli olanlar buraya yazsın.

------------------------------------------------------------
r_picmip "5" bu komut texturelerin ayrıntılarını yok ederek rakibi daha iyi görmenizi sağlar.Ama tek başına verim almak zordur.Bu yüzden aşağıdaki komutlarla da oynamak gerekir.Bu komutun ideal değeri 5'tir gerisi yalandır.(Configinizi bok ederseniz cvar_Restart yapıp tekrar eskisini exec lersiniz , denemekten korkmayın.)

r_vertexlight komutu r_lightmap komutu ile birlikte kullanılır. r_lightmap değeri 0 veya 1 dir. yani açar kapatır.
r_lightmap 1 iken r_vertexlight 1 yaparsanız kaliteli video görüntüsünü daha da hızlandırmış olursunuz akıcı bir görüntü oluşur.

r_mapoverbrightbits komutu 0-1-2-3 değerini kullanır default'u 2'dir. Oyun esnasında değiştirelemez, sadece komut satırı ile kullanılabilir, değiştirildiğinde oyunun tekrar yüklenmesi gerekir. Parlaklığın tavan değerini yükseltir, bi zike derman değildir güneş gibi parlak bi mapte oynamak isteyip de oynayamayanlar için tavan değerini yükseltip daha parlak olmasını sağlayanlar dışında. Very Happy

Bunların dışında en önemli komutlardan biri oyuna direkt etki eden r_dynamiclight komutudur. değeri 0-1 dir. yani açıp kapatır.
"0" konumunda dynamiclight kapalıdır ve r_dynamiclight 0 iken FPS artar. Zaten "3" değerinin üstünde picmip kullanıyorsanız bu komutu mutlaka kullanın.

--------------------------------------------------------------

sensitivity

mouse hassasiyetinizi ayarlarken önemli olan bir kaç nokta vardır : bilek gücü , kullanabildiğiniz alanın büyüklüğü (mouse pad'in boyutları), mouse dpi değeri , windowsdaki hassasiyet ayarı gibi.
genel olarak tavsiyem windowsdaki acceleration özelliğini iptal etmek ve hassasiyeti ortalamak(windows xp).daha sonra mouse padinizin büyüklüğüne göre , oyun içinde 360 dereceyi mouse'u yatay bir şekilde 15-25cm arası bir mesafede sürükleyerek dönebilmek gerekir ki kombatlarda arkamızdan roket yerken duvara bakıp hayallere dalmayalım.Son olarak sensitivity ayarınızı kesinlikle 0.1'lik kademelerle yavaş yavaş değiştirin ve silaha göre sensitivity ayarınızı değiştirmeyin.sabit bir ayar mouse un elinize oturmasını sağlar ve daha bilinçli , stabil bir aim kazanırsınız.

--------------------------------------------------------------

cl_mouseaccel

kişisel tavsiyem bu komutu "0" yapmanız.yukarda anlattığım yöntemle elinize mouse u oturtacak , rahat aim almanızı sağlayacak sensitivity değerini bulup "0" accel ile ona alışmalısınız.accel'in aim'i bozduğunu düşünüyorum.eğer rezalet bir mouseunuz yoksa (400dpi ve altı) accel kullanmayın.

--------------------------------------------------------------

identify target (komutu hatırlayamadım yardım)

bu özelliği de iptal etmenizi öneriyorum.crosshair'ı rakibin üstüne getirdiğinizde çıkan isim konsantrenizi bozar.özellikle yakın roket kombatlarında işe yarıyor. her zaman crosshair'a bakarak konsantre olun , bilinçli ateş edin.

--------------------------------------------------------------

cg_fov "100" ve "120" arası

cpm modunda bol bol yakın kombata girdiğimiz için sabit ayarlanmış(her silahta değişmeyen) fov çok önemlidir.fov direkt olarak etki etmesede dolaylı yoldan mouse hassasiyetinize etki eder(his olarak).bu ayar ayrıca monitör boyutunuzla da ilgilidir.küçük monitörler tabiki ayarı biraz düşük tutmalıdır.
örnek : 15" monitörümde "108" fov kullanıyorum.

120'ye kadar kabul edilebilir ancak bundan sonra komutun vereceği ovallikle oyunu kafanız güzelmiş gibi oynadığınızı hissedersiniz.100'ün altındaki fovlarda da kombatlarda rakibinizin ayak tırnaklarının temizliğini kontrol ederken ölürsünüz.evet.

--------------------------------------------------------------

cg_gibs "0"

eğer com_blood komutunuz açıksa cg_gibs'i kapatın.oyunda konsantremizi bozacak başka bir şey de rakibi öldürdüğümüzde etrafta uçan et parçalarıdır.eğer bu parçalardan sapık bir zevk almıyorsanız , görüş açınızı etkilememesi için bu komutu kapatın.

--------------------------------------------------------------

cg_simpleitems "1" // etrafta dönen silahlar yerine , kendine özgü renkleriyle o silahların simgelerini görmemiz maç içinde yararımıza olacaktır.

cg_drawgun "0" // silah görüntüsünü kapatmanız , crosshair'a daha iyi konsantre olmanızı , dolayısıyla
düzgün bir aime sahip olmanızı sağlayacaktır.

--------------------------------------------------------------

cg_smoke_SG "0"
cg_smokeGrowth_GL "0"
cg_smokeGrowth_RL "0"
cg_smokeRadius_GL "0"
cg_smokeRadius_RL "0"

bütün duman komutlarınız kapatmanız iyi olur.


Bunlar Cfg Vs Hile Değildir sadece Oyunu rahat oynamak için komutlardır.

Alıntı.
güzel paylaşım teşekkürler :yes

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.