berkanu :
herkes recep'in amele küfürbaz biri olarak tanıyor.Halbuki Recep ilk filminde yolda bulduğu cüzdanı sahibine vermek için Antalya'ya kadar giden mert bi insan.Yıllardır sevdiği kız için onun anısı olan misketleri saklaması nekadar delikanlı olduğunu gösterir.Bunun gibi birçok örnek daha var.Yorumlarınız mantıklı ve güzel ama bazı insanlar recep'in çok küfürbaz olduğunu ve çok amele olduğunu söylüyor ama filmi detaylarıyla izlemelerini öneririrm.Türk sineması için bence gayet güzel eğer Amerika'da yaşasaydım berbat bulurdum.Türkiye'de doğru düzgün masraflı bir film yok onun için bunada şükür.Ayrıca türk halkının küfürden hoşlandığını ve küfüre çok güldüğünü bildiği için böyle bişeye kalkışmış diye düşünüyorum 
Yanlış gel ben senin için ifadelerini düzelteyim.
Cüzdanı oraya götürdüğü için mert bir insan vs demek çok gülünç. Gel şuna şahanın zekası oynadığı kro karakteri tatil için bir otele götürecek kadar bile yaratıcı olamıyor, böylesi basit birşey buluyor diyelim.
Küfürün neresi güzel yapmayın etmeyin lütfen, filmin ne detayı var daha nesini izleyeceğiz ve bu küfürler bir anlam kazanacak ? Herşey ortada çok açık ve net. Küfür ile şaklabanlık düşük zeka seviyesinde bir insanın komik olmaya çalışırken kullandığı ekipmanlardır. Bunu görebilmek için Amerika'da yaşamaya gerek yok. İlk filminden birkaç milyon dolar hasılat yapan bir insanın bunun %10 düzeyinde (belki daha da azdır..) harcama ile film çekmesinin savunulacak bir tarafı yoktur. Bu mantık yüzünden Türk sineması ilerleyemeyecek işte. Cem Yılmaz'ın Aroguda öyle aman aman çok komik değildi fakat en azından Cem Yılmaz bu sektör için birşeyler yapıyor para harcıyor kazandığını tekrar kazandığı yere yatırıyor kar yapmak istese Stand-up show yapar durur güç bela zor bilet bulduğumuz günleri hatırlıyorum ben, al sana masrafsız kazanç.
Küfürden hoşlanan bir halk ve küfüre gülen bir halk yapma etme böyle bir genellemeden uzak dur.