Ferhat ile Şirin'in aşk hikayesi Efsaneye göre Ferhat, Persler döneminde yaşamış ünlü bir nakkaştır. Sultan Mehmete Banu'nun kız kardeşi Şirin için yaptırdığı köşkün süslemelerini yaparken Şirin'i görür ve birbirlerine sevdalanırlar. Ferhat, Sultan'a haber salarak Şirin'i istetir. Sultan, kız kardeşini vermek istemez. Ferhat'ı oyalamak için Elma Dağı'nı delip şehre su getirmesini şart koşar. Ferhat, sevdanın verdiği aşkla dağları delmeye başlar. Mehmene Banu, dağı delip suyun akacağı kanalı tamamlamak üzere olan Ferhat'ın yanına yaşlı dadısını göndererek, Şirin'in öldüğü haberini ulaştırır. Ferhat, bu acı haber üzerine, elinde tuttuğu külüngü havaya atar, düşen külünk Ferhat'ın başına isabet eder ve Ferhat orada ölür. Ferhat'ın acı haberini alan Şirin korku ve heyecanla olayın geçtiği kayalığa gelir.Ferhat'ın öldüğünü görünce bu acıya dayanamaz ve kayalıklardan aşağı yuvarlanarak, orada can verir. Her iki sevgiliyi, can verdikleri kayalıklarda yan yana gömerler.

Ve işte ferhatın deldiği dağlar.



https://img126.imageshack.us/my.php?image=ferhat1sz7.jpg



https://img126.imageshack.us/my.php?image=11925229801bb7.jpg



https://img512.imageshack.us/my.php?image=02031pm0.jpg

Ben bu hikayeyi kafadan uydurma sanıyodum gerçekmiş :S


Etkileyici
Evet gerçektir bunu eskiden duymuştum ablam sölemişti.
bir insan tek başına nasıl dağları delebilir bide persler zamanı.(imkansız gibi geliyor) bide anlattığın olay en fazla 5-10 gün yaşanmış gibi.
@Spawnsas

İmkansız diye birşey yoktur..
@[Narcotich]

ufoda var diyolar ama kanıt yok..
Ufo olabilir konuyu çevirmeyelim..
spawn ben olduğuma göre ufoda var hayatta var :d 1-2 Kere el salladım camdan ama görmediler bir kerde Gemiden Merhaba Televole Dedim Tık yok adamda bide diyoki Abi Ufoda kıyak gemiymiş be bizim türklerde yapsalar keşke diyo
Valla çok büyük aşk ya helal olsun..:huh
bu bir efsane , gerçek olduğu tartışılır
Beyler bu taşlar bir kişi tarafından delindide kim deldi ALLAH bilir.
Aslı & Kerem, Leyla & Mecnun, Ferhat & Şirin Bunlar gerçek yaşandığı varsayılan hikayelerdir.
Etkileyici bi okadarda hüzünlendirici hikayeler..
Aslı için dağları deldi kerem aslı vermedi bir kerem :D
Spawnsas : bir insan tek başına nasıl dağları delebilir bide persler zamanı.(imkansız gibi geliyor) bide anlattığın olay en fazla 5-10 gün yaşanmış gibi.

Nasıl mısırdaki o güzelim devasal piramitler yapıldıysa o kadar eskı yıllarda,dağlarında delinmesı imkansız değildir bence..
Romeo & Juliet'le aynı senaryo :)

Onda da uyurken intaar etti sanıyordu kenid intaar ediyordu uyanınca da Juliet onu öyle görünce intaar ediyordu galiba :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.