Merhabalar,
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) yayımladığı bir rapora göre, üye ülkeler arasında saniyede megabit ücreti bakımından en ucuz genişbant internet hizmeti Japonya, en pahalısı ise Türkiye'de bulunuyor.

Üye ülkelerin internet kullanıcılarının yüzde 60'ının genişbant hizmetinden faydalandığı belirtilen OECD'nin Aralık 2006 verilerine göre hazırlanan ve 30 ülkenin bulunduğu raporda, fiber optik şebeke ağına geçen ülkelerde daha düşük fiyata en yüksek hızda hizmet alınabildiğine dikkat çekildi.

Japonya'da kullanıcıların 100Mbps (1 mbps: saniyede 10 milyon bit) hızıyla bağlandıkları ve bunun OECD ortalamasının 10 katından fazla olduğu kaydedildi.

Raporda, saniyede megabit ücreti bakımından 0.22 dolarla en düşük fiyatın Japonya'da, en pahalısının da 81.13 dolarla Türkiye'de bulunduğu belirtildi.

OECD raporunda, ABD'de saniyede megabit açısından en ucuz genişbant bağlantısının 3.18 dolar, İngiltere'de 3.62 dolar olduğu belirtilerek, Japonya'daki fiber optik ağ sayesinde kullanıcıların veri indirebildikleri hızda veri de iletebiliyorlar.

Telefon hattı üzerinde genişbant bağlantısı olan ADSL ve çoğu kablo hizmetinde bu olanak bulunmuyor.

Raporda, 100 kişiye düşen genişbant internet ADSL abonesi sayısının 3.8 olduğu Türkiye'de 2 milyon 773 bin 685 abone bulunuyor.

Türkiye, 100 kişiye 2.7 genişbant abonesinin bulunduğu Meksika'nın önünde ve 29'uncu sırada yer alıyor.

OECD raporunun başında, 100 kişiye 19.6 ADSL abonesi, 9.4 fiber optik ağ abonesi ve 2.4 diğer bağlantı abonesinin bulunduğu Danimarka geliyor.

İsveç, Güney Kore ve Finlandiya 100 Mbps internet bağlantısı
sunuyor.

Japonya gibi fiber optik altyapıya geçtikleri belirtilen rapora göre aylık en ucuz internet bağlantılarının bulunduğu ülkeler:

İsveç: 10.79 dolar
Danimarka: 11.11 dolar
İsviçre: 12.53 dolar
ABD: 15.93 dolar
Fransa: 16.36 dolar
Hollanda: 16.85 dolar
Yeni Zelanda: 16.86 dolar
İtalya: 17.63 dolar
İrlanda: 18.18 dolar
Finlandiya: 19.49 dolar
Baslık süper olmuş :):)
Azerbaycan'da oturan bir arkadaşım var. Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de aylık 35$ maliyetli 56kbps modem bağlantısı ile ara sıra muhabbet ediyoruz. Bana her seferinde "Keşke Türk Telekom burda olsa" der durur. Demekki neymiş ? Şükretmesini bilmek gerekirmiş...
MiqRop : Azerbaycan'da oturan bir arkadaşım var. Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de aylık 35$ maliyetli 56kbps modem bağlantısı ile ara sıra muhabbet ediyoruz. Bana her seferinde "Keşke Türk Telekom burda olsa" der durur. Demekki neymiş ? Şükretmesini bilmek gerekirmiş...


İhuhahahaha:sulu:D:D:D
Silindi
Members
0
Güzel :D
bencede..herkezın neti hızlı olması kötü bırakınbazı şeyler zor kazanılsın en azından herrkez evden server acmaz dımı ?
@Leqendary
Bi bak bakalım ?
Leqendary : bencede..herkezın neti hızlı olması kötü bırakınbazı şeyler zor kazanılsın en azından herrkez evden server acmaz dımı ?

Abi sen şaka mısın ya Türkiyede ehrkes Uo mu oynuyo lafa bak inyternet hızlı olmasın tövbe Allah ım ya
Yine polemik :D

Kudurucam:R:sulu
internet 'in düşük fiyatta olmasına da uo yu karıştırıyorsunuz.
Bütün herkez uo mu oynuyor uo oynuyan herkez server mi açıyor bide şu açıdan bakın tek taraflı düşünmeyin .
İnternet'e daha hızlı bağlanmak online oyunları daha düşük pingle oynamak Türkler'in de hakkı bence.
Aynen katılıyorum
Leqendary : bencede..herkezın neti hızlı olması kötü bırakınbazı şeyler zor kazanılsın en azından herrkez evden server acmaz dımı ?
Kopardın gece gece ya...:D:D:DAllahım yarabbim yerlere yatacam.Ya şu topic de uoyla bağdaştırılıyorsa ne deyim ben:D
Sen hayatını uo yapmışın valla...Böyle cümle mi olur bırakın bazı şeyler zor kazanılsın herkes uo serverı açamasıN:D
70 milyon uo serverı açmak için fırsat kollluyo.Büyük küçük herkes server açıyo .
Her nese şaka bi yana...
Üzüldüm yani bu cümleye hayatımıza uo ne kadar girmiş böyle milli bi meselede bile uo yüzünden teknoloji gerisi kalmayı düşünebiliyoruz:D
Harbiden koptum şurda ya :D
benim hayatımı uo fln yaptıgım yok. Türkiye'de herkez uomu oynuyor demıssınızde o kadar bebe varki o kadar server acan varki .tr.cx domainlerin katliamı olmus. 2. zaten online oyunları kım demıs pingle oynadıgımızı gayet yetiyor yani Türkiye'ye internetın giriş hızını dusukmu buluyorsunuz ne dıyım sıze Türkiye bundan 2-3 yıl oncesıne kadar girdigi internet hızını her gecen gun 2 kat yükseltiyor senede bu nedemek bilirmisin? sakayapmak ıstemıstım ama anlamamısınız sızın kadar bızde biliyoruz cokbilmiş beyfendiler. fiyatına bişi diyemem biz alışmışız kazık yemeye Telekom' Tvlerede cıktı yurt dısınada baglantı verıyor ama en cokücreti biz oduyoruzen az baglantı bize geliyor dogru hakımızı alamıyoruz ama ben onu kasdetmedım biraz düşünsene her evde 10 mb baglantı bantgenisligi 100gb fln ne olurdu ? ben cevap verım herşey bok olurdu...bibakmısın gunde 25252 tane kiişi hosting acar emınmkı 200 günde ultima online server 500 kişi counter-strike server ohoo acacak cok şey var sadece uo dan bakmayın ama evdeki intenrete giriş hızının yükselmesine bişi diyemem hakkımız ama toptan abartı olarak türkiye'ye giriş hızı cok abartılırsa sacma olur.. ama söyledıgınız gibi fiyatı bencede cok sacma paso kazık..
Belki haklı olabilirsin ama,her önüne gelenin açtığı saçma sapan serverlara vb. seylere katılmazsak,girmezsek onlarda açmaktan vazgeçer bi zaman sonra.
Bence bu gözle bakılmamalı,tabiki şuan internet yavaş değil ama daha hızlansa ve kimsenın şikayet etceğini düşünmüyorum :)
siz bir de Kıbrıs'ı görün.. oradaki fiyatlara bakın, dudaklarınız uçuklar onlarınki geniş bant bile değil ama bizimkinden pahalı...



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.