Arkadaşlar, normalde 50mbit olan bağlantı hızımız 2-3mbit arası gidip geliyor. Sorun genel mi acaba? Şikayet kaydı oluşturdukta ilgilenen yok :)
adil kullanım kotası ?
50gb'ı aştıysan adil kullanım kotası geliyor hız düşüyor
Aynen adil kullanım kotasıdır o hocam, artık 3 mbite iniyorsun geçince.
Yok adil kullanım kotası dolmamış, 125gb bizimkisi. Şuana dek 15gb kullanmışız. Sorun anlaşılan sadece bizle ilgili :bagirma
ttnet fibernet 50 mb veremez modem desteklemiyor alt yapı kaldırmıyor en iyisi su an süperonline kardeşim.. oturdugun yerde süperonline varsa direk ona gec derim..
Verdiğimiz uğraşlar sonucunda sorun düzeldi :)

@Crany

TTnet fibernet 50mbit sağlıyabiliyor, hem altyapıyla hemde onların verdiği modemle. Bizzat ben kullanıyorum ki dosya indirirken 5mb'lerle indirdiğine şahit oldum hatta torrent ile 6-7mb'ye falanda çıkmıştı. Zaten birde süperonline, ttnet'in altyapısını kullanıyor. Ttnet daha mantıklı, süperonline ile karşılaştırıldığında.

Bu konu Some_one tarafından düzenlendi(2012-11-10 11:14, 11 yıl önce)
20 mbit benimkide. ama 2 gündür 300-400 le indiriyorum. sorun var sanırım.
Some_one : Verdiğimiz uğraşlar sonucunda sorun düzeldi :)

@Crany

TTnet fibernet 50mbit sağlıyabiliyor, hem altyapıyla hemde onların verdiği modemle. Bizzat ben kullanıyorum ki dosya indirirken 5mb'lerle indirdiğine şahit oldum hatta torrent ile 6-7mb'ye falanda çıkmıştı. Zaten birde süperonline, ttnet'in altyapısını kullanıyor. Ttnet daha mantıklı, süperonline ile karşılaştırıldığında.

Söle Diyeyim Süperonline ttnet veya türk telekomun alt yapısını kullanmıyor kendi alt yapısını bina içine kadar götürüyor. swic dedigimiz kutu takılıyor ve istanbul sinyal gönderiyor ve evinize kdr yürütülen bir kablo ile modem takılıyor.. net 20 mbps 50 mbps 100 mbps 1000 mbps alınır adil kullanım kodası doldugu taktirde hızınız 3 mbps düşer. ttnet fibernette t11 denilen olay var ortak 1 noktaya konulur ve o ortak noktadan binalara uzatılır bakır kablo ile fiber saglanmaya calısılır. ve modem tılgın modem olmalı tılgın olsa bile ttnet fibernet bakır kablo hizmeyi sunmakta ne kadar verim alırsınız bilemiyorum.
Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz gibi değil. Ayrıca ttnet bizim burdan merkezine kadar fiber döşedi. Yani bizim sitede her kata kadar gelen bir fiber hat mevcut. Ki performans gayet iyi;



2mbit düşük olsada
Expert
34.0001
3 ay önce bizim siteye de fiber döşendi fakat superonline'ın internet sitesinden hala başvuru yapamıyorum, bölgenizde desteklemiyor diyor.

Bir de AKK gerçekten işliyor mu? Şu anda 8mbit limitsiz(akksız) internetim var, 10mbit hız alıyorum gayet memnunum ama kesintiler çok fazla oluyor. Sırf kesintisiz olması için fibere geçmek istiyorum.
AKK nedir bilmiyorum. Ama sitenize fiber döşeyen firma ttnet ise sadece fiber interneti onlardan temin edebilirsin. Çünkü site sakinlerinin ortak kararı sonucunda bir firma seçiliyor ve o firma fiberi ücretsiz döşüyor.
Expert
34.0001
hmm evet ttnet döşedi sanırım. akk = adil kullanım kotası.
Bende TTnet kullanıcısıyım, şuanda herhangi bir hız problemi yaşamıyorum.
AKK tüm firmalarda işleniyor diye biliyorum. Yani işlemeyen firma yok, tabi superonline 1gbit bağlantı almadığın sürece :)

Edit: Tabi bazı illerin, bazı semtlerinde bunu düşürecek bir sistem yok. Yani adamlar tek tek düşüremeyecekleri için dokunmuyorlar. Yani kotayı aşsanda aynı hızı kullanmaya devam ediyorsun. Tabi o sistemin bulunduğu semtlerde de bağlantısını otomatikman düşürüyor, orası ayrı.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.