Adept
4.3
1 - Genel
…veya bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler

Ultima Online ve Counter-Strike oyunlarinin öne ciktigi oyunlar hakkinda bilgilendirme ve bilgi alma platformu olarak görev gören Ultima-Strike platformunda asagidaki haklari Ultima-Strike yetkilileri ellerinde bulundurmaktadirlar:

- Kurallara ve istenilen tavira uygunsuz konu ve cevaplarin silinmesi veya degistirilmesi.
- Kurallara ve istenilen tavira uygunsuz üyelerin uyarilmasi ve gerekiyorsa uzaklastirilmalari.

1.1 – Yetkililer
…veya son sözün oldugu kisiler

Ultima-Strike Yetkilileri ve Bölüm Editörleri, sorumlu olduklari alanlarda kurallara ve istenilen tavira uygunsuz durumlar olustugu zaman gerekli yaptirimlari devreye sokma hakkini elinde tutar – ne kadar bu konuda herhangi bir yaptirim cizelgesi olmasa da. Ultima-Strike Yetkilileri kurallari degistirme hakkini elinde bulundurmaktadir.

1.2 – Gecerlilik
...veya yetkililerin oyun alani

Ultima-Strike platformunda gönderilen her icerik bu kurallara baglidir. Her türlü yazi, resim, video ve benzeri kaynak icerik olarak sayilmaktadir.

2 – Istenilen Tavir
...veya birbirimizle nasil gecinmemiz gerektigi

Platform icersinde düzgün bir birliktelik saglamak amacli, daima düzgün ve saygili tavira bagli kalinmalidir. Özellikle asagidaki maddelerden kesinlikle kacinilmasi gerekir:

- Hakaret
- Düsmanca yaklasim ve provokasyon
- Karalama
- Gereksiz polemikler
- Küfür ve Siddet

2.1 – Spam ve Konudisi
...veya düzen icin gerekenler

Her konunun belli bir amaci oldugunda dolayi, konu icersinde konu ile alakasiz veya onudan sapan iceriklerin yayinlanmamasi gerekir. Yetkililer bu icerikleri silecektir. Konunun bulundugu forum alanina ve konuya göre bu kuralin uygulanmasi farkli olabilir.

2.2 – Reklam
...veya kontrolsüz tanitim

Ultima-Strike'in belirledigi sistem disinda her türlü reklam iceren icerikler yasaktir ve aninda silinecektir.

2.3 – Sikayetler
...veya birisi davranmamasi gerektigi sekilde davrandiysa

Tatsiz durumlari oldugundan daha tatsiz hale getirmemek amaciyla sikayetler, herhangi bir polemige veya herkese acik bir sekilde atismalara gidilmeden dogrudan yetkililere bildirilmesi gerekilir. Bu yola basvurmak istemeyenler, sorunlarini kendi aralarinda özelden cözümlemek durumundadirlar.

2.4 – Arama
...veya en iyi nasil bilgiye ulasabilirim

Herhangi bir yardim isteginde veya soru sormadan önce Ultima-Strike icerisinde arama yapiniz. Bu sekilde, bircok kez acmak istediginiz konunun benzerinin daha önce acilmis olacagini görecesiniz.

2.5 – Üslup
...veya karsi tarafa nasil daha sempatik gelirsiniz

Evet yerine "ewt", güzel yerine "güsel", değil yerine "diil", "gelio"," gidio", "walla" gibi Türkçe dışı kelimeler kullanmamaya özen gösterin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.

Yardim isterken emredercesine istemeyin, tekrar ve tekrar ayni basligi acarak israrci bir tutum sergilemeyin. Eger basliginiza gereken ilgi gösterilmiyorsa, özel mesaj üzerinden size yardim edebilecegini düsündügünüz kullanici ile irtibata gecmeyi deneyin. Bu platformda kimse yardim etmek zorunda degildir ve kimse herseyi bilemez.

Yardim isterken, durumu ne kadar detayli ve anlasilir bir sekilde anlatirsaniz, o kadar isinize yarayacak cevaplar alacaksiniz.

Bir üstteki mesaji bos yere alinti yapmayin.

3 – Telif ve Kisi Haklari

3.1 – Telif Haklari, Resimler ve Icerikler
...veya baskalarinin eserlerine nasil yaklasilmasi gerektigi

Sanatcinin veya yaratanin rizasi olmadan telif haklari ile korunan iceriklerin platformda dagitilmamasi gerekir. Buna ek olarak, kisinin istegi olmadan baskalarinin resimlerinin yayinlanmasi yasaktir.

3.2 – Güvenilir Iceriklerin Yayinlanmasi
...veya özel konusmalar kisilerin arasinda kalmalidir.

Asagidaki kominikasyon yollari üzerinden gerceklesen her türlü bilgi alisverisinin veya kisimlarinin yayinlanmasi yasaktir:

- E-Mail
- Özel mesajlar
- Anlik mesajlasma platformlari (MSN, ICQ, Skype, … )

4 – Hassas Icerikler
...veya bu forumlarda olmamasi gerekenler

Yasalarca hassas sinirlara varan iceriklerin yayinlanmasi yasaktir. Özellikle asagidaki maddeler Ultima-Strike platformunda istenmemektedir:

- Siyasi icerikler
- Pornografik icerikler
- Siddet dolu icerikler
- Yasalara ayriki icerikleri

5 – Kurallarin Ihlali
...veya birisi sinirlarini astigi vakit

Kural ihlali gerceklestigi vakit Ultima-Strike yetkilileri müdahale etmek zorundadir. Tekrarinda uyarilar ve platformdan uzaklastirilma gibi müdahaleleri yetkililer ellerinde bulundurmaktadirlar. Yetkililerin söylediklerinin uygulanilmasi gerekir. Özellikle asagidakiler kesinlikle tolere edilmemektedir:

- Kilitlenmis veya silinmis konularin tekrar acilmasi
- Yetkili tarafindan degistirilmis bir icerigin tekrar degistirilmesi
- Kural ihlalini destekleyen girisimler

5.1 – Uyarilar
...veya gerekli düsünme tesvigi

Belli kurallarin ihlali veya kural ihlali tekrarinda yetkililer kullanicilarin uyaracaktir. Uyarilar sistemde kayitli tutulmaktadir ve bir sonraki yaptirimlari dogrudan etkilemektedir.

5.2 – Forumdan Uzaklastirma
...veya gerekli son cözüm

Eger ki bir kullanici birden fazla uyariya ragmen ayni tutumu ve üslubu sergiliyorsa, Ultima-Strike yetkilileri kullanicinin platformdan uzaklastirma yetkisini elinde tutmaktadir. Forumdan bir kez uzaklastirilan kullanicilar süresiz uzaklastirilmistir. Uzaklastirilan kullanici eger ki baska bir üyelik üzerinden tekrar platforma dahil olursa ve bu durum yetkililer tarafindan farkedilirse, yeni hesabi da derhal kapatilacaktir. Uzaklastirilmis ancak tekrar platforma dahil olmak isteyen üyeler, herhangi bir yetkiliye durumu anlatan bir Email yazarak, hesaplarinin acilmasini talep edebilirler.

5.3 – Yetkili Sikayetleri
...veya yetkililerden rahatsizlik duyuldugu vakit

Yetkililer hakkinda aleni sikayetler istenilmemektir. Bu durumda mevkiisi daha yüksek yetkiliye Email ve Özel Mesaj üzerinden basvurulmasi gerekir.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.