110110110110110110110110110110110110110110



ışınlanma ? bir insanı bir yerden bir yere nasıl gönderebilirsin düşünsene kalbin burda kalıo ? :D
Ahoy.. savaş çıksa adamlar düşman cephanesine ışınlanır c4 ü bırakıp kaçar :D mecbur jammer kurucaz artık sinyalini bozarız adamın :P
ne ışınlanması ya biraz araştırın..

CERN DEKİ İLERİ TEKNOLOJİLER NELER OLACAK?
CERN deki teknolojilerin üç ana konu etrafında odaklandığını belirten Sultansoy, bunları evrenin oluşum sırlarını ortaya çıkarmayı hedefleyen hızlandırıcı teknolojileri, detektör teknolojileri ve bilişim teknolojileri olarak sıraladı.

Hızladırıcı teknolojisi olmadan bilim ve teknolojide hemen hemen hiç bir alanda geleceğin teknolojilerinin oluşturulamayacağına işaret eden Sultansoy, detektör teknolojilerinin de başta savunma sanayi olmak üzere pek çok alanda kullanıldığını söyledi.

CERN deki araştırmalarda dünyanın en önemli bilişim teknolojilerinin geliştirilmeye başlandığını, dünya genelinde pek çok bilgisayarın ortak kullanılmasını sağlayacak Grid teknolojisinin en ileri araştırma aşamalarının da burada yapıldığını kaydeden Sultansoy, Grid in www sisteminin bir üst sistemi olduğunu ve bu teknoloji sonucu gelecekte yaşanacakların tahmin bile edilmesinin zor olduğunu belirtti.

Sultansoy, Özellikle e-devlette her mesleğin bilgi alışverişinin çok hızlı yapılacağı dünya genelinde ortak bilgisayar ağı oluşturacak grid projesinin temelleri de burada atılıyor. CERN in yıllık ürettiği bilgi miktar 15 milyon GB dolayında diye konuştu.
Eğer biraz daha düşünürsen kardeşim benim söylediklerim olası ihtimaller. Unutmayalımki telefonda elektrikte şans eseri bulunmuştur.Deneylerden sonra böyle durumlar çıkabileceği ihtimallerini düşünülüyor bilim adamları tarafından.

Şöyle bir durumda varki Türkiye 1 saatlik kazancını Cerne yatırmadı ve bilimde gerilmeye devam ediyor.
söylediklerinin gerçekleşme ihtimali bulunduğumuz yüzyılda imkansız sadece dünyanın oluşumu hakkında bilgi yanı sıra yeni maddeler ve üstte söylenilen teknolojiler hakkında gelişmeler olucaktır muhtemelen yoksa ışınlanma falan hikaye :)


ayrıca şu muhteşem bir olay bir an olsa bile güneşin 100 katı sıcaklık he deney alanı nasıl dayanırki buna ilginç ya :)

-Çarpışmalar 14 "tera elektron volt" enerji ortaya çıkaracak. Bu, çok
yoğun enerji demek. Bu sayede bir an için de olsa, Güneş’tekinden 100 bin kat
fazla sıcaklıklar elde edilebilecek.
Bırakın Ya Allahın Isıne Karısıyor Bunlar Sonumuz hayırdır Ins .
Allah'ın işine karışılmıyor çözülmemiş bazı soruların cevaplarını arıyorlar.İnsanlık için çalışıyorlar.
18:12 - engin öztiryaki] Allah sonumuzu hayır etsin
bu is bana pek hayra alamet gelmiyor, bunesten 100 bin derece sıcaklık elde etmek nedemek ya dünya icinde, yakacak bunlar bizi,

bi sitede bu yorumu gördüm yarıldım ha zhuauh :D

erelbanu

ne diyorsun sen yahu geliştirin biraz beyninizi herşeyde allah allah deyip durmayın sizin gibiler yüzünden türkiye hala türbandı,töreydi carttu curttu tartışıyor
Master
59.2997
Öncelikle bu tarz bir deneyin bu kadar milleti korkutmaya güdümlü bir şekilde yayınlanmasının altında aranıcak çok şey var. Bu tarz bir deneyde eğer böyle bir ihtimal yüksek derecede ise ki şu an yetkililere göre değil bu tarz bir haberi yayınlamazlardı.. Bazı kesimlerin işine gelmiyor bu tarz deneyler ve o yüzden konu abartılarak gözler önüne sergileniliyor diye düşünüyorum. İnsanlığı tehtit edecek bir deneyi dünya üzerinde hangi ülke onay verir ve deneyin iptali için ellerinden geleni yapmazlar mıydı? Bilim adına bu tarz bir deneyin getirisi oldukça fazla olucak başarılı olması halinde ama Alien'in dediği gibi ışınlanma ve benzeri olayları beklemek te abartı olucaktır. Neyse bekleyip göreceğiz yarın akşama herşey belli olucaktır.

@Fearsome

CNNTürk:
Sonssuz küçük ve sonsuz büyük
-LHC çarpıştırıcısı "hadron" ailesinden hidrojen protonlarını, ışık hızının yüzde 99,999'uyla 27 kilometrelik tünele fırlatacak.
-Yerin 100 metre altında saniyede 1 milyar proton çarpışması meydana gelirken, yer üstündeki 3 bin bilgisayar saniyede 100 kadar çarpışmayı analiz edecek. Toplanacak veriler, değişik ülkelerde CERN'le bağlantılı araştırma merkezlerine anında iletilecek.

-Tünel dünyanın en soğuk "buzdolabı" olacak, zira süper iletken mıknatısları eksi 271,3 dereceye kadar soğutuldu. Eksi 273,15 mutlak sıfır kabul ediliyor.

-Tünel boyunca sıralanan dört çarpıştırıcı devasa boyutlarda. En büyükleri Atlas, 25 metre çapında, 46 metre boyunda bir silindir. Ağırlığı 7 bin ton kadar. 3 bin kilometreyi bulan kablolarla sarmalanmış halde. Silindirin yerleştirilebilmesi için, 300 bin ton taş ve toprak kazıldı, 50 bin ton beton döküldü. Atlas, bir yıl içinde, dünyanın en büyük kütüphanesi olan Kongre Kütüphanesindeki 3 milyar kitaptakinden 160 kat fazla veri toplayacak.

-Proton huzmesi, 10 saatte tünel içinde 10 milyar kilometre kadar yol almış olacak ki, bu, Yer'den Neptün'e gidiş geliş mesafesine eşit. Tam yoğunluğa erdiğinde, her proton huzmesi, saatte 1600 kilometre hız yapabilen bir otomobil
için gerekli enerjiyi üretir hal gelecek.

-Çarpışmalar 14 "tera elektron volt" enerji ortaya çıkaracak. Bu, çok yoğun enerji demek. Bu sayede bir an için de olsa, Güneş'tekinden 100 bin kat fazla sıcaklıklar elde edilebilecek.
yav kardeşim yürü git herşeyi Allah'a bağlıyıp duruyonuz
[Falcon] : Ölmeden Nexielle Nargileye Gitmek İsterdim :p

Geçti artık kusura bakma..
Yanarım yanarım sana nargile ısmarlatamadığıma yanarım.. :(:(
bende başka boyutlara gate açılcak die duymuştum hayat ın yeni version u çıkcak :P herkes indirsin
Azcık Hayflayfdan örnek alın adamlar yaptıda noldu iti kopuğuyla uraşıo :D
ATLAS deneyinde , Gordon Freeman (Half lifeden tanırsınız) oldukça hiç bişey olmaz. Açılan delikler , açıldıklarına pişman olucaklar
https://img135.imageshack.us/img135/5582/1220904056791lj3.jpg
milli olmadan gitcem ben ona yanıom :D



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.