GEMİLER GELECEK, TÜRK YILDIZLARI UÇACAK... THK'nin Türk Yıldızları Akrotim ekibi yarın sabah Lefkoşa'da yapılacak geçit töreninde, ardından 15.00-15.30 saatleri arasında Karpaz bölgesinde tören geçişi yapacak. Saat 15.30'da da Girne'de Dome Oteli kuzeyinde deniz üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirecek. TC Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Kemal Reis Firkateyni de bugün Girne Limanı'na gelecek
KKTC'nin kuruluşunun 24'üncü yıldönümü KKTC'de törenlerle kutlanacak.

Kutlamalar için Türkiye ve diğer bazı ülkelerden gerek siyasi yetkililer gerekse akademisyen ve gazetecilerden oluşan heyetler de KKTC'ye gelerek Kıbrıs Türk halkının coşkusuna ortak olacak.




Protokol Dairesi Müdürlüğü tarafından açıklanan programa göre, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı resmi etkinlikleri, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bugün saat 12.00'de Bayrak Radyo Televizyon Kurumu radyo ve televizyonundan yapacağı konuşmayla başlayacak.

Aynı saatte 21 pare top atışı da yapılacak.

Yarın, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, Cumhurbaşkanlığı'ndaki tebrik kabulü saat 08.30'da başlayacak.

Lefkoşa Şehitler Anıtı'ndaki tören 08.00'de başlayacak. Burada, çelenklerin anıta sunulmasının ardından tören Saygı Marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle sona erecek.

Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki tören ise saat 09.00'da başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak. Saygı Marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildikten sonra Anıt Özel Defteri imzalanacak.

Dr. Fazıl Küçük'ün Anıt Mezarı'ndaki tören, saat 09.30'da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak. Saygı Marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri imzalanacak.

Resmi geçit töreni

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki Resmi Geçit Töreni ise saat 10.00'da, İstiklal Marşı, tören birliklerinin denetlenmesi ve bayramlarının kutlanmasıyla başlayacak. Törende mesaj teatisi ve Türkiye Hükümeti adına yapılacak konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat konuşacak. Akıncılar ve Karaoğlanoğlu'ndan gelen bayrağın Cumhurbaşkanı Talat'a takdiminden sonra halk dansları gösterisi sunulacak ve tören resmi geçitle sona erecek.

Mücahitler Derneği'nin etkinlikleri


Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği de bir dizi etkinlik düzenliyor.

Dernekten verilen bilgiye göre, Yarın "Bayrağımıza Sahip Çık" sloganı ile Beşparmak eteğindeki bayrak ve Taşkent köyünün su deposu yanında yer alacak etkinlikler ve başlama saatleri şöyle:

"Motosiklet sürat yarışı saat 13.00'te Taşkent su deposu yanında başlayıp Bufavento Kalesi'nde tamamlanacak. Araba sürüş gösterisi saat 14.00'te Taşkent su deposu yanındaki toplanma yerinde yapılacak.

Maraton saat 14.00'te Boğazköy Yayla Bar'dan başlayıp Taşkent su deposu yanında son bulacak. Bisiklet Yarışı saat 14.00'te BRT yanından başlayıp Taşkent su deposu yanında tamamlanacak. Masa Tenisi yarışması federasyonun salonunda yer alacak. Saat 15.30'da ise Neptün Üner'in vereceği konser ve 'Bayrağına Sahip çık" yürüyüşü yer alacak. Yürüyüş Taşkent su deposundan bayrağa kadar olan mesafede yapılacak.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri daha sonra belirlenecek ileriki bir tarihte özel törenle verilecek.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Perşembe gün diğer ilçelerde de törenler düzenlenecek.

Gazimağusa

Gazimağusa'da iki ayrı tören gerçekleştirilecek. İlk tören, Zafer Anıtı önünde saat 14.30'da protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başlayacak. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle son bulacak. İkinci tören ise, saat 15.15'te tören birlikleri ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlayacak. İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak. Tören, resmigeçitle sona erecek.

Girne

Girne'deki tören, Atatürk Anıtı önünde saat 14.10'da protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından

tören birlikleri, okullar ve halkın bayramlarının kutlanmasına geçilecek. Törende daha sonra şiirler okunacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Tören, Girne Belediyesi folklor ekibin gösterisinin ardından resmigeçitle sona erecek.

Akrotim gösterisi

Etkinlikler çerçevesinde, saat 15.30'da Türk Yıldızları Akrotim Gösterisi; saat 16.00'da ise Liman girişinde KTBK Komutanlığı bando konseri sunulacak.

Türk Hava Kuvvetleri'nin Türk Yıldızları Akrotim ekibi perşembe günü sabah Lefkoşa'da yapılacak geçit töreninde, ardından 15.00-15.30 saatleri arasında Karpaz bölgesinde tören geçişi yapacak. Saat 15.30'da da Girne'de Dome Oteli kuzeyinde deniz üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Gemiler bugün gelecek

KKTC'nin kuruluşunun 24'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Kemal Reis Firkateyni bugün Girne Limanına gelecek.

GKK Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, fırkateyn yarın, 09.00-17.00 saatleri arasında, Girne Yat Limanı açıklarında halkın ziyaretine açılacak.

TCG Kemal Reis Firkateyni'ni ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için Girne Antik Liman'dan Güvenlik Kuvvetleri'nce ücretsiz olarak turlar düzenlenecek. Ziyaretçilere ziyaret esnasında, bir savaş gemisinin yaşam mahalli, sevk ve idare sistemi ve silah gücü hakkında bilgi de sunulacak.

Güzelyurt

Güzelyurt'taki tören, saat 14.30'da çelenklerin Atatürk Anıtı'na konulmasıyla başlayacak. Saygı Marşı'yla saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. Özel defterin imzalanmasının ardından buradaki tören sona erecek. Müze önündeki törende ise, teftiş ve kutlamaların ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiir de okunacak. Tören folklor gösterisi ve resmigeçitle sona erecek.

İskele

İskele'deki tören, Ecevit Meydanı'nda 14.30'da başlayacak. Törende çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Kaymakam, Komutan ve Belediye Başkanı'nın birliklerle halkın bayramını kutlamalarının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, öğrenciler şiirler okuyacak. Tören resmigeçitle sona erecek. Törenden sonra İskele Belediyesi, belediye gazinosunda kokteyl verecek.

Mersin'de de kutlanacak

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Mersin'de de kutlanacak. KKTC Mersin Konsolosluğu'nun organize ettiği programa göre, yarın Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenecek törende protokol sırasına göre anıta çelenkler sunulacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Daha sonra ise Mersin Konsolosluğu'nda Konsolos Oya Tuncalı tebrik kabul edecek. Gece de HiltonSA'da resepsiyon yer alacak.

kibrisgazetesi.com/


Bu konu (Axons) tarafından düzenlendi(2007-11-14 22:57, 16 yıl önce)
KKTC'nin Cumhuriyet Bayrami Kutlu Olsun
Saol Bir Tek Sen Kutladin Baska Birinin Aklina Gelmedi !!
Yavru Vatan'ın Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.


Onun kurucusu Rauf Denktaş'a bin selam olsun.
Yavru vatan mı kaldı.. oda gitti.. bırakın doğum günleri de onların olsun..
Yavru Vatan Hala Türk Yurdudur Öyle Kalıcaktır Boşu BOşuna Kan Dökülmedi! Tekrar kutlu olsun
Saolun Bizim Ulkemize İlgi GOsterdiniz Diye
SametSon : KKTC'nin Cumhuriyet Bayrami Kutlu Olsun
Saol Bilocum Valla Oburleri Sallamio Bile
bende bir Kıbrıslı olarak bu güzel günü kutluyorum
Silindi
Members
0
Geçmişte olsa Yavru Vatan'ın Cumhuriyet bayramını kutlarım.
Saol Mack

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.