Asus marka laptop'uma format atmak istiyorum.Şimdi bana makine geldiğinde vista idi sonradan xp ye çevirttik şimdi xp olarak format atmak istiyorum.Buldum bi xp prof taktım cd-rom'a biostan önceliğide getirdim cd-rom'a kaydedip tekrar başlattım ama başladığında "cd'den önyükleme için bir tuşa basın" yazısı çıkmıyor.Belli bir süre bekliyor ve tekrar normal şekilde açılıyor.Yardımcı olabilecek varmı arkadaşlar?
Silindi
Members
0
Arkadaşım sorunun 3 yolu var ya cd bozuk, ya cd rom bozuk, yada bios ayarlarını yapamadın, BIOS'de first'e CD-ROM'u al diğer seçeneklerde cd-rom olup olmadığına dikkat et kaydettiğindende emin ol.
Cd çalışıyor windows filan açıldığında onda problem olcağını zannetmiyorum.Cd'yi okuduğuna göre cd-rom'un bozuk olma ihtimalide yok.Bios'daki ayarı yapıp f10 ilede kaydettiğimden eminim.Hatta sadece cd-rom yaptım ilk seçeneği bir ara diğerlerini disabled yaptım bu seferde hiç açılmadı hata filan verdi.
Bir arkadaşın vardır mutlaka anlayan ona attır derim :)
Şu yazı dalgası çıksa bende devamini biliyorum atıcamda bi türlü çakamadım olayı.
aynı sorun bendede var..bnm pc de anakart asus biosdan naparsam yapıyım okumuyor bi ara göstericem aldığım yerede üşeniyorum .
Arkadasim bios default yaparsan duzelemesi lazim eger duzelmezse su adimlari takip et bios'a gir oradan ata achİ yazar yaninda atayi sec eger ata secilmiyorsa o menun altinda flash deactive veya flash yazar orayi of yapmalisin ardindan ata kismina gecip save yapip restart ettikten sonra normal kuruluma gecebilirsin yani kisacasi satayi kapatmalisinki kurulum gerceklessin asus laptoplarda kural boyledir kurulum bittikten sonra sata'lari yeniden acmalisin!! Kolay gelsin..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.