Merhaba Arkadaşlar..

makinam bazen şu hatayı veriyordu...

oyun oynarken genelde ....

bilgisayar bir sorunla karşılaştı makinaya zarar gelmesin die windows kapatildi ( bu ekranı çoğunuz görmüşşünüzdür yardım yamalak yazdım )

ama bu çok çok nadir oluyordu ve es geçiyordum..

fakat son zamanda sürekli olmaya başladi hatta burda konu aççaktım az önce yazmayı tam tamamladım yine oldu

ve bir şeyi fark ettim genelde Dvd-Rom u kullanırken oluyor mavi ekranın alt lardada donanımla ilgili bir şeylerde yazıyor dvd -romda donanım die bi bağlantı kurdum kendimce

sormak istediklerim ?

-Sizce Makinam Virüs mü Kaptı ?
-Dvd Rom'da mi Sorun var ?
-Sizde Sorun Ne ?
-Bu Kötü Bir Şeye Yol Açar mı Sürekli Çıkıyo Çıkıyo Res Atıyorum

Umarım Derdimi Anlatmişimdir.

Yardım Edene Etmiyene Teşekkürler.
Tam olarak emin değilim ancak dediğin şey ağabeyime oldu. Virüs yüzünden olduğunu tespit ettiler arkadaşı ile ve format atıp düzelttiler diye biliyorum. Ama daha bilgili bir arkadaş varsa yazarsa iyi olur ...
AsiL1990 üyesi avatar
Tek kelime ile format.
Aynisi bana oldu :utangac1

2.yolu var

1.incisi kasanın içini temizle.

2.incisi temizlenmesi halinde hala devam ediyorsa güvenli moddan bilgisayarı geçmiş zamana geri yükle :utangac2
MagLor* üyesi avatar
Aynısı kaynımda var :P

Neyse şakayı bırakalım. Bir defa bende karşılaşmıştım. ram çıkar tak düzelir dediler. bilmiyorum düzelmişti o ara (en azıondan ben öyle sandım)
bi denemeni öneririm (bu anlattıgım türk işi. Denemekte fayda var.. donanımsal birşeydende olabilir)
Saolun arkadaşlar bende ufak bi araştırma yaptım.

çeşitli söylentiler var =)

1. hard disk de sorun olabilirmiş

2. ram çıkar tak dediler ki yukarda bunu sölüyen bi arkadaşda var

3.virüs olabilir dediler format bile kurtarmıyabilir diede duydum hani
yazılımsal hata olabilir.

en son yuklediğin herhangi bir driver varmı ?

dvd-rom unun güç kablolarını değiştir

tozunu al kasanın

eğer halen geçmez ise kendin fazla uğraşma.

ram çıkar tak derken ramlerini yakabilirsin ramlerinin üzerine elleme kenarlarından tut nazik ol.

system restore point almış isen bi dene geri almayı.
ramleri sök çıkar yaptım üstlerini falan sildim galbia yapamamam gerekiomuş ama neyse =) sorunsuz çalışıo zaten

tozunuda aldım

artık ben ellemicem zaten bi göstercem kasayı bakalım

yazılımsalsa format atcazda donanımla ilgilityse onu nsl bulcam bilmiom işte

ramlere nazik davran demişşin ben hayvan gibi davrandım tırstım şimdi sorunsuz çalışıo ama :d üstlerini falan sildim çıkarip short a :D
Nemesis[Berq] üyesi avatar
varsa ramleri alkol ile silin ( rakı bira falan değil saf alkol :P ) benim eski makinam çalışmıyordu ramlerdenmiş problem sildim alkolle fıstık gibi.
Rakı bira değil hahahahah :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.