Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
92 sene önce bir ulusun kaderi yeniden şekilleniyordu. Yüzyıllardır Osmanlı İmparatorluğunun tek başına sayısız devlete karşı mücalede yaparak elde ettiği uçsuz bucaksız topraklarda hükmü zayıflamıştı. Sayısız neden ve gelişmeler Osmanlı İmparatorluğunu güçsüz kılıp, çöküşe doğru sürüklemekteydi. Cihan harbindeki Osmanlı İmparatorluğu için tehlike çanları çalmaktayken, Türk milleti Çanakkale'de elde edeceği zaferle sadece toprak bütünlüğüne karşı gelen tehdidi yenmiyor; yeni bir kahraman, yeni bir lider kazanıyordu; Mustafa Kemal.

Kara ve deniz harplerinde mevcut koşullara rağmen elde edilen olağanüstü başarılar sayesinde, İngiltere ve Fransa asıl amacı olan İstanbul'u işgali başaramamış, Rusya'ya yardım edemeyerek çarlık rejiminin devrilmesinin önüne geçememiş ve böylece 1. Dünya Savaşı'nın iki yıl uzamasına neden olunmuştu. Herşeyden öte Balkan harplerinde tutarlı bir mücadele sergileyemeyen Türk milleti olağanüstü şekilde birbirine kenetlenmiş, bir destan yazarak milli birlik ve beraberliğin ilk adımlarını atmıştı.

Türk milleti ve Türk gençliği nice kahramanlık, fedakarlık ve başarılar içeren Çanakkale Zaferi'ni hiçbir zaman unutmamalıdır. Unutmamalıdır ki; vatanının kıymetini bilmelidir. Unutmamalıdır ki; iç ve dış tehditleri sezerek tepkisiz duruşuna bir son vermelidir. Unutmamalıdır ki; o dönemde sergilenen fedakarlıklardan çok daha azını sergileyerek bu ülkeye katkısı olacağını bilmeli ve bugünleri görmesini, bu imkanları elde etmesini sağlayan atalarının ruhuna duacı olmalıdır...

Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ebedi istirahatgahınızda rahat uyuyun.
Silindi
Members
2.1
Eyw Saolsın...Fazla Bir Şey Soylemeye Gerek yok.

Birde Msnden Bi yazi Geldi Bana Okurken Gözlerim Doldu Sizinle Paylasmak istedim.

''Karaya çıkıp hastahane çadırımızı kurduktan ve üzerine Kızılhaç bayrağını çektikten sonra, karşımızdaki o mert düşmandan üstün bir dikkat görmüştük. Bütün çatışmalar süresince hastahanemiz yakınına sadece 3 mermi düşmüştü ki, yanlışlık eseri olan bu durum için de, Türk komutanlığı derhal açıklama yapıp özür dilemekten geri kalmamıştı. Onlar isteselerdi, hastahenemizi bir anda havaya uçurabilirlerdi. Onlar üstün insanlardı.

Yıllardır her yerde herkese söylediğim gibi, size de bütün samimiyetimle söylüyorum ki, Türk askerleri yalnız dünyanın en cesur, en iyi savaşçıları değil, aynı zamanda en centilmen askerleridir.''

E.H.Darby - 14.Sahra Hastahanesi


Bu konu Michaell tarafından düzenlendi(2007-03-18 12:43, 17 yıl önce)
''Karaya çıkıp hastahane çadırımızı kurduktan ve üzerine Kızılhaç bayrağını çektikten sonra, karşımızdaki o mert düşmandan üstün bir dikkat görmüştük. Bütün çatışmalar süresince hastahanemiz yakınına sadece 3 mermi düşmüştü ki, yanlışlık eseri olan bu durum için de, Türk komutanlığı derhal açıklama yapıp özür dilemekten geri kalmamıştı. Onlar isteselerdi, hastahenemizi bir anda havaya uçurabilirlerdi. Onlar üstün insanlardı.

Yıllardır her yerde herkese söylediğim gibi, size de bütün samimiyetimle söylüyorum ki, Türk askerleri yalnız dünyanın en cesur, en iyi savaşçıları değil, aynı zamanda en centilmen askerleridir.''

E.H.Darby - 14.Sahra Hastahanesi



''Türkler dürüstçe, mertçe ve kahramanca çarpışmış, insancıl meziyetlerini ve kişiliklerini sergilemiştir. Türkler çekilirken, su kaynaklarını kuyuları zehirlememişlerdir.

Oysa onlar, Türk şehirlerini bombalamışlar, sargı yerlerini, hastahaneleri topa tutmuşlar ve çekildikleri anda bile lağım patlatmışlardır.''


Robert R.James



"Türkler bu daracık geçit başında sıkı bir savunmaya girişmişlerdi. Canlarını veriyorlar fakat vatan toprağından karış vermiyorlardı. 30 Nisan'da bir kumandanlar toplantısı yapılır. Mustafa Kemal şöyle der: "Bire kadar hepimiz ölerek düşmanı mutlaka denize dökmemiz lazımdır."İçimizde ve askerlerimizde, Balkan harbi utancını tekrar görmektense ölmeyecek yoktur. Böyleleri varsa kendi elimizle kurşuna dizelim.

Yarımadanın en dar ve en tehlikeli noktası olan Arıburnu cephesinin gerisinde bizim 19. tümenimiz ihtiyatta bulunuyordu. Bunun komutanı genç yarbay Mustafa Kemal idi. Karaya çıkarmayı ve arz ettiği tehlikeyi hissedince kendiliğinden harekete geçti. Tümenin düşmanın eline geçmesi çok tehlikeli bir durum doğuracak olan Kocaçimen tepesi istikametine sevk etti. Bizzat kendisi 57. Alayın başında bu tepenin en şiddetli noktasına yaklaştığı zaman Anzak kolordularının öncüleri tepeye ulaşmışlardı. Kısa bir müddet boğazın en dar noktasını seyredebildiler. Sonra 57. alayın şiddetli bir taaruzuyla geri atıldılar. Çıktıkları sahile sürüldüler ve deniz filosunun himayesine tutunabildiler. Bu hareketiyle Genç Mustafa Kemal boğazı 1. defa kurtarmış oldu. Ya 57. Alay? 57. Alay başka türlü bir Alaydı. 57. Alaydan Gök kubbeye baki kalan bir hoş sedaydı. 57.Alay Çanakkale harbinde tamamen şehit oldu...

Ama nasıl olur da Balkanlar'da bir nefeste bir vilayeti bırakıp dağılanlar,bugün burada hem de dünyanın en kudretli imparatorluğunun birlikleri karşısında bir karış torak için bir alayın kanını bir nefeste kurban ederler... Evet bunda bir mucize vardı. Bir kumandan mucizesi. Mustafa Kemal artık 19. Tümen komutanı değildir. Arıburnu ve Ağıl dere Cepheleri Kumandanı Mustafa Kemal'dir.

Winston Churchill



-Efendiler! Sizlere hafızamda hala taptaze kalan canlı bir hatıramı anlatmak istiyorum. Türk askeri,dünyada eşine ender rastlanan hasletlere sahiptir... Dinleyiniz! Bir sabah vakti günün ilk ışıklarıyla birlikte Türklerle süngü harbine başlamıştık. Türkler çok mahir ve cesur döğüşüyorlardı.Onlarla başa çıkmak mümkün görünmüyordu. Akşamın geç vakitlerine kadar süren çarpışmalardan sonra, yaralılar toplanırken, ben de harp sahasına gelmiştim. O karışık hengamede gördüğüm manzarayı, her şeyi bir kenara bırakarak büyük bir şaşkınlık ve hayranlıkla seyre koyulmaktan kendimi alamadım. Şöyle ki:
"Bir Türk askeri kendi yaralarına yerden aldığı toprakları basarken,kucağına yasladığı başka bir askerin yaralarına da,gömleğinden yırttığı parçaları sarıyordu...
Efendiler! Bu fedakar, kahraman ve asil Türk askerinin kucağındaki yaralı kimdi biliyor musunuz? Sözlerini hıçkırıklarla sürdüren general, gözyaşlarını mendiliyle silerek, heyecanlı bir ses tonuyla, o Türk yiğidinin kucağındaki yaralı asker, bir Fransız, bir Fransız askeriydi! Ardından da yere çöküp bir süre daha gözyaşları akıttı." Ruhları şad olsun!

Fransız General


Vatan,millet,namus için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden ; Çanakkale ve diğer cephelerde , ve bugüne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Salı TRT1- akşam 8:30 Kınalı Kuzular
Turgut Ö.-Şu Çılgın Türkler

Bu 2 kaynak, gerek Çanakkale gerek Türkiye'yi gayet güzel anlatmakta. Kınalı Kuzular, Çanakkale Savaşı'nı ele alan bi' dizi. Şu Çılgın Türkler'i hepiniz bilirsiniz. Roman türünde bir kitap, hayatımda gördüğüm, okudugum en güzel kitap.
Belki de en iyi bu 2'sini kullanarak anarız onları. Ve bu vatana yakışır birer evlat olarak...

Ruhları şad olsun.
Evet arkadslar Hepinizden Allah Razı olsun.. Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz..

Benim Çanakkale Zaferinden en çok etkilendigim olay:

Bir gün savasta Bir Yanlıs hatırlamıyorsam İngiliz Yüzbası Yaralanır ve saatlerce bagırır kurtarılmak için ama kimse yardım etmez.. Bir Türk askeri silahını ve esyalarını bırakır onu kurtarmaya gider Alır sırtına karsı birlige götürür koyar.. Ve Dönüşte Kalles Düşman askerleri arkasından ateş açarlar.. Vuramazlar ama..

İşte Türk Askeri Böyle Kazandı Zaferi..

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !

NOT:Anlattıgım olayı gecen hafta kınalı kuzulardada göstermişti..
AsLında Söylenecek O Kadar Çok Şey Var ki;
Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz, Ruhları Şaad Olsun.

Bu konu SystemLogger tarafından düzenlendi(2007-03-18 16:49, 17 yıl önce)
+1907 Systemlogger
Mekanları cennet olsun.
Söylenecek çok şey var tabi..
Bütün şehitlerimiz nur içinde yatsınlar..Ruhları Şaad olsun.
Armi : Vatan,millet,namus için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden ; Çanakkale ve diğer cephelerde , ve bugüne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Aslında şu dönemde öyle birşeyler söylenir ki neyse...

Bu konu Ghlahn tarafından düzenlendi(2014-03-18 17:18, 10 yıl önce)
Burada yapmayın lütfen
Keanu : 92 sene önce ...
Abi 99 değil mi ? Düzelt istersen
Konunun açılış tarihi 7 sene önce

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.