MEB'de şok istifa: Talim Terbiye Başkanı Prof. Erdoğan, Bakanla görüşüp ayrıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yaptığı iki görüşmenin ardından görevinden ayrılma kararı aldığını açıkladı. Erdoğan, karar ile ilgili şu açıklamayı yaptı.
“İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinde görev yaparken Sayın Bakan tarafından 12 Mayıs 2006 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak görevlendirildim. Aradan 21 ay geçtikten sonra onur duyarak sürdürdüğüm bu görevden ayrılıyorum. Sayın Bakan ile son bir ay içinde yaptığımız iki görüşme çerçevesinde böyle bir yol ayrımına geldik. Bugün itibarıyla izne ayrılıyorum. Görevden ayrılmamla ilgili yazının Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasını takiben İstanbul Üniversitesindeki görevime geri döneceğim. Başkanlığım süresince 1926 yılında yüce Önder Atatürk’ün kurduğu bir Cumhuriyet kurumunu yönetmenin bilinciyle hareket ettim. Eğitim ve öğretim için öncülük yaptığım ve rol oynadığım her bir çalışmada ayrı bir mutluluk yaşadım. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı gibi yüce bir görevi yürütürken edindiğim tecrübeleri de kullanarak eğitim sistemimizin iyileştirilmesi için bundan sonra da çaba sarf edeceğim."

"ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

"Talim ve Terbiye Kurulu’ndayken hedeflemiş olduğum bazı çalışmaların hayata geçirilmesinin bir eğitimci olarak takipçisi olacağım. Ayrıca kamuoyuna da eğitime yön verebilme konusunda rolünü daha iyi oynaması için yardım etmeye çalışacağım. İki yıl önce beni bu göreve getirerek Türk Milli Eğitim Sistemi için belirli çalışmaları yapmamı sağlayan Sayın Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik’e teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre içinde yardımlarıyla ve destekleriyle bana güç veren mesai arkadaşlarımı ve kamuoyunu hep şükranla hatırlayacağım. Yoğun ve yorucu geçen iki yıllık bir süreçten sonra Aileme daha çok zaman ayırabileceğim için mutluyum." TTK Başkanı Erdoğan ortaöğretim programlarının yenilenmesine, sosyal bilimler liselerinin programlarının hazırlanması ve ders çizelgelerinin yeniden düzenlenmesi, ortaöğretime geçiş sisteminin geliştirilmesi, liselerde olgunluk sistemine dayalı bir anlayışa geçilmesi, 100’lük not sistemi, ortak sınavlar, gibi uygulamaları Türk eğitim sistemine getirmişti.
BAKAN İLE ERDOĞAN ARASINDA GERGİNLİK VARDI
Prof. Dr. Erdoğan ile Bakan Çelik arasında uzun zamandan beri bir gerginlik olduğu basına da pek çok kez yansımıştı. Bütün meslek liselerinin kapatılması gerektiğini belirten Erdoğan, ayrıca Anadolu ve Fen Liselerinin sayılarının azaltılması gerektiğine de ifade etmişti. Ayrıca programlarda ve ders kitaplarında Atatürkçülük ile ilgili yer alması gereken konulardaki eksikliklerin tespiti ve giderilmesi için çalışma yapan Erdoğan, Bakanlık çalışanları ile karşı karşıya gelmişti. Son olarak da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Erdoğan’ın yaptığı atama listesi de Bakan Çelik ve Personel Genel Müdürü Remzi Kaya tarafından değiştirilmişti. Ayrıca Eylül ayında da Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali İlker Gümüşel, Talim Terbiye’deki kadrolaşmanın dayanılmaz noktalara geldiği gerekçesiyle istifa etmişti. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. Erdoğan’ı yalnızlaştırarak istifaya zorlandığı da eğitim çevrelerinde dile getiriliyordu.
Prof. Dr. Erdoğan, AKP iktidarı dönemindeki 3’üncü Talim ve Teriye Kurulu Başkanı olurken, Erdoğan’dan önce TTK Başkanı olan Prof. Dr. Ziya Selçuk da istifa ederek görevinden ayrılmıştı. Erdoğan’ın yerine ise eğitim çevrelerinde TTK eski Başkan Yardımcısı Abdülvahap Özpolat’ın atamasının yapılacağı ifade ediliyor.


Ne diyebilirimki Benim şahsi Düşüncem Nereye gidiyoruz belli değil Düşünce Kİtaplarda Atatürkçülük Eğitim azaldığı için tartışmış Ve istifa etmiş haberlerde izledim paylaşmak istedim

Alıntıdır... Milliyet.com.tr
Gittiğimiz yol belli değil bence.!!
dilekçesinde "1926 yılında yüce önder atatürk’ün kurduğu bir cumhuriyet kurumunu yönetmenin bilinciyle hareket ettim" cümlesi ile talim terbiye'deki görevinden istifa etmiştir. istifanın ardında meb'deki kadrolaşma, ders kitaplarında atatürkçülükle ilgili bölümlerin azaltılması ve milli eğitim bakanı ile yaşadığı sürtüşmelerin olduğu idda ediliyor.
vebruer : Gittiğimiz yol belli değil bence.!!

Ağzımdan aldın,kendi yediği haltların cezasını biz çekiyoruz.
1. Siyasi forumlar varken neden illa burası!!!
2. Adam bakanla tartışmıştır. İstifa etmek durumunda kalmıiştır intikam almak içinde yukardaki nedenleri sıralamıştır.
Böyle bir faktörde var. Ülkede ne olsa şeriat geliyor şu bu diye nitelendiriliyor. Psikopatın teki kızlara şırınga ile sülfirik asit atıyor ortada herhangi bir kanıt yokken hemen şeriat geliyor vs...
Ya hala anlayamıyormusunuz,hepimizin bildiği gibi Türkiye bütün devletler tarafından cıkar almak ıstenen bır ülkedir.Bu yüzden önümüze yem atıyorlar bizde kapıyoruz iyi düşünsek;

Solcu,sağcı davası cıktı Türkiye tarafından bastırıldı.

Terör cıktı neden? Siz kürtsünüz onlar Türk sizinde topragınız olsun dediler terör cktı.

Şimdi türbanlılar var laiklik kavramını bozuyor dedıler hoppa ayaklanıldı,halbuki bugüne kadar boyle bı sorun yoktu neden terör yavaş yavaş bastırıldı bunu ortaya sürdüler.Türkiye artık bunları aşması gereklidir.Bir bez parçası takılmıs takılmamıs ne olacakkı?Bu mu laikliği bozuyor?Adamlar demiyor ki; Herkes zorunlu türban takacak.İsteyen taksın istemeyen takmasın ama takanların onune gecılmesın savundukları olay bu.Türkiye'nin cıkarını ıstemeyen bir kaç SAF insanlar bizi dağıtmaya çalısıyor,bizde yardım edıyoruz.İstifa eden eder yerine yenisi gelir.
Uzatmaya gerek yok yeni gelicek başkan'a hayırlı görevler
Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.