@spawnsas

kutlamak istemeyen niye buraya yazı yazsın?
@Basic
Pyscho_Teller Bakarsan Anlarsın xD
Master
59.2997
Yani şu platformda polemiksiz bir gün geçirseniz şaşıcam ha. Adam iyi niyetli bir topic açmış içine ettiniz tebrik ederim. :ters
Tmm özür dilerim!!!

@ragnar

bende bağnaz diyerek onu kastettim :D
Tamam O Zaman Yılbası Kutlayın Buyuklerinize Sorun O Zaman Anne Veya Babanıza Eğer dinli İmanlı İse ! Size Ne cevap Veriyorlar BeN Polemik Yaratmak İStemedim SAdece Uyardım Bu Dunyanın Obur Tarafıda Var :utangac1

@Ragnar

He Bu ARada Ragnar Bilmiş Derken,Dogruları Soyleyenlere Mi Bilmiş Diyorlar Sen Daha Dun .. bugun Koktun.

LockEd8)
Ben nezaman .. oldumda bugün koktum? Dün gelmişin daha mal mal konuşup duruyosn gerzek. Kutlamak istemiyosan kutlamassın, günahsa kutlama. Milletin günahı sevabı sanamı kaldı?
Ragnar sakin tmm herkesin dini kendine :D Çocuk şizofren galiba hayal dünyasında yaşıyo senin yeni geldiğini sanıyo yazık :)
Silindi
Expert
4
Yeni yılda sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dilerim.


@Pyscho_Teller

Hz. İsa'nın doğum gününü bazı Hristiyanlar 25 Aralık, bazı hristiyanlar ise 6 Ocak olarak kabul edip ona göre kutluyorlar. Bizim söylemek istediğimiz bir yılı geride bırakmadan önce gelecek olan yılın sağlıklı, mutlu, huzurlu geçmesi dileklerinde bulunmak.
Yeni yılda pürüzlerle karşılaşmamanız dileğiyle.Herkese mutlu yıllar.
Herkesin yılı umarım bir öncenki yılından kat kat daha iyi ve gerçekleşecek olan istekleriyle geçer .

Mutlu yıllar arkadaşlar .
Herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllar dilerim.





@Pyscho_Teller

Hep senin gibi bir tip çıkar zaten ! Sen kendi kendini kilitle bence bir yere 8)
Kuran-ı Kerim'i okudum ve düşündüm ki insanlarımız ne kadar cahilmiş.
Neden Kuran-ı Kerim'de bu yılbaşı kutlamak günahtır demiyor anlamadım?
Master
59.2997
Ama bakmamız gereken bir bakış açısı var herkez o türde kutlamıyor. Mesela ben yılın başı ilk günü olduğu için kutluyorum başkası başka türlü.
Beyler sonuçta müslümanız dimi Yıl başını yılın başı diye kutlarız bence bunun başka bi bakış açısıda olmaması lazım bizim açımızdan hristiyanların bakış açısı aynıdır çünkü onların "christmas" farklı günlerde başlıyor. Sonuçta bu ayın 1 i olduğu için kutlanıyo dünyada Hristiyanların günü yada İsanın günü diye bişi yok!
Yıl başını farklı yapan, adında anlaşılacağı üzere yeni bir yılın ilk günü olmasıdır.Ortada kutlanıcak bir şey yok.Bana göre insanların bunu abartmadan ne yaptık ne yapıcaz demeleri gereken bir gün,geride bıraktıklarına bakıp gelecek için ilk adımlarını düşünme veya atma günüdür.Onun dışında yapılan kutlamaların pek taraftarı değilim ama yanlıştır da demiyorum.Sonuçta koskoca bir yıl bitirmişiz oh peah demek hakkımız :p



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.