Toplam 178 milyon dolara malolan ve dünya sinemalarında 848 milyon dolar hasılat elde eden The Mummy ve The Mummy Returns'ün devamı The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor / Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı, dünya sinemalarıyla aynı anda1 Ağustos 2008 Türkiye sinemalarında gösterilmeye başladı.Serinin bu en yeni halkasında başkadın oyuncu ve yönetmen değişikliği hemen dikkatleri çekiyor.

İlk iki Mummy filminin yönetmeni Stephen Sommers, Kasım 2001'de yaptığı açıklamada, üçüncü bir filmden söz ederken, Bu konuda çok büyük talep var. Ancak ilk ikisinden çok daha büyük ve çok daha iyi bir film yapmanın yolunu bulabildiğimiz takdirde yaparız demişti.

Stephen Sommers, Mayıs 2004'te yaptığı açıklamasında ise üçüncü Mummy'i yapmak için gerekli enerjinin kendisinde bulunup bulunmadığına dair kuşkuları olduğunu söylemişti.

Mart 2006'da oyuncu Oded Fehr, yaptığı açıklamada, Stephen Sommers ile yaptığı görüşmeden söz ederek, üçüncü filmin geliştirilme aşamasında olduğunu ve senaryosunun yazıldığını öğrendiğini söyledi.

Aynı yılın Eylül ayında Universal Pictures tarafından Joe Johnston'a yönetmenlik teklifi götürüldüğü, çekimlerin startının 2007 başlarında verileceği açıklandı.

Ocak 2007'de yönetmen değişti. Universal yetkilileri, 2008 yılında gösterime girecek üçüncü Mummy'nin yönetmenliği için Rob Cohen'le görüşmelere başladılar.

Bundan sonraki açıklamada, yeni filmin öyküsünün Brendan Fraser ve Maria Bello'nun oynadığı iki temel karakter ve artık büyümüş olan oğulları çevresinde gelişeceği bildirildi. Bu arada ilk iki Mumya filminde başkadın rolünde oynayan Rachel Weisz, Peter Jackson'ın yöneteceği Lovely Bones / Cennetimden Bakarken için Mumya serisinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Fraser ve Bello'nun canlandırdığı temel karakterlerin oğulları rolünün ise Luke Ford'a verilmesi bir başka yeni gelişmeydi. Hatırlanacağı gibi serinin ikinci filmi olan The Mummy Returns'ta bu karakteri 10 yaşında bir çocuk olarak tanımıştık. Yeni filmde 10 yıl sonrası konu edildiği için Fraser ve Bello'nun karakterlerinin oğullarının 20 yaş civarında yetişkin bir delikanlı olması gerekiyor.


The Mummy Resmi Web Sitesi; themummy.com

Kaynak
ilk 2 filme bayılmıstım bunuda izlicem
kesin bu filme gidicem.
bu film mumya geri dönüyor olanmı?? veya akrep kral dedikleri
onun yenisi işte. ama akrep kral yok bu sefer.
@Spawnsas +18 Yaş Sınırı Falan olursa hayal kırıklığına uğrama :) Çünkü büyük ihtimalle olur.
Leqendary : bu film mumya geri dönüyor olanmı?? veya akrep kral dedikleri

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor / Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı

Ayrıca filmde zaten 18+ yaş sınırı var.
mthN : @Spawnsas +18 Yaş Sınırı Falan olursa hayal kırıklığına uğrama :) Çünkü büyük ihtimalle olur.

olcağını sanmıyorum

zaten 13 ü geçen sene doldurduk :) en fazla 2 yaş büyük gösteriyorumda.surattan kaybediyorum:) çocuk suratını hala taşıyoruz:bagirma



olmadı zaten biletleri ailem alır bende girerim içeri nihahaha:lol:lol:kikirik:kikirik
Spawnsas okumadın galiba benim yazımı :) 18+ yaş sınırı var filmde :D
dünmü ne izledim tekrar güzel film ya :=)
ya olmaz öle şey ben babama aldırtırım biletleri:)
babacığın bi bilette bana alma nezaketinde bulunurmu acaba spawnsas
ben izmirdeyim.git annen falan alsın sana:)
Bu adamın filmleri çok aptal oluyor sevmiyorum...
Tymaron : Bu adamın filmleri çok aptal oluyor sevmiyorum...

neden aptal oluyorki.bence komedi:)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.