Selam arkadaşlar bu ara telefon değiştirmeyi düşündüğüm için araştırmalar yapıyorum telefonum nokia 6300 arızasız falan çalışıyor allah razı olsun ama 5 yılı falan oldu bi değişiklik yapmak istiyorum.Ben bu telefonu alırken zarif bi telefon diye almıştım yine öyle bi telefon arıyordum benim telefonumun ekranı en en fazla iphone ekranı kadar olmalı diye düşünüyordum ve insanlarında benim gibi düşündüklerini sanıyordum ama farkettimki insanlar hayvan gibi,cebe sığması zor ekranı olan telefonlara daha meraklı bunları daha çok seviyorlar.

Bu konuyu tamamen sizinde düşüncelerinizi merak ettiğim için açtım düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim hatta bi telefonda önerebilirsiniz :)
lg optimus black cihazını bi incele derim. incelik, hafiflik, özellik ve fiyat açısından yeterli bi seviyede ürün. 4" ekranı var cepte rahatsız etmio taşıması
Ben yeni xperia u aldım çift çekirdek işlemci felan 3.7 inç ekran bir sürü oyun oynatıyor fiyatıda çok ucuz bir bak derim.Daha büyük ekran istersen Lg-motorala-Htc bakacaksın .700 800 tl paran varsa tavsiyem lg optimus 3d felan al.0 ları çok pahalı ikinci ellerin peşine düş derim .İyi performans için çift çekirdekden şaşma ram de en kötü 512 olmalı .Geri kalan düşük sistemler den mucize beklemek anlamsız olur .
Expert
34.0001
htc, samsung, apple. bu üçlüden şaşma.
Biraz bekle, iphone5 al derim.
Optimus Black bende var sakın almayı düşünme aman diyim. Telefon çok güzel, hoş, kullanımı rahat fakat LG yazılım konusunda cidden berbat. Kaç ay ICS güncellemesi bekledik hala gelcek mi gelmicek mi belli değil.
İdare eder düzeyinde bir telefon istiyorsan HTC One V(3.7" ) olabilir, Sony Xperia lardan bir telefon olabilir ama Sony Xperia ların tasarımları ciddi anlamda kötü. 3D telefon işine hiç girme herhangi bir özellikleri yok.
1500-1600 liralara çıkabilirsen HTC One S(4.3" )'den şaşma derim ama dikkat et s3 snapdragon işlemcili değil s4 olanlardan al. O kadar yukarı çıkamam ama iyi bir telefon olsun diyorsan da Samsung Galaxy SII(4.3" ) den şaşma. SIII ün çıkmasından sonra fiyatları baya bir düştü ve telefon hala üst düzey.
En üst düzey istiyorsan da Samsung Galaxy SIII(4.8" ) veya HTC One X(4.7" )
Android olsun yeni çıkan versiyonları da hemen alabileyim, güncelleme gelcek mi gelmicek mi beklemeyim diyosan da Galaxy Nexus olabilir.

Ufak, kalas gibi bişi olsun hava atayım diyosan da iPhone 4 veya 4s olabilir.

Sade ekrana bakacaksan da 4" ve üstü ideal, altı aşırı ufak.

Son olarak fiyat/performans kralı SGSII şu an.

Bu konu Syntax tarafından düzenlendi(2012-08-26 23:18, 11 yıl önce)
Expert
34.0001
KeLL : htc, samsung, apple. bu üçlüden şaşma.

biraz daha açıklamak istedim nedense.

Samsung bu üçlü içinde ki en salça markadır. piyasayı inceler, tüketicinin zaaflarına göre hareket eder. Tasarımları ya esinlenmiştir(patent davaları,galaxys,s2) yada bütün piyasada ki telefonların birleşimidir(s3). Bir reklamcı olarak bence en kişiliksiz marka budur bu üçlü içerisinde. Buzdolabı da yapar, cep telefonu da yapar. 100 liraya da telefonu vardır, 2000 liraya da.


Apple, marka kimliğine en özen gösteren firmadır, onun için 10 bin model telefonu yoktur. Bu sayede ürünlerini prestij unsuru gibi pazarlarlar, yani bu markanın ürününe sahip olanlar kendilerini ayrıcalıklı görür. Genel de teknolojinin biraz gerisinde ürünler üretmeleri ve satış rekorları kırmaları bununla alakalıdır. Diğer telefonlara karşı avantajı iOS'tur. Stabilite vs. bahsetmieyeceğim ama 10.000 farklı model ios kullanan cihaz olmadığı için, telefonu aldıktan 1 ay sonra bu uygulama telefonuma uygun değilmiş diye üzülmezsin. Android kullanan cihazlar gün aşırı eskirken, iOS kullanan cihazlar 2,3 yılda bir eskir.


HTC, benim favorim. Kullanım kolaylığı odaklı cihaz tasarımları var, diğer rakipleri gibi 'şekil' cihazları üretmiyorlar. Kamera konusun da en iyi sonuçları bu markada aldım 3ü içerisinde. İşleri sadece cep telefonu üretmek olduğu için, diğerlerinden farklıdır.




Apple ve diğerleri tartışmasın da, apple kazıklıyor diyenler var. Yukarı da da açıkladım, android telefonu alırsın 5 çekirdekli 10 çekirdekli diye, 1 gün sonra başka bir marka çıkar 25 çekirdekli telefon çıkarır, 1 ay sonra o telefona özel uygulamalar satılmaya başlar ve telefonunuz eskir. Üst düzey akıllı telefonlar 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı gösterirler, ekranı 1 inch büyük olmuş, işlemcisi 100 mhz hızlı olmuş bunlar faso fiso. Ama tekrar söylüyorum, samsung veya htc de üst düzey diye aldığın telefon bir anda orta seviyeye düşebilir.

Sonuç olarak bu üç markayı da tavsiye ederim, ürünleri alıp mutsuz olmayacaksındır :)
samsung daha dün patent davası kaybetti apple'a karşı 1 milyar dolarlık.
Böyle giderse bu arkadaş telefonu burdan tavsiye üzerine zor alır çünkü herkesin kendine göre iyi olan bir markası var .en iyisi 0 garantili çift çekirdekli ram yüksek birşey al yoksa sıkıntı yaşarsın zaten zart zurt telefon çıkıyor xperia u s p sola hepsi aynı tip ne gereksiz.Htc desen yine aynı şekil aynı tipin kasası azıcık kücülmüş büyümüş dolu.Samsung girmiyorum bile w y felan .

Gene gralı iphone abi temiz sorunsuz ikinci el piyasası hep yüksek diğer markalardan ne alırsan al 1 2 telefondan başka her zaman ikinci elinde telefon ucuza gidiyor.Al sen iphone al kas biraz boşver gerisi yaramaz.
iphone 4s
Novice
12.5
Valla fiyat belirtilmeden model belirlemek zor.Her fiyat kategorisinde her tarafın üstün olduğu alanlar vardır.

@Arda

Şu hergün yenisi çıkıyor mantığı biraz saçma geldi bana.Bir telefon performanslıysa performanslıdır ki.Başlığı açan arkadaş yıl 2012 de hala 6300 kullandığına göre tüketim çılgınlığında değildir.

Reklamcı kimliğini arkada bırak :P
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim mortal ında dediği gibi yıl 2012 hala 6300 kullanıyorum telefon işimi görse yeter mantığında biriyimdir aslında ama bi yerdede artık teknolojiye ayak uydurmak lazım bi süredir çalıştığım için hakettiğimi ve maddi olarak hepsini karşılayabiliceğimi düşünüyorum şuanda bende iphone 4s ile ilgileniyorum ama onla ilgilide bi sürü olumsuzluk okuyorum sarj ı samsung a göre çok çok daha az dayanıyormuş bluetooth olmaması kullanıcıyı çok sınırlıyor, flash yok vs. gibi çok fazla olumsuz şeyde duydum.

Ayrıca bu güncellemeler telefonlara yapılan patch ler baya cahil kalmışım umarım alışabilirim :)
Üstad 6300 kullanıyorsan sen baya bir teknolojiden uzak kalmışsın ,iphone yi samsung la şarz bakımından bile klıyaslıyamazsın emin ol don değiştirir gibi telefon değiştiririm .Sen samsung'u iphoneyi karşılaştırdın nerden okudunda bu kanaate vardın bilmiyorum .Senin kullandığın telefonda bir işletim sistemi bile yok .Kaldıki dünyanın en iyi telefonu kabul edilen iphonede flash yok gibi bir şeyi nerden okudun çok merak ediyorum :)

Çalışma ve işletim sisteminden tutun kamera vs özelliklerine göre yine en iyi telefon iphonedir.Samsung s3 çıkmıştır ha çokmu iyidir hayır iphone 5 cıkacakdır.Şu an kamerası iphone gibi stabil ve netlik bakımından iyi olan tek telefon samsung s3 dür .Nokia 808 41 megapiksel sensoru olan telefon bile iphonenin yanından geçmiyor, Nokianın en yüksek kaydedebildiği fotograflar 38 megapiskel çözünürlüğe sahip yani 41 megapiksel olayı büyük bir yalan .

Ne samsung ne htc ne başka bir telefon şu an en iyisi iphone dur.Bunun kanaatine nerden vardın derseniz .shiftdelete.net ve donanımhaber.com sitelerini ısrarla takip etmenizi öneririm.
Novice
12.5
Superadminstratours : Üstad 6300 kullanıyorsan sen baya bir teknolojiden uzak kalmışsın ,iphone yi samsung la şarz bakımından bile klıyaslıyamazsın emin ol don değiştirir gibi telefon değiştiririm .Sen samsung'u iphoneyi karşılaştırdın nerden okudunda bu kanaate vardın bilmiyorum .Senin kullandığın telefonda bir işletim sistemi bile yok .Kaldıki dünyanın en iyi telefonu kabul edilen iphonede flash yok gibi bir şeyi nerden okudun çok merak ediyorum :)

Çalışma ve işletim sisteminden tutun kamera vs özelliklerine göre yine en iyi telefon iphonedir.Samsung s3 çıkmıştır ha çokmu iyidir hayır iphone 5 cıkacakdır.Şu an kamerası iphone gibi stabil ve netlik bakımından iyi olan tek telefon samsung s3 dür .Nokia 808 41 megapiksel sensoru olan telefon bile iphonenin yanından geçmiyor, Nokianın en yüksek kaydedebildiği fotograflar 38 megapiskel çözünürlüğe sahip yani 41 megapiksel olayı büyük bir yalan .

Ne samsung ne htc ne başka bir telefon şu an en iyisi iphone dur.Bunun kanaatine nerden vardın derseniz .shiftdelete.net ve donanımhaber.com sitelerini ısrarla takip etmenizi öneririm.

iOS flash desteği yok.Andorid 4'ten sonraki sürümlerinde flash desteği olmayacak.

Bu arada donanimhaber.com'a girip hala megapixel olayına giriyorsan iyi takip edemiyorsundur.Megapixel görüntü çözünürlüğünüyle alakalıdır.Tamamen göz veya panel kalitesiyle alakalıdır.

Şuan fotoğraflarda en iyisi HTC ONE X olması lazım.

Bu arada detaylı bir video var.Eğer şuan en iyisine sahip olmak istiyorsan bu ikisidinden biridir.Ancak SII İsmail'in dediği gibi P/F ürünüdür ve sanırım aralarındaki en dayanıklı üründür.
https://forum.donanimhaber.com/m_62049275/tm.htm
iPhone u biraz abartmadınız mı yahu :D 41mp lik telefonun ile 4s i kıyaslamışsın da karşılaştırma videolarını izlemeyi unutmuşsun sanırım donanımhaberde :)

Şu an kamera konusunda en iyi android üreticisi firma HTC bu arada, SGS3 ün kamerasın One X e kıyasla 6300 gibi kalıyor :D

Alacağım telefon en üst düzey olsun diyorsan donanımhaber de SGS3-HTC One X karşılaştırma videosu var onu bir izle. Acelesi yok biraz daha beklerim diyosan iPhone 5 i veya LG Optimus G yi bekle.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.