Merhaba arkadaşlar stones uodaki infection sisteminden özenerek çok daha gelişmişini yazdım stones uo yöneticileri iletişime geçerse sistemi verebilirim onlara.

Sistemi kabaca anlatmak gerekirse;
*Toplamda 10 wave var. Her dakika wave atlar ve her 20 saniyede zombiler gelir. Zombilerin gelme sayısı wave*<r3,6>(3 ile 6 arasında bir sayı)'dır. Yani son wavede 30 ile 60 arası zombi gelir.
*Oyun başlayınca haritada rastgele yerlerde 8 ile 12 arası kutu belirir, kutulara tıkladığınızda aşağıdaki itemlerden rastgele sayıda rastgele item çıkar. Her zombi wavesinde haritada rstgele noktalarda 2'şer kutu daha gelir.
*Barikat, mayın, molotov kokteyli, ateş eden insan, gelişmiş ve gelişmemiş mermi şeklinde itemler vardır.
*Silah sistemi otomatiktir mermileri yükledikten sonra çift tıklayınca silah açılır ve otomatik zombilere ateş eder. (1'ine ateş eder ölünce bir başkasına geçer.) Silahın önceliği gelişmiş mermilerdedir. Bitince gelişmemiş mermilere geçer. Güçlendirilmiş mermi kalın normal mermi ise daha incedir. Gelişmiş merminin verdiği hasar daha fazladır. Silaha ikinci defa çift tıklayınca ya da hareket edince silah kapanır.
*Zombiler 10 da 1 champion olarak doğar strleri 2 katıdır ve champion bosslar ölünce 3 ile 6 arası zehir saçar zehirler rastgele hızlarda rastgele yönlerde (1 ile 3 saniye arası yön değiştirir.) haritayı gezer. 5 saniye sonra silinir. 15 ile 25 arası damage verir.
*Barikatların 100 canı vardır zombiler barikata yaklaşınca barikata saldırırlar. Canı 40'ın altına inince barikat alev alır.
*Otomatik ateş eden insanların mermisi sınırsızdır ve güçlendirilmiş mermi kullanırlar. Zombiler onlara da saldırır.

Sistem videosu:
https://youtu.be/9Qtl-CRaSJQ

Onun haricinde başka hangi itemler, neler eklenebilir fikir verirseniz eklerim.
o silaha tıklayınca ateş etme iyi olmamış bence kendi atacklanıp ateş etmeli daha iyi olur gibi düşünüyorum


Bence barikatlar yıkıldıkca 2-3 zombi ölmeli yakınındaki

Oto ateş eden insanlar içinde cephane toplanma olmalı yoksa çok kolay kaçar


Sonunda 60 zombie öldükten sonra Zombie boss gelmeli bence 40 saniye geçtikten sonra o aradada hazırlık yapılır ve ölünce büyük ödül alınır gibi
Zombie boss olayını yapıcam, oto ateş eden için cephane de mantıklı da diğer ikisine sıcak bakmadım. Uonun kendi ateş sistemi çok kolay kaçar tüm w3 afterlife maplerinde ateş sistemi oto ben de öyle yaptım :)
barikat yıkıldı derken şöyle anlatıyım yakınında zombi varsa onun çıkardığı ateşle
o değilde ışık tarzı bir şey yapıcam tıklayınca 5 kare yakınındaki zombiler tam tersi yönde kaçıcaklar 1-2 saniye boyunca zor durumda kaldığında kullanıcaksın kutulardan çıkma oranı da düşük olucak, isteyen varsa hamachiden oynayabiliriz :D
Master
59.2997
Infection'dan çok defender oyunlarına benzemiş. Tadında bırakmak lazım. Bazı sistemleri geliştirdikçe saçmalamaya başlıyor.
Bilmiyorum zombie oyunlarıyla ne kadar haşır neşirsiniz ama tam olarak bir afterlife oyunundaki terimlerin tamamı var defenderla pek alakası yok yani.
Master
59.2997
Doğrudur, birkaç oyun dışında oyunlarla pek alakam yok. Ayrıca şunu da söylemek isterim; naçizane yorumumu dikkate alırsan simülasyon ve god game tipindeki oyunları mmorpg oyunlarına aktarmakta bence pek hoş durmuyor. Her oyunu kendi tadında bırakmak lazım. Eskiden UO'nun kendi içerisindeki yapılarla, imkân ve item'larla çokta güzel ve uygun sistemler geliştirilirdi. Şimdi nedense başlı başına oyun olan sistemleri alakasız bir oyuna entegre etmeye çalışıyorsunuz. Bu yapılan tatlının üzerine turşu suyu ilave etmek. Bazıları güzel durmuyor mu? Duruyor. Ama üstteki yorumumda dediğim gibi tadında bırakacaksın.

Yanlış anlama. Emeğine saygım tam. Fakat kendimce, içimden geldiği gibi yorumlamaya çalışıyorum.

Eline sağlık.
teşekkürler :)
Güzel ellerine sağlık :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.