youtubeda video açınca yada bazı programlarda bilgisayar kilitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum pc'ye formatda attım hala bir çözüm bulamadım neden kaynaklanıyor olabilir ?
Bir program vardı onu kurup bilgisayarındakı kötü yazılımları kaldırabiliyordun onun adını unuttum belki aklında olan yazar, işini görür.
Yazılımla falan alakası olduğunu zannetmiyorum sana olabilecek sebepleri söyleyeyim
- Ekran kartı ısısını kontrol et
- İşlemci ısısını kontrol et
yada en son ihtimal ramlerin yaptığın işlemlere yetersiz kalıyordur
Syrinks : Yazılımla falan alakası olduğunu zannetmiyorum sana olabilecek sebepleri söyleyeyim
- Ekran kartı ısısını kontrol et
- İşlemci ısısını kontrol et
yada en son ihtimal ramlerin yaptığın işlemlere yetersiz kalıyordur

onu bilgisayarı kapatınca yapabilirim ısı kontrollerini çünkü bir ses gelmiyor dışarıdan ısınınca daha önce gelirdi soğutucu alalım olmazsa
Reset atmak zorunda kalıyormuş arkadaş ısınma problemi olsa kitlenme noktasına gelmez diye düşünüyorum. Benim de başıma böyle bir şeyler geliyordu, sorun hard diskimin bağlantı kablosuyla alakalıydı. Bir bak bakalım kitlendiği zaman hard diskin işlem ışığı ( kırmızı ) sürekli yanıyor mu?
Xlore : Reset atmak zorunda kalıyormuş arkadaş ısınma problemi olsa kitlenme noktasına gelmez diye düşünüyorum. Benim de başıma böyle bir şeyler geliyordu, sorun hard diskimin bağlantı kablosuyla alakalıydı. Bir bak bakalım kitlendiği zaman hard diskin işlem ışığı ( kırmızı ) sürekli yanıyor mu?

Yeşil yanıyor hacı
Bence ekran kartı iflas etti neden diyecek olursan bu şikayetlerle bende uğraştım en son ekran kartı gidince pc tamire götürdüm ne taktılarsa olmadı .anakartta arıza verdi aynı senin gibi video izlerken reset atıyor flas bazı sitelerde kitleniyor restart atıyor ama bu sorun genelde video izlerken oluyor.Ben kendim kaşındım gerçi kaldırmayacak oyunları yükledim oynarken kartı yaktım sonrada anakart gitti şimdi hesap makinesi gibi pc 3 4 siteyi anda anda açamıyorum direk reset
Superadminstratours : Bence ekran kartı iflas etti neden diyecek olursan bu şikayetlerle bende uğraştım en son ekran kartı gidince pc tamire götürdüm ne taktılarsa olmadı .anakartta arıza verdi aynı senin gibi video izlerken reset atıyor flas bazı sitelerde kitleniyor restart atıyor ama bu sorun genelde video izlerken oluyor.Ben kendim kaşındım gerçi kaldırmayacak oyunları yükledim oynarken kartı yaktım sonrada anakart gitti şimdi hesap makinesi gibi pc 3 4 siteyi anda anda açamıyorum direk reset


Asus smarty doctor programı var bende ekran kartının programı ordan tarıyor ekran kartıcı sıcaklığını nasıl performansta çalıştığını kontrol ettiğimde your vga card is ok yazıyordu ekran kartı yandıysa başka ekran kartı deniyip mi açayım pc yi bir ?
kart asus 8800gt mi
Novice
11.9
Herkes kendince çözüm üretmeye çalışmış, bitanede benden ;
Ekran kartı Driver'ında sorun olabilir tekrar kur.
Master
59.2997
belleklerini kontrol et. ayrıca hdd'nin bağlantılarına da bir bak derim. yapabiliyorsan aç kasanı güzelce bir temizle fanların tozunu al. işlemcinin macununu yenile ısınma problemi olabilir. yazılımsalda olabilir tabiki ama şimdi ne kurulu ne değil bunları bilmediğimden yorum yapamam o konuda. hiç bilgin yoksa bunları yaptığın halde de olmuyorsa tek çare bilgili birilerine götürüp göstermen. biz şimdi ne desek yalan olur yani. görmeden, test etmeden kesin bir yanıt alamazsın.
Bu sorun benimde başıma gelmişti; hard disk ve anakartında bir sorun olabilir.
Ben bu sorunla karşılaştıktan sonra hard disk ve ana kartı değiştirmiştim :)
Rowall : Herkes kendince çözüm üretmeye çalışmış, bitanede benden ;
Ekran kartı Driver'ında sorun olabilir tekrar kur.



Ekran kartı driverini cd den yüklerken hata almıştım yarısında ama ekran kartını pc görüyor nedense oyunları açarken hata almıyorum o yüzden olabilirmi acaba
Fanı temizle sorun kalmaz :)) Havalar ısındı bilgisayar ısınıyor hemen fan tozlanmışsa yeterince soğutmaz ve kilitler, genellikle uo, call of duty vb. büyük işlemci yiyen oyunlarda ve videolarda bilgisayarı kilitler, ara sıra mavi bir ekran gelir ve kapanır, arada bir ise kendi kendine restart atar.

Eğer ki laptop ise, ekstra bir fan alıp altına koyabilirsin, ek fanlar falan var.
Bence anakartında arıza var yani bana olan bu ben servise götürdüm ilk baş ekran kartında sorun var zannettiler 0 taktılar felan yok gene olmuyor.Daha sonra arıanın anakarttan oldugunu söylediler yenisini al yada on board takıl dediler sonuc on board ekran kartıyla idare ediyorum :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.