Yabancıların Türk düşmanlığı her kulvarda sürüyor. İspanyol filmciler ise İstanbul'a gelip kendi vatanımızda ve camilerimizde bize hakaret ettiler.

İSPANYOLLAR'ın Sultanahmet Camii'nde çektiği 'La Faison Turka isimli filmde bizim insanımız film boyunca aşağılanıyor. Filmde Türkler, camide sevişen, sevgilisini, sevdiklerini başka insanlar, çıkar için peşkeş çeken insanlar olarak anlatılıyor. Daha kötüsü filmde Türk oyuncular da yer alıyor.

ÇEKİMLER için İstanbul Müftülüğü'nden izin alındığı ancak İzin alınırken gösterilen senaryo ile çekilen filmin çok ayrı şeyler olduğu ortaya çıktı. Müftülüğün camide bu film çekilirken neden bir görevli bulundurmadığı da ayrı bir konu. İşin bir ilginç yanı da bu utanmaz filmin bir kaç gündür Türk TV'leri sık sık gösterilmesi.

Türk oyuncuların da yer aldığı İspanyol filmde İstanbul'da camide sevişme sahnesi çekildi.

Yabancıların Türk düşmanlığı her kulvarda sürüyor. İspanyol filmciler yıllar önce ülkemize gelip, La Faison Turka isimli filmde bizim insanımızı film boyunca aşağılamış. Filmde Türkler, camide sevişen, sevgilisini, sevdiklerini başka insanlar, çıkar için peşkeş çeken insanlar olarak anlatılıyor. Daha kötüsü filmde Türk oyuncular da yer alıyor.

Söylentilere göre olay Sultanahmet Camii'nde geçiyor. Acı olan ise camiide yapılan bu hakaretin hem de gözümüzün önündeki bu terbiyesizliğin içinde Türk oyuncuların da rol alması.

Filmde Türkiye gibi anlatılan ama Türkiye ile uzaktan yakından alakası olmayan o kadar çok şey var ki... Bize benzemeyen ama bizmişiz gibi anlatılan her şeyin tamamen düzemece olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Filmde Türk erkekleri aşırı derecede kaba olarak gösteriliyor. Filmde bütün sapkınlıklar Türk erkeğinde var gösteriliyor.

TÜRKLER DE ROL ALDI

Filmdeki en iğrenç sahne sanki Türkiye'de bir camideymiş gibi gösterilen camide sevişme sahnesi... 1994 yılında yapılan çekimler için İstanbul Müftülüğü'nden izin alındı. İzin alınırken gösterilen senaryo tamamen yalan çıktı. Film yayına girdikten sonra bu durum anlaşıldı.

Filmin başrolünde bir Türk gencini canlandıran Yunanlı aktör ve İspanyol aktrisin rol aldığı filmde Rasim Öztekin ve Güzin Özipek gibi isimler de var...

Kendisine sorulan ilgili soruları oyuncu Rasim Öztekin, "Bana verilen metinde böyle sahneler yoktu, sanırım sonradan çektiler. Ben filmi de seyretmedim." şeklinde kendini savundu.

Dini değerlerimize hakaret eden bu İspanyol filmcilerin bir yaptırımla karşılaşıp karşılaşmayacağı ise merak konusu.

HALK ANLAM VEREMEDİ

İşin bir ilginç yanı da bu utanmaz filmin son günlerde Türk TV'leri tarafından yeniden gündeme getirilmesi. Halk filmin bazı TV kanallarında yeniden gösterilmesine anlam veremedi.

Kaynak : Link
Lafın bittiği yer..
Bir filmden söz ediyoruz. Hayal ürünü ya da içerisine gerçeklerden bir şeyler konulmuş bir senaryodan.

Şimdi biz bir film çekip içine 2 tane ingilizi koyup kilisede seviştirsek bütün ingilizlere ya da hıristiyanlara hakaret midir bu? Bütün hıristiyanlar ve ingilizler bu konudan ötürü incinmeli midir?

Bir filmde bir almanı gay oalrak koyunca filmin yönetmeni bütün almanları gay olarak mı göstermiş oluyor?

Söz konusu mekana gelince.. Şu putperestliği bırakın artık, cami dediğin taştan topraktan yapıdır, cemaatin birlikte namaz kılması hoş görülen bir ibadet olduğundan yapılan bir binadır. kuran dediğin ağaçtan kağıttan kitaptır. Camiyi ibadet yeri yapan içerisindeki insanlardır Kuranı Kutsal kitap yapan içerisindeki yazılardır. Bir şeylerin değeri insanların zihinlerinde belli olur. geri kalanı topraktır taştır.

Daha bir kaç ay önce çıkmıştı haberlerde bir imam bir kıza tecavüz etmişti camide. Al sana camide tecavüz örneği. Demekki imkansız bir şey koymamışlar.
Bence bu Türk Düşmanlığı değilde, Müslüman düşmanlığı olarak algılanmalı.


Sonuçta her Türk müslüman değil.

Ayrıca, diğer ülkelerin bizi nasıl gördüğünü, hepimiz çok iyi biliyoruz.

Kara çarşaflı, geri kafalı, adam öldüren, barbar, soykırımcı..


Bence bu ön yargıyı kaldıracak şeyler yapmalıyız, ah vah demeden önce.
Ama biz klisede olan böyle olaylarla ilgili insanların gilmini çeksek ve bunu onların kamu oyuna sunsak bize etmediklerini bırakmazlar bu bir,
ikincisi de , filmin amacı Müslümanların ve Türklerin amacının tamamen pis olaylar üzerine olması,
Tamam bizim için aşk yaşamak ve sevişmek gayet doğal ve bir imam evlenebilir ama onlar için bir rahip evlenemez ve bu günahtır.
Demek istedikleri Müslüman Din adamları dine aykırı pis birşey yapıyor hem de bir camide (onlar için kilise Tanrı'nın evidir tabi aynı şey Müslümanlar için geçerlidir diye düşünüyorlar , demek istediğimi anladın mı?)
Kesinlikle katılıyorum. Bazı filmlerde tanrının olmadığı söyleniyor yada işte tanrıya küfür edenler oluyor. Sonuçta bir film.
Hıristiyan rahip evlenemez diye bir kavram yoktur. Bu mezheble alakalıdır. Kimi mezhebe dahilse o mezhebin lazım gördüklerini yapar. Evlenemeyen katoliklerdir.

"Vatikan’ın istatistiklerine göre dünyada yaklaşık 400 bin Katolik rahip var. Bugüne kadar 20 bini ABD’de olan ve ortalama 60 yaşın üstünde bulunan 70 bin kişi evlenmek için rahiplikten ayrıldı."
Hristiyanlarda Kilisede rahip rahibe kıyaftiyle porno fln çekiolar bildr adamlar kendi dinlerine saygı göstermiyorki ben camide böle bişey yapamam açıkçası kilisede pek sorun yapmam yani yadırgamayın
Ama "hala imam iken böyle bir günah yapılır mı?" derler ve bir Amerikalının bunu bilme olasılığı veya Bir Müslümanın evlenip çocuğunun olmasının en doğal hakkı olduğunu bilmesi neredeyse imkansız,
Tamam evlilik dışı bir ilişki var belki sinemadaki bu filmde ama dediğim gibi Bir Amerikalı'ya veya Bit İspanyola bunun açıklamasını yapmazsan, bunlar da diyecektir ki;" Ay ne görgüsüz millet,Ay ne biçim bir din bu böyle!",
Ayrıca bu olaylardan en ünlüsü Valentine'in idamı da birçok inssanın bilmediği bir hikaye olarak kalmıştır.
Birçok kişi hala "Valentine's Day" in anlamını ve manasını bu hikayeye göre bilmez. Bazıları da bu hikayenin Emperyalistlerin bir oyunu şeklinde nitelendirir.Bilmeme demek istediğimi anlıyor musun?
Yani biz onlara kötü amaçlı insnalar gibi gözüküyoruz yinede,
Yoksa onların da kiliseyi dediğim gibi Tanrı'nın evi, İsa'yı da Tanrı'nın oğlu gibi bilirler ve bizim de Cami'yi Allah'ın evi gibi birşey olduğunu düşündüğümüzü sanıp böyle birşeyin olmasının saygısızlık anlamına gelebileceğini düşünürler.
Tabi bu bir dokuzun ucuna iki kişinin durup "bu 6'dır,bu 9 dur" demesi gibi birşey...Ama çoğu insan medyanın onlara verdiği yön ile benimde düşündüğüm tarzda düşünüceklerine eminim...
Özgürlük ve ahlak kavramlarını kari$tirip du$unmeden konu$mamak gerekli, özellikle bilmedigi konuda cok soz sahibi olanlarin dikkat etmesi geren bir uyaridir bu. dinin olu$turdugu temel kavramlar boyle bir$eyin nekadar yanli$ oldugunu acikca belirtmez, yani siz camii veya kilisede bunu, bunu veya bunu yapabilirsiniz ama bunu yapamazsiniz demez, insanin akil kabiliyeti bir ibadethanenin ta$'tan duvardan oldugunu anlayabilecek kapasitedeyse, Kilise veya Camiide butur hareketlerin ahlak kavramlarini ortadan kaldirabileceginide anlamak durumundadir ve dinin temel kavrami ahlaktir.
İnsanda akıl ve irfan vardır. Bu tarz yetilere sahip olmayanlar (erdem dahi diyemiyorum çünkü normali bu yetilerin olmasıdır) bir filmde izledikleri olayları baz alarak o konu hakkında fikir sahibi olurlar. Bizim miltimizde olmayan yada millet genellemesi yapmadan şurada hoşnutsuzluk yaşayanlarda olmayan yeteneği söyleyeyim. Bizler kendimize gülemiyoruz, çuvaldızı kendimize batıramıyoruz, biz hatta öyle varlıklarız ki sahip olduğumuz her şey mükemmel tek söz dahi söylenmemeli bu konuda, kötüleyecek hiç bir şey olmamalı değil mi?

Türkiyede bir cumhurbaşkanının ya da başbakanın rezilliklerle, türlü düzanbazlıklarla dolu hayatını anlatan bir film çekilse ne olur? çekilemez ya farzedelim çekildi.. herhalde mahkeme mahkeme dolaşı yapımcı ve yönetmenler bir ömür boyu. Amerika da bu yapılabiliyor, diğer gelişmiş ülkerlerde de öyle. Türkiyede önceden mizah vardı siyasiler, dini sömürenler eşşek yapılır öyle konulurdu mizah dergilerine.. bir de bu günkü halimzie bakın. Bu mizah dergileri her ay mahkeme kapısı aşındırıyor.

Yukarıdakiler madalyonun bir yüzü, diğer yüzü ise eğer bir adam varsa bu filmi izleyipte aaaa müslümanlar böyleymiş dyecek o adam değil eşektir. Bu eşekler aman böyle düşünmesin diye filmleri sansürleyemeyi düşünenler de pek insan aklıyla düşünüyorlardır diyemeyeceğim. Ha hakaret diyebilirsiniz hakaret değil asıl olan bu.

Sizin zihniyetinizle aman şu makamın onuru var film yapmayın, bu binanın imanı var haber yapmayın, bu adamın adı var böyle söylemeyin diye diye bizler yalnızca çigi film izler oluruz. Ha o çizgifilmlerde de örneği yaşandığı gibi şirirn baba çileğini yemeden önce bismillah çeker. güçlü aslan Allah'ın izniyle avını yakalar. "dimi" arkadaşlar.

Bunca özgürlük kavgası verdiğimiz şu günlerde ben böyle geri kafalı, dar, sansürcü zihniyete tükürürüm diyorum...
Silindi
Novice
4
Müslüman bir ülkede Kutsal ibadet'hanede Erotik film sahnesi çekilmesi Türkiye'nin imajını zedeler . Biz bugün Türklüğümüzle gurur duyuyorsak Namus , Şeref , Onur gibi kavramlarla duyuyoruz çok kötü bi olay allah yapanın bin türlü belasını versin ne diyim
[Luciana] : Müslüman bir ülkede Kutsal ibadet'hanede Erotik film sahnesi çekilmesi Türkiye'nin imajını zedeler . Biz bugün Türklüğümüzle gurur duyuyorsak Namus , Şeref , Onur gibi kavramlarla duyuyoruz çok kötü bi olay allah yapanın bin türlü belasını versin ne diyim
Vay be bir çok şey öğrenicekmişiz. Sadece bir film. Gelsinler camimizde istediği türden film çeksinler. Bizim gençlerimiz ileri görüşlü, birşey olmaz, bizim gençlerimiz modern, bizim gençlerimiz özgür, müsade ederler. Çünki sadece bir film..!
(C)ebrail.
(A)zrail.
(M)ikail.
(İ)srafil.
Bizim camimizde gelicekler erotik film çekicekler ne güzel ya gerçekten. Adamlar işini biliyor Profesyonel bir ekip olması lazım.
Biz Allah'ın huzuruna geçtiğimiz yerde, Secde ettiğimiz yerde, kafamızı koydugumuz yerde, kendimizi Allah'a yakın hissettiğimiz yerde, yağmur yağarken sıgınıcagımız yerde, evsizken kalabilicegimiz yerde Ve herşeyden önemlisi Allah'ın evinde Erotik film çekicekler. Çeksinler ya biz ileri görüşlüyüz =)
atacker : Bunca özgürlük kavgası verdiğimiz şu günlerde ben böyle geri kafalı, dar, sansürcü zihniyete tükürürüm diyorum...

Bugun Kilisede veya Camii'de sevi$ip ahlak'i toplumdan uzakla$tiranlar, yarin ananin babanin mezarinin ba$inda sevi$irken bu ozgurluk kavramini savunabilecekmisin acaba? Ozgurluge sozum yok, olumum pahasina savunurum fakat ba$kalarinin inanc ve menfaatlerini kisitlatip/kirmadigi surece.

Bu konu 05 tarafından düzenlendi(2008-02-12 22:49, 16 yıl önce)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.