seLam Arkadaşlar.Matematikte Çok iyi bildiğim Pratik bir yol var.Belki aranızda bilenlerde vardır ama bilmeyenler için paylaşayım.

Pratik Yol ise,Kısa yoldan Sayıların Karelerini bulma:

Örneğin bir sayı alalım."998" bu sayının karesini kısa yoldan bulmak için;

998(1000 olmasına kaç var iki.998'den 2 çıkarıyoruz.)

998
2
-____
996000

(1000'de 3 tane sıfır oldugu için 996'nın yanına 3 tane sıfır ekliyoruz.)


Daha Sonra;

996000'i (2'nin Karesi Yani 4 ile topluyoruz.)

996000
4
+______
996004 Eder.Işte Sonuç.

Umarım İşinize Yarar.Anlamadığınız Yeri Sorabilirsiniz.

Not:KAresini bulacagınız rakamları, 10 - 100 - 1000'e tamamlıyorsunuz.
Hmm hoş bir pratik bir sorum olacak , diyelim aldığım sayı 9998 gene aynı yolla mı yapıcam ? 99998 olsa gibi. mesela sayımız 999998 1 milyona mı tamamlıcam işte anladın sen onu ;)
Evt. 10000'e Tamamlıyacaksın Hep öyle.Tamamladıgın sayı kadarda "0" koyacan Mesela 10000'de 4 tane "0" var 4 tane koyacaksın ok.
@Andain
Zamanında nerdeydin yav :) İş işten geçti artık neyse. :p

* Bilmeyen arkadaşların öğrenmesi ve işine yarıycaklarında kullanması dileğiyle teşekkür eder bugünlük forumdan ayrılır *
Andain 9990 un karesini 99800100 buldum sen çözermisin doğrumu yaptım.
Malapagos,Dogru olup olmadıgına

9990x9990=Sonuç (Sağlamasını bu şekilde bakarsın.Normalde ders esnasında bunları carpmak zor oldugundan böyle bir yol sundum.)

Ayrıca dogru bulmussun ;)

@Bilocan

Vallahi Yeni aklıma geldi.Dershanem Bugün başladı.Matematik Hocası Bildiğiniz teknikler var mı dedi.Bende bunu söyledim.Aynısını Matematik Hocasınada Öğrettim. :)
@Andain
Allah razı olsun.Allah tuttuğunu altın etsin :memnun

Ellerine sağlık paylaşım için sağol.Zaten bizim matematikçi böyle manyak manyak sorular sorup duruyor :D
İyimiş be .. :alkis
Hehe Size Yarar Sağladıysam Ne Mutlu Bana :D

Böyle AKılda Kalıcı Taktikler Var.Mesela Ben Edebiyatta Bir Adamın Eserlerinin Aklımda Kalacagına İnanmazdım ama bir yol gösterdiler gayet güzel kalıyor :)
neymiş :) ayrıca saol paylaşım için
Bu Bi Tuhaf Yöntem Mesela

Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU'nun eserleri;

- Ankara
- Kiralık Konak
- Yaban
- Nur Baba
- Sodom ve Gomero
- Panaroma
- Hüküm Gecesi
- Sürgün


Yakup Kadri,Okumak için Ankara'ya gider.Kalması içinde eski söpü bir Kiralık Konak tutar.Sonra Yakup Kadri,Her gün Allah'a Dua Edip "Nolursun Allah'ım Babamı Bana Geri ver" gibi dua ediyormuş.Sonra Konagın üstünde Yaban bir Gezegen Parlamış.Yukardan Aşagı ışıkla Nur yüzlü babası iniyormuş.(Nur Baba) Nur Baba ile Yakup Kadri karsı karsıya kalır. Nur baba Sodom ve Gomero der.Hiçbir şey Anlamayan Kadri, Panaroma der ama ikiside anlaşamaz.Kadri,Bu benim babam olamaz,Bu Gerçek Değil diye Hüküm Gecesi Düşünür.Daha sonra Kesinlikle bu benim babam değil kararına varıp Sürgün yapar yollar onu.

işte Böyle :) Saçma ve Sıkıcı Gelebilir ama Yemin Ederim Hocam Bunu bana Bi kere anlattı ve şu an bende o bi kere duydugum şeyi hiçbir kaynak kullanmadan size anlattım.2 Senedir Ne yazarları bilirdim ne de eserlerini ama bu şekilde akılda kalıyor. :)
Master
59.2997
Güzel teknikler bu tarz paylaşımlar görmek sevindirdi. :)
Abi Çoooooooook varda Aklımda Yok.

Mesela ingilizce bir terimde

Zindan'ın İngilizcesi - Dungeon demek

bunu akılda kalıcı şu yöntemle tutabiliriz."Eskiden Mahkumlar zindanlarda Borulara vurarak Dann cınn sesleri çıkarırdı".Burdan Dann Cınn (Dungeon)'un Zindan Oldugunu anlıyabiliriz.
Vay be süper ya.
Bi tane daha öğrendim yazarlarla ilgili :) Bu yazarlarla ilgili olanları söylüyorum çünkü öss'de karşılaşılıyor.

Hepiniz bilirsiniz Tv de bir dizi Vardır Yaprak Dökümü diye ben hayatta izlemem bir kaç kere gördüm ama izlemem şimdi ise onun sayesinde Bir yazarın eserlerini öğrendim :) Yazarımız ve Eserleri;

Reşat Nuri GÜNTEKİN

- Yaprak Dökümü
- Çalıkuşu
- Dudaktan kalbe
- Damga
- Acımak
- Bir Kadın düşmanı
- Miskinler Teknesi
- Tanrı Dağı
- Yeşil Gece
- Anadolu Notları
- Değirmen
- Son Sığınak

Bunları bir hikayeye cevirip anlatıyoruz.Ben Tanrı Dağına Kadar Anlatacam Hikayeyi Çünkü hikayenin kendisi yeterince komik ve ilginç :D Sonrasını kaldıramazsınız :)

Bir kere ilk üç eserler Dizi Isimleri oldugundan aklınızda kalabilir.(Çalıkuşu,Yaprak Dökümü,Dudaktan Kalbe)Diğer eserleri ise Yaprak Dökümü dizisinden sahnelere göre anlatacas.

Bu Diziler Aklımızda Oldugunda Filmin Medya'ya Damgasını vuruyor.Sonra Filmde Sürekli Hüzün yaşanıyor.Hiç gülünmüyor.Baba hep acınılacak(acımak) durumda.Dizideki Bütün Kadın Karakterlik Kötü oldugundan Adam Bir Kadın Düşmanı oluyor.Sonra Hepsi Dagılıp Miskin(miskinler Gemisi) bir hal içinde kalıyorlar ve Hepsi Tanrı'ya(Tanrı Dağı) Sığınıyorlar.

vs vs vs

:D Arkadaşlar Bu hikaye biraz (hatta baya) saçma olabilir ama akılda kaldıgı sürece hikayenin bir önemi yok :) Yani bu yazarlarda ezber taktiği o eserlerle ilgili bağlantılı bir hikaye uydurmanız yeterli :)

Neyyse...Kusura bakmayın Oruclu oruclu sacmalık dinlediniz.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.