Keanu:
..Reklam Kuralları..

.!. => Bu bölümde reklam yayınlamak için aşağıda verilen kriterler doğrultusunda hazırladığınız metninizi yönetim kadrosundan yetkililere özel mesaj yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

1-) Sunucunun barındığı makinenin teknik özellikleri hakkında bilgi verilmelidir.

2-) Kullanılan emulator ve versiyonu hakkında bilgi verilmelidir.

3-) Sunucunun ana tabanını oluşturan genel sistem (level,ırk,class vs...)
hakkında ön bilgi verilmelidir.

4-) Sunucunun; web sitesi, forumları ve kayıt bölümü yazı içerisinde yayınlanabilir.

5-) Sunucunun ilkeleri hedefleri devamlılığı konusunda sahip olduğu ''SOMUT'' bilgiler yayınlanabilir.

6-) Sunucunun karşılayabileceği maximum oyuncu kapasitesi ve bağlantı durumunun ss ile ispat edilmesi.

7-) Sunucunun kayıt sistemi hakkında durum (otomatik, manual vs) bilgilendirmesi yapılmalıdır.

8-) Reklamın yayınlanabilmesi için sunucu ve web sitesi aktif konumda olmalıdır. Düşünce aşamasındaki bir proje reklam bölümünde yayınlanamaz.


* Bu şartları yerine getirerek bize tanıtımlarının yapılması için mesajlarını ileten kullanıcıların verdiği bilgilerin incelenmesi ve uygun görülmeyen bir durumun söz konusu olmaması halinde yazınız Reklam bölümünde, sunucunuzun adresiyse Linkler bölümünde yer alacaktır.

* Yeni kurallar çerçevesinde kullanıcılar bundan böyle Linkler bölümüne koşulsuz şekilde Ultima Online platformlarının adreslerini ekleyemeyeceklerdir. Linkler bölümünde bir shardın linkinin yer alabilmesi için reklam koşullarını yerine getirmeleri ve onay almaları gerekmektedir.

** Bu bölüm güncellenebilir, takip etmeniz önerilmektedir..

Reklam kurallarını yukarıdaki şekilde belirlememize karşın bizlere sunulan kimi reklam başvuruları karşısında şaşırmıyor değiliz. Bağlantı değerleri karşısında yalan söyleyerek dürüst olmayarak nereye varılması planlanıyor söyler misiniz ? Elde edilecek birşey varsa söyleyin bizde öğrenelim..

Kullanıcı sınırı 100 150 kişi olan uo platformlarında; aylık kirası 1000 dolar olan 10mbit bağlantılar ve aylık kirası 10000 dolar olan 100mbit bağlantılar havada uçuşuyor. 10mbit bağlantıya sahip bir platform 1000 oyuncuya hizmet imkanı verir kendine limit olarak emunun stabil kalacağı max limiti belirler 100 150 gibi bir değeri değil.

Bu nasıl bir çelişkidir biri bunu bana açıklayabilir mi ?

Hiç sanmıyorum..

Günümüzün 4 - 5 büyük hosting firması bile ayda 1000 dolarını kendine popülarite ve reklamsal katkı sağlamadıktan sonra ya da çok yakın ilişkileriniz olmadıktan sonra gözden çıkarmaz.

Yakın ilişki, kısmi sponsorluklar gibi kavramlar olası durumlardır ancak bunlar birkaç platformla sınırlı kalır. Reklamlara baktığımızdaysa 50 reklamın 30 tanesi 10mbit üstü 15 tanesi 100mbit geriyen kalanlarsa doğruyu belirten azınlık.

Hosting firmaları Ultima Online'da petrol rezervi bulmadığına göre geriye tek seçenek kalıyor; bahsedilen nitelikler koca bir yalan..

Reklamı inceliyoruz inandırıcı gelmiyor ve 10mbit ya da 100mbit için ödediğiniz fiyat nedir sualini soruyoruz. Bize gelen yanıt 1000 ya da 10000 dolar değil 50 ytl, 150 ytl oluyor..

100mbit bağlantı ile bugün son derece iyi bir hosting firması kurabilirsiniz; bir Ultima Online ya da oyun platformu değil. 150 ytl gibi bir rakamaysa bugün 1 Mbit bağlantı bile bulmanız güçtür.

Sözde hosting firmasıyız diye gezinen tipler başka hosting firmalarından makine alarak 256k değerine eş gelen bağlantıyı sizlere 1Mbit şeklinde sunmakta paranızı almakta ve sizi kandırmakta, bazıları bunu bilmekte yinede reklam gayesi için bağlantılarını yalan yanlış şekilde yüksek değerlerde sunmakta.

Bir platform kurmanın temelinde teknik alt yapı ve yeterliliğin üst düzeyde olması şartı vardır; bu konuda hemfikiriz. Lakin bu yalan yanlış bilgilerle teknik yeterliliğimiz bu kadar demekle olmaz. Bu yolla sadece kendinizi kandırırsınız bizleri değil. Bu yüzden koşulları yerine getirirken dürüst olun en azından kendinize karşı..

Diğer bir konuya geçiyorum..

Yeni kurallar çerçevesinde kullanıcılar bundan böyle Linkler bölümüne koşulsuz şekilde UO Shard adreslerini ekleyemeyecekler. Linkler bölümünde bir shardın linkinin yer alabilmesi için reklam koşullarını yerine getirmeleri ve onay almaları gerekmektedir

Reklam için yapılan başvuru onaylandığında link yine bizim tarafımızdan Linkler bölümüne eklenecektir..

Kafanıza takılanları bu başlık altında üsluplu bir biçimde dile getirebilirsiniz.

Saygılarımla..

Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2011-07-30 23:12, 12 yıl önce)
Bence Cok Güsel Oldu;) U-s Dahada Kaliteli Olmak İçin Bir Adım Daha Attı Diye Düşünüyorum...
İyi tespit ;)
ellerine sağlık
Kaira : Bence Cok Güsel Oldu;) U-s Dahada Kaliteli Olmak İçin Bir Adım Daha Attı Diye Düşünüyorum...

+1 En İyi Tespit;)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.