Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Novice
-0.500001
Beyler malumunuz lys acıklandı hersene oldugu gibi tercih donemi baslıyor ve benim puanın 41 bin neyse butur seyleri gectikten sonra bilgili olan arkadaslarıma bi kac soru yada tek soru sorabilirim dagaclama gittigim icin kac soru soracagımı bilmiyorum..

Simdi Bilgisayar muh. okuyan arkadaslarımız varsa bu bolumun ilerisi nasıl oluyor yani iş bulmada sıkıntı cıkıyor mu okuyan kisilerin pişmanlıkları var mı varsa neler bunlar(Lutfen pskolojimi anlayın su tur klişelerden uzak durun istedigin bolumu sec her turlu başarılı olursun falan gibi daha cok bir abi kardeş samimiyeti olsun :) )

Ayrıca yazılım muhendisligi ile farkı neler?

Sehirdısında okumak nasıl bir duygu

neyse işte bu sorularıma cevap vererek beni azcık blgilendirmeyi başaran arkadaslarıma tesekkur ediyorum..Yaptıgım yazım,mantık hataları icin ozur diliyorum ki birdahaki girisimde nefret dolu cevaplarla karsılasmıyım..

Bunları google amcaya sormamamdaki sebep daha samimi cevaplar arıyor olmam ve takip ettgim forum sadece bu
Okuduğun okula göre değişir fakat eğer ki bilgisayar mühendisliği bölümünü çok istemiyorsan ve ileride yazılım yapmam ben arkadaş diyorsan bu bölümü seçmemende fayda var. Bölümde yazılım dersleri dışında abudik gubidik bi dünya ders de alacaksın.

Ben yeni mezun olduğumdan ve şu an askerliği düşündüğümden iş konusuna çok alakalı değilim fakat başlangıç olarak eğer ki sıradan bir yazılımcıysan 1400-1500 lira gibi bir maaşa başlıyorsun, arkadaşlarımdan biliyorum. Seçim yapmadan önce iyi düşün, bir çok arkadaşım gibi ulan niye seçtik bu bölümü deme sonradan :)
Adept
4.3
Bilgisayar Mühendisligi:
- Yazilim Mühendisliginden daha genis bir alani var, isminden de anlasilacagi gibi.
- Oldukca teknik ve kuru olabilir. Yaraticilik istiyorsan, yan dallari düsünebilirsin.
- Abidik gubidik ders her bölümde var, yapacak bir sey yok o konuda.
- Basariyla bitirilmis bir ögrenimin varsa, is imkani yeterince var. Sirf Türkiye'de en son arastirmaya göre 100.000 kadar IT elemani araniyormus.
- 1400-1500 liralik maas Türkiyede baslangic maasi, en iyi firmada bile. O konuda da yapacak bir sey yok. Ögrenim esnasinda adam gibi Erasmus yapip, yabanci dil pekistirip, Master'i yurtdisinda yaparak, ise yurtdisinda baslamak yapilabilecek en mantikli sey. Yüksek bir baslangic maasi ile baslama imkani var ve Türkiye'ye geri dönüldügünde de her türlü kapi acik olacaktir.
- Mühendislik olmasi cok önemli, mühendis olmadigin dallari tercih etmemen önerimdir.

Sehirdisinda/Yurtdisinda okumak:
- Imkan varsa, herkesin en azindan birkac sene yapmasi gereken bir sey.
- Aileden ayrilip biraz kendi ayaklarinin üzerinde durmak büyük bir tecrübe.
- Hayati ögrenmek icin en ideal durum.
- Kesinlikle ailede kalmaktan daha zor ama bircok olumlu yönü de var tabii ki.

Okudugun okul ve sehrin tabii ki bütün bunlara büyük bir etkisi var. Birazcik adam akilli secmekte fayda var.
İktisat okudum web yazılım sektöründe çalışıyorum, linux sunucu yönetimi + php mysql ve türevlerini bilirsen 3bin+ ile işe başlarsın. Okula gelince teknik üniversiteler dışında okuduğun mühendislik sana rahatlık kazandırmaz.
Okumuş olmak için okuma bence bir YTÜ İTÜ ne bileyim ODTÜ gibi olamaz hiç bir üniversite. Teknik Üniversitelerin isimleri senin iş bulmanda çok faydalı olur şuan YTÜ'de Bilgisayar Mühendisliği son senem bakalım hayırlısıyla mezun olup hayata atılacağız.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.