İşte yeni kabus!

Kıyamet tarihi tespit edildi..

Bilim adamları 153 yıl önce hayatı felç eden güneş fırtınasının bir benzerinin Kuzey Amerika ve Avrupa'yı 2012 Eylül'ünde vuracağını tespit etti.

1859 yılının 1 Eylül'ünde güneşten gelen anormal manyetik enerji nedeniyle telgraf sistemleri tamamen çökmüştü. Ancak bu kez etki çok daha vahim olacak.

Uzmanlara göre benzer bir enerjinin dünyayı vurması durumunda TV, radyo yayınları tamamen kesilecek, elektrik sistemi tamamen devre dışı kalacak, cep telefon şebekeleri çökecek, sular kesilecek, GPS sistemi çalışmayacak...

Tüm bunların onarılması 20 yıl kadar sürecek bir yeniden inşa sürecini doğuracak. Bu süreçte 100 bin Avrupalı ve Amerikalı hayatını kaybedecek.

Uzmanlara göre güneşten gelecek anormal enerji 1859 yılında gecenin saat 02:00'sinde gündüz gibi dünyanın aydınlanmasına sebep olmuştu. Hatta o dönemde yaşayan kişiler bu durumu, "O kadar aydınlıktı ki gece sokağa çıkıp gazete okumak bile mümkündü" diye tanımlıyor. Şimdi aynı şokun yaşanması durumunda elektrik şebekelerine milyonlarca watt'lık yüklenme olacak. Bu da birçok ülkede şebekenin tamamen erimesi anlamına geliyor. Yani bazı ülkelerde elektrik hatlarını tamamen yenilemek gerekecek. Elektrik olmayınca kanalizasyon ve su sistemleri de çökecek. Birkaç gün içinde musluklardan su akmamaya başlayacak. Üretim duracak. Süpermarket rafları tamamen boşalacak. Tam bir kaos yaşanmaya başlanacak. Telefon, GPS sistemleri çalışmayacak. Uzmanlara göre bu fenomenin 2012 yılının eylül ayında yaşanmaması durumunda aynı risk 2023 için de mevcut..

https://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=17&ArticleID=1085403&Date=20.04.2009&b=Iste yeni kabus&ver=93
bende az önce okudum. kıyamet tarihi 2000, 2012, 2023, 2048, 2150 diye gidiyo vallahi. ^^

lokman suresi 34. ayet: kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi şüphesiz yalnızca allah katındadır. o, yağmuru indirir, rahimlerdekini bilir. hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. hiç kimse nerede öleceğini de bilemez. şüphesiz allah hakkıyla bilendir, (herşeyden) hakkıyla haberdar olandır.:
Dunyanin Sonu Denmioda Bi Felaket olucakmis Tabi ki Yuce Allah Bilir ne Olucaginida Bilim Adamlari Bole Biseyin Olcagini Tespit etmisler . Kiyamet Degilde iste Dogal Afet ...
evet ben bu olaya hitaben söylemedim zaten, tam olarak. 1859'da aynı olay yaşanmış saat gece 2.00'da dışarı çıkıp gazete okunabilecek kadar hava aydınlanmış deniliyo. ancak endişe edilebilecek bi durum varki güneşimizin 11 yıllık periyodlarından biri geçmişe nazaran çok az güneş patlaması içerdiğinden soğumadan korkuluyor yani buzul çağın başlaması.
Novice
0.1
gerekli önlenler alınırsa bahsedildiği ölçüde kayıplar olmayacaktır... biyolojik olarakde güzel bir doğal seçilim olabilir işe yaramayanlar gider. hımm iyi olabilir aslında. şöe 100 150 milyon gitse biraz rahatlar dünya.
Garip Olan bisey var Simdi Kiyamet Gununun Kuran da Bahsedisiline Gore Kulaklari Delicek bi Ses Yer Altiyla Ustu Birbirine Giricek Oluler Mezarindan Cikicak ... Simdi Son Zamanlarda Olan Arastirmalari dusunursek Meteorun dunyaya Dusmesi Cok Yuksek Bi Hizla Onun Yapicagi Sesi Kiyamet Borusunun Cikarcagi Ses Olarak dusun , Onun Dunyaya Dusmesiyle Dunyanin Yerle Bir Olmasi , denize Diklemesine bi tas attigini Dusun butun kumlar yukari kalkar alttakilerde usttekilerle , mezarlardaki cesetler toprak ustune cikicak , bunuda Olulerin mezardan cikmasi olarak Dusun , yani demek istedigim birazda Kuran lada uyusuo, ondan sonrada Einstain in ( ismini yanlis yazdiysam bagislayin ) sozu olan 3. dunya savasi icin kesin diyemem ama . dunya savasi sopalarla taslarla olucak sozunu de eklersek , yani Einstain peygamber demiyoruzda yani , demek istedigimi anladiniz , anlam verio bunlarin hepsi ...
Novice
0.1
kıyamet yola çıktı emin ve sağlam adımlarla yol kat ediyor haberiniz yok. Golbal Warming hepimizi pelt edecek.
Times gazetesinde bu olayi aciklarken Incilin bi ayetinde Tanri Dunyayi 6 Gunde yaratti Fakat Kiyamet Siradinda Dunya Yok Olurken 6 Gunden Daha Fasla Surucegini Yaziyor . Meteor lar gunesden gelen zavazingonlar falan filan anlam verio .. ne bileyim :S
2012 tarihinde dünyanın manyetik bir enerjiden geçeceği doğru.Bunu kıyamet olarak adlandırmak yanlış.

Bu konulara meraklı olan arkadaşlar Bu topici bir incelesinler.Kendileri de biraz araştırma yapsınlar.Astroloji, sümeroloji ve günümüz bilmi 2012 tarihinde birleşiyor.Dini kitaplarda 2012 gibi bir rakam olmasa da olaylar birbiriyle çok bağlantılı.En basitinden 21 Aralık 2012 cuma gününe denk geliyor.Tesadüf olabilir.Yada bile bile 21 aralık tarihi seçilmiştir ki ses getirsin :)

İnsanlığın dönem dönem kendini yok ettiği ve yeniden var olduğu ile ilgili araştırmalar var.Ben bunları araştırmıştım.Anadoluda mağra adamlarının kalıntılarının altında nükleer savaşın toprak üzerinde oluşturduğu bir maddeye rastlanmış.Bu teoriyi destekleyen birçok "kanıt" da var.Araştırma yaparsanız göreceksiniz.Slazer'in de söylediği gibi A.Einstain'in bir sözü var: "3.Dünya savaşı hangi silahlarla yapılacak bilemiyorum ama 4.Dünya Savaşının taş ve sopalarla yapılacığını söyleyebilirim" Yani insanlık bir zamandan sonra ya kendini yok ediyor olabilir yada doğa insanlığı yok ediyor olabilir.İnsanlığın olmadığı bu dönemde zaten Dünya kendisini yenileyecektir.

Bu tür iddialar var ve hadi canım ordan denilecek kadar da küçük iddialar değil.Araştırmanızı öneririm :)

Bu konu Michaell tarafından düzenlendi(2009-04-20 20:18, 16 yıl önce)
Neophyte
26.6001
Kıyametin gelmediği tarihte yokki arkadaşım her sene bi kıyamet çıkartıyorlar. Allah'tan başkası bilemez bunu inanmıyorum ben.
Neyse daha çok var 2012 ye kim öle, kim kala ...
Master
59.2997
Ghlahn : Kıyametin gelmediği tarihte yokki arkadaşım her sene bi kıyamet çıkartıyorlar. Allah'tan başkası bilemez bunu inanmıyorum ben.

Katılıyorum.
Kur'an-ı Kerim'de bir ayet var , "Yeryüzünde bir kişi bile Allah dese kıyamet'i koparmayacağım" diyor Allah..
Allah yazdıysa bozsun ben böyle şeylere inanmam yok dibinden geçer patlarız çok sıcak olur falanda filan benim babam anlatırdı bu küresel ısınmadan bize 30 yıldır bahsederler 30 yıldır hiç birşey olmadı derdi :) babamla görüştüğüm tek tük ziyaretlerden birinde konusmustuk global bi yok oluş varsa bu allahım emridir doğal afetse buda allahın emridir allah herkeze bir kader yazmış hepimiz onun çizgisinde ilerliyoruz yani aman allahım ölecez edecez diye bi paniğe kapılmaya gerek yok.
slazer : Garip Olan bisey var Simdi Kiyamet Gununun Kuran da Bahsedisiline Gore Kulaklari Delicek bi Ses Yer Altiyla Ustu Birbirine Giricek Oluler Mezarindan Cikicak ...

Israfil Meleğin boruyu üflemesi olacak o sanırım. Herneyse bir iki birşey söylemek istiyorum bu konuda.

1- 100 er bin kişinin ölmesi kıyametse bugüne kadar 43534987 kere kıyamet kopmuş demektir.
2- Bir arkadaş yukarda Lokman suresinin bir ayetini vermiş oradaki bilgilere inancı olmayan insanın kıyameti çoktan kopmuştur.

3- Şeriyatçı filan değilim sanki yukarıdaki konuşmadan öyle bir izlenim bırakmış gibi olacağım ama bunlar yalan değil , kıyamet günü bilinemez , Allah'ın istemediği hiçbirşey bilinemez dini bütün insanlar olarak görevlerimizi yerine getirip tevekkül etmemiz yeterli olacaktır.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.