Arkadaşlar Bilgisayar Gerek Acilirken Gerek Klasörlere Tikladigimda HardDisk Tık Tık Tık Diye Sesler Cikarmakta Bu Neden Olabilir.

Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2009-12-01 17:00, 14 yıl önce)
Daha önceden böyle bir sorununuz varmıydı? Birde ne sıklıkla format atıyorsunuz?
ı ıh yoktu böyle bişi formatta yılda bir
Hmm bu konuda tam bir fikrim yok ama Hdd'nizde fiziksel bir problem olabilir. Şayet bilgisayarınız eski bir bilgisayarsa bu risk dahada fazla... Yok yeni bir bilgisayarsa ve garantisi mevcutsa içindeki dosyaları yedekleyerek ilgili servise verin... Garantide değilse ve eski bir makinaysa öncelike bir başka hdd'ile sorunun bilgisayardamı yoksa hdd'demi olduğuna bakın. Sorun Hdd'ise başka bir hdd almanız gerekebilir.
Ya Sanirsam Harddisk Kafa Atiyo Bunun Tamiri Olmazmi Ve Yeni Bi HD Nin Ucretleri Tahminen ne Kdrdir
Tamir edilebilecek bir hasarı varsa elbetteki tamir edilebilir ama benim özellikle gördüğüm HDD'nin değiştirildiği yönünde... Servise gönderilen HDD'ler bile hemen bir başkasıyla değiştiriliyor. Bilemiyorum normal bir bilgisayarcıya gidip tamirini isteyebilirsiniz ama fiziksel bir sorun varsa oda aynı tavsiyeyi verecektir.. Hdd fiyatları öyle çok uçuk değil. Kendinize uygun bir hdd'yi gerek 0 gerek 2. el olarak çok makul fiyatlara alabilirsiniz. Tabi bilgisayarınıza uyumlu olucak hdd'yi seçmekte tayfa var.. İyisinden alayım derken sisteminize hiç olmayan bir hdd almak boş yere para vermeniz anlamına gelir
Ben 320GB 75 YTL almıştım yeterli olucaksa senin için alabilirsin.
Hard disk'te belirli bir kullanımdan sonra Bad sector (ölü sektör) dediğimiz veri yazılamayan bölümler oluşur.Bunun da birçok sebebi vardır.Aşırı format, yüksek sıcaklık farkları, toz yada hard diskin almış olduğu bir darbe olabilir.Sesin sebebi de bu bad sector'lerden kaynaklanır.Tavsiyem yeni bir hard disk almanızdır.
Hepinize Cok Teşekkür Ederim Simdilik Sorunu Pcdeki Herseyi Silerek Halletim Ama En Kısa Sürede Bi HDD Alicam
Dip Not: Bilgisayarı Kapattıktan Sonra Fişini Mutalaka Çek Eğer Bilgisayar Kapalı Olsa Bile Elektirik Geldiği İçin Hard Disk HDD Hayla Çalışmaya Okumaya Hazır Bir Vaziyette Bekler Ve Aşırı Isınır Onun İçin Biligsayarının Fişini Kapattıktan Sonra Çek...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.