ayın 1'ninden beri TTNET firmasina telefonlar,mesajlar,mailler atiyorum bağlantı hızım yavaş diye her seferinde aynı muhabbeti yapiyorlar.
10'günlük eğitim almış kişileri orda müşteri hizmetleri diye koyup hepsi ezberledigi 5 kelimeyi söylüyor


1: bilgisayarinizin yanındamısınız?
2: bilgisayar ve modeminimiz açıkmı?
3: hangi ışıklarınız yanıyor ?
4: fişi cikarıp 5 saniye bekleyin tekrar takın?
5: sorun duzeldimi / HAYIR
6: ozaman ben bir arıza kaydı oluştaryım en geç 12 saat içinde size dönerler
ve bugün. 11 nisan ne bir geri dönüş sağlandı nede bir bağlantı hızımda düzelme oldu

ve ben ne yapmalıyım?



Bu konu Brotherr tarafından düzenlendi(2011-04-11 11:47, 13 yıl önce)
Bağlantını testp edip ekran görüntüsünü buraya koyarmısın?


Edit ; Resme bakıpta yorumluyacak olursak , testi gerçekleştirmiş olduğunuz lokasyonla aranızdaki paket aktarımı(ms cinsinden) gayet normal ve buna dayanaraktan bağlantı hızınızın düşük olmasının sebebi 8mbit'e kadar internet paketi kullanıp adil kullanım politikasına göre belirlenen aylık download miktarını aştığınız için internet hızınızın 512 ye çekildiğini tahmin ediyorum.

Bu konu Elende tarafından düzenlendi(2011-04-11 12:42, 13 yıl önce)
Ama ayın 1'inden beri düşük diyor hep kota aşmayla ilgisi olmayabilir.
Her kullanıcının kota sıfırlanma süresi fatura kesim tarihine tekabül ediyor o yüzden ayın 1 inden beri bu sorunla karşılaşıyor olması üstte belirtdiğim nedenden olma ihtimalini çürütmüyor ama tabikide başka bir sebepten dolayıda olabilir ADSL paketini ve kota bilgilerindeki download miktarını yazarsa arkadaş biraz daha netlik kazanabilir , benim 8mbit e kadar paketini kullandığı kanaatine varmamdaki neden upload miktarının stabil paketlere uygun olmayan bir değer alması yüzünden ve 8mbit e kadar olan paketlerde upload-download hızı servis sağlayıcı santrelle olan uzaklık doğrultusunda dinamiklik göstermesi. ;)
santralle aramda olan 3 sokak 8mbit hıza kadar paketim ama.
sorun TTnet firmasının müşteriye destek olmaması.
İlçe telekom müdürlüğüne git, benim paketim bu müşteri hizmetlerinde hattımı test ettirdim 6-7mbit'e kadar hızımın çıkması gerektiğini söylediler ama hızım bu. Eğer bunu düzeltmezseniz aboneliğimi iptal edin superonline/v.s bir firmaya geçicem diyin. %75 hızınızı yükselticekler.
Not: Bir arkadaşımın yaptığı aynen buydu 0.7 mbit hızı geçmiyordu şuanda 5mbit.
haklısın aslında bu iyi bir fikir.
Novice
12.5
Telefon hattınızı yenileyin.Santrale çok uzak dahi olsanız çok düşük bir internet hızı var.Eğer arada kopmalarda yaşıyorsan %90 işe yarayacaktır.
kablo,modem,bilgisayar format,binanin telefon yerini tekrardan sokturup taktırdım
değişen hiç bir varlık yok sorun halen devam ediyor be bu lag yaratiyor sunucularda
Novice
12.5
modem web arayüzüne girip airties modem kullanıyorsan rapora tıklayıp oradaki bilgilerin resmini çekip gösterebilir misin ? SNR Margin, Gürültü değeri/payı, hat zayıflama gibi modemden modeme fark eden isimleri var.Bu değerler hattının kalitesini gösterir.
Novice
12.5
Patrick arkadaş daha önce bir arıza kaydı bırakmış.Pek işe yarıyacağını açıkçası düşünmüyorum.
Novice
12.5
Patrick açıkçası zamanında çok sövmüşümdür sana şimdiden kusura bakma =) Bu arada twitterdan destek hattı açılmış sanırım orada ki ilgi nasıl peki ?
8 MBİT'e kadar varan yani netlimitsiz paketi kullanıyorsanız, biliyorsunuzki onlarda kota var. Fakat ttnet kota sistemi aktif değil. Yani normalde belli bir kotayı geçerseniz 1 MBİT düşürüyorlardı. fakat geçseniz bile düşmüyor ? Normalde düşmesi şartı yazıyor sözleşmede. TTnet gittiğimde muhabbet olmuştu "ya kotayı geçince normalde net 1 mbit düşmesi gerekiyor 8 mbit varan net limitsizlerde, fakat geçiyorum geçiyorum düşmüyor ? Sistemi aktif değil yada yapamadılar" dedim. Evet bi ara aktifdi sonra geçmiyenlerinkide düşmeye başlıyınca o sistemi yapamadılar. Bende onu kullanıyorum fkat düşmüyo dedi bana yetkili arkadaş.

Peki ilk aylar neden düşüyor ben ilk ay netım çok yavaşlamıştı sonraki ay düzeldi çaydırıcılıktan mı ? dedim bilemiyorum diyerek gülümsedi.. Bazı kişiler o pakete ilk geçtiği ay paketlerinde düşüş olabiliyor. eğer paketin 1. aydan sonrada böyleyse hat kısmından olabilir. Arkadaşımın cafesindede bu sorun vardı.. Hat yenilemesi yaptılar.
@Patrick

Sanırım anlamadan yorum yazmışsın , satrelle olan uzaklığı doğrultusunda bağlantısının bu denli düşüklük yaşacağını söylemedim zaten arkadaşın bağlantı tarifesi hakkında bilgi vermemesi üzerine ek olarak upload miktarının 1-2-4-8 mbit paketlerden hiç birine tekabül etmemesi 8mbite kadar olan paketlerde upload miktarının dinamiklik göstermesi , download miktarınında 512 sonucu olması,sorununun sadece 11 gündür devam ediyor olması üzerine akla gelen ilk şey 8mbit e kadar hızlı adsl paketini kullanıp kota aşımından sonra bağlantı hızının servis sağlayıcı firma tarafından düşürülmüş olması.
bu sabah kalkıp ilk işim müdürlüğe gitmekle oldu. bu sefer onlara tek bir şansları olduğunu söledim ya teknik servis gelir benim baglantı problememi giderir yada dava acıp size donuş yaptigim dökümanlar mailler telefon görüşmelerini mahkemede sunarım ve müdürlükten cıktım eve geldim 1 saat sürdü yolum baglanti kontrol yaptm

SONUÇ
Dowload : 4.47
Upload : 1.59



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.