Selam arkadaşlar,benim kafam çok karışık belki şuan hayatımın dönüm noktası olabilir.Şimdi ben 3 senedir sigara içiyorum bir sorun çıkar mı eğer çıkmazsa şuan bırakırım.Ayrıca yaşımda 18 geç kalmış olabilrmiyim?
Neophyte
26.6001
Profesyonel futbolculardan da sigara kullananlar var, şimdi bırakabilirsen tabiki güzel avantaj sağlar çünkü sigara & alkol kullanırken gören hocalar kesinlikle hoş karşılamıyor. Açıkcası sorun çıkarmaz gibi geliyor :)
Yaş sınırını ise hedefine göre belirlemelisin, büyük düşünüyorsan geç kalınmış gibi görünüyor, sağlam altyapı lazım.
Bence futbol oynasanda oynamasanda bırak sigarayı :).
günde bir paket kadar içiyordum , 2 aydan beri günde 2-3 teke indirdim . Haftada 2-3 kere yaptığım halı saha maçlarında aşırı etkisini gördüm . Ökküz gibin koşuyorum artıkın . Bırakmasan da azalt.
Futbol düzenim hırsım çok iyi ama işte bu sigara olayı kafamda soru işaretleri bıraktı.Hani kuluplere gelen futbolcular sağlık kontrolünden geçiyor ya bende geçersem ciğerlerime bakacaklar ciğerlerimi bulamayacaklar :) ondan korkuyorum ben yinede 1. ağızdan öğreneyim bunu herkese teşekkürler.
Ghlahn : Profesyonel futbolculardan da sigara kullananlar var, şimdi bırakabilirsen tabiki güzel avantaj sağlar çünkü sigara & alkol kullanırken gören hocalar kesinlikle hoş karşılamıyor. Açıkcası sorun çıkarmaz gibi geliyor :)
Yaş sınırını ise hedefine göre belirlemelisin, büyük düşünüyorsan geç kalınmış gibi görünüyor, sağlam altyapı lazım.

Futbolcular keyif Sigarası içerler...
Uzun zamandır Futbol oynuyorum gerek BJK gerek FB gibi önemli kulüplerde forma giyme şansı buldum eğer beni dikkate alırsan sana bir kaç açıklamada bulunayım.

1. 3 senedir sigara içiyorsun ama bir insan 3 senede içtiği sigarayı 1 senedede içebilir 1 senede içtiği sigarayı 3 senedede içebilir ama herne olursa olsun günde 1 tane bile olsa o 1 tanenin yarısı bile olsa 3 seneyi hesaba kattığımızda evet etki eder ve seni bir süre zorlar.

2. Olarak 18 yaşındayım demişsin, 18 yaşında olman birşeyi değiştirmez istern 30 yaşında ol eğer biraz kabiliyetin varda futbol oynayabilirsin ama ne yazıkki bu sana avantaj değil sakın unutma. Oynayabilirsin dediysemde amatör kulüplerde amatör liglerde forma giyersin, hiç bir şekilde FB, BJK, GS veya Trabzon gibi Türkiyenin önde gelen kulüplerinde forma giyme şansını elde edemezsin. Sebebide belli sanırım Futbol'a genelde hep 7-8 yaşında Futbol okullarından başlayıp bugünlere veya daha ilersine gelenler var.

Demek istediğim şu ki yaş olarak hiçbir zaman geç kalmazsın ama sigara senin sadece oynayışını etkiler zaten amatör kulüplerde sigara içmene değil nasıl oynadığına bakıyorlar çok fazla sağlık kontrolüne girmiyorsun üstelik sağlık ocağından alacağın 1 adet sağlık raporu bile bu kulüplerde işe yarayabiliyor.
bende zamanında futbol oynadım. bayada yetenekliydim 3-4 sene öncesi, 150-200 kişi karma vardı 3 kişi seçilmiştik bende vardım :) ben küçüklüğümden beri çok fazla kola tükettim ayrıca arada sigarada kullandım fazla olmasada. kolanın etkisiyle at gibi koşan ben tek depar atmada kesilirdim zor bela maç bitirir oldum. maç bitince kafam döner kendime gelemezdim bi süre. kola, sigara kesinlikle kullanma. yaşında biraz geçmiş büyük klüplerde oynayamazsın sanırım. futbol işi olmasa bile sigarayı bırak.
Bende sigara içiyorum yalnız sigarayı öyle günde 1-2 taneye düşürmekle sigarayı bırakamazsın. Şu ana kadar sigarayı hiç bırakmayı hiç ciddi olarak düşünmedim. Ciddiye alıp bırakırsam bırakabilirim. Şu anda da düşünmüyorum ama 1-2 hafta içinde tamamiyle bırakmayı düşünüyorum.

Sigarayı sadece futbol oynamak için değil sağlığın için de bırakmalısın.
la ben 5. sınıftan beri içiyom hala ayaktayım yanında kuru filanda takıl rahatol
Ben futbol işine çok kafayı taktım.Kendimce yetenekli olduğumuda düşünüyorum ilkokul ve ortaokul boyunca hep okul takımında oynuyordum.Ben bu aralar okulla futbol işi nasıl yürür onu düşünüyorum üniversite sınavı falan hatta bir ara okulu bırakmayıda düşündüm.Ama gerçekten çok karışık kafam ya.Sonuçta hiç bir meslek futbolcular kadar kazanmıyor istersen üniversitede sınavlarında 1. ol alacağın max:20bin diyelim süper ligde kıçı kırık futbolcu bile piyasayı trilyondan açıyor seçilme olasılığım falan çok kafamı karıştırdı.Ayrıca dünkü Fenerbahçe maçından sonra hakemliğede taktım kafayı :) o nasıl bir kılıbık hakemdir ya ben geleyimde şunlara hakemlik nasıl olur göstereyim :P
Sigara öldürür, içki güldürür ;)
Seçmeler olur ama seni alırlar mı bilemem,
Geç kalınmış bir istek. İlkokulda veletken başlaman gerekiyordu diye düşünüyorum..
Neyse futbolculuk biraz zor gibiydi zaten bende yarım saat önce hakemlik başvurusunda bulundum geri dönmelerini bekliyorum.
Expert
34.0001
Doğan sigarayı bırakırsan kilo alıcan biliyon demi :D kilo alırsan bedenin kaç X large olucak canım benim :D

kardeşim 18 yaşına gelmiş koca adam olmuşsun bu yaşta hala geleceğin hakkında kafan karışıksa, senin durum vahim. bu kararları çok önceden vermen gerekiyordu.Futbol konusuna gelince, ben 6 yaşından beri kulüplerde futbol oynuyordum ta ki 15 yaşına kadar :) Fenerbahçe de oynarken sakatlık geçirdim ve bıraktım. Şimdi 110 kilo yum ve üniversitede Reklamcılık okuyorum.Yani kararlar bazen tutmuyor, ben futbolcu olucağıma çok emindim ama hayat işte... Sana tavsiyem üniversite sınavlarına hazırlanman. Futbolculukta esnaflık gibi oynadıkça kazanıyorsun.Ya sakatlanırsan? Okulunu oku futbolunu da oyna. Ben bu halimle haftada 3 gün top oynuyorum :) Kararlarında başarılar...
seninde ne çok idealin var öyle. pilot, hakem, futbolcu :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.