Master
59.2997
Maddenin yapı taşlarını anlamayı amaçlayan deneylerin yapıldığı dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcı tüneli Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, onarımlar ve kışın planlanan ara nedeniyle bahara kadar kapalı kalacak.



CERN sözcüsü James Gillies bugün yaptığı açıklamada, açıklanan onarımın planlanandan uzun süreceğinin anlaşıldığını, ardından da kasımda planlanan olağan kış dönemi kapatmasının devreye gireceğini belirtti.

Arızalanan tünelde uzmanların onarıma başlayabilmeleri için, ısının mutlak sıfır düzeyinden olağan düzeylere yükseltileceğini belirten sözcü, bu ısınma sürecinin haftalar alacağını belirtti.

Sözcü, onarımın ardından deneylere başlanması için çarpıştırıcının yeniden soğutulmasının gerekeceğini, soğutmanın da en az 1 ayı bulacağını, dolayısıyla onarımlar nedeniyle kasımın ortalarına kadar kapalı kalacağını kaydetti.

Sözcü, Kasım ortasında da olağan kış arasının başlayacağını ifade etti. Sözcü, deneylerin bu nedenle ancak gelecek baharda başlayabileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: CNNTürk - 23.09.2008 22:42:30
en azından hala yaşıoz
Novice
-0.500001
Suan Bir Kitap Okumaktayım; Kitap Evrim Teorisinin Bilimsel Cokusunu Anlatıor Ordan Kısa Bir Alıntı:
Hadi Diyelim Ki Yogun Bir Kutleden Dunya Olustu Olustuktan Sora 0dan Canlı Uretmek Gerekior Buda Imkansız a Cok Yakın Bir Tesaduf Olarak Acıklanıor Evrim Teorisinde..

Bakın Hucreyi Bir Kenara Bırakalım Hucreyi Olusturan Binlerce Cesit Protein Molekulunun Olusması Bi Cok Zordur
Proteinler Amino Asitlerin Belli Sayıda Ve Cesitlerde Ozel Bir Sıraya Dizilmesiyle Olusan Molekullerdir..Ve Bunlardan Bir Tanesinin Bile Yanlıs Dizilmesi O Proteinin Amino Asit Coplugune Donmesine Yol Acar..

NewYork Universitesinden Kmya Profesoru Ve DNA Uzmanı Robert Shapiro:
Sadece Basit Bir Hucrede Bulunan 2000 Cesit Proteinin Raslantısal Meydana Gelme Ihtimali 10 uzeri 40.000 Yani 1 in Yanına 40.000 Sıfır Gelerek Olusan Akıl Almaz Bir Sayırdır Ki Insanda Bundan Yaklasık 200.000 Tane Vardır...

Bnce Asıl Dusunulmesi Gereken Budur..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.