Stadyumlar tüm dünyada bulunduğu kentlere güzellik ve ihtişam katar. Tasarımları ne kadar ilginçse, o kentlerin tanınırlığı o kadar artar ve mimarları da ölümsüzlük kazanır. Fakat dünya genelinde öyle garip stadyum örnekleri var ki, bulundukları bölgenin arazi yapısına ve yüzey şekline uyum sağlamış. İşte o farklı örneklerden bir kısmı...


1. Japonya; Osaka Stadyumu


Şehrin merkezinde yer alan bu stadyum 31 bin 379 koltuk kapasitesine sahip. Stadın ilginç yanı içinde yerleşim yerinin bulunması. Sahanın yarısında evler bulunan stat 1998 yılında alışveriş merkezine dönüştürüldü.


2. Venezuela; Karakas Stadyumu


Crocodilos Spor Parkı'nda bulunan bu stadyum dağın yamacına otoyol kenarına inşa edilmiş.


3. Portekiz; Braga Stadyumu


Portekiz'in en pahalı stadyumlarından biri. Dev kayaların oyulmasıyla inşa edilen stat için oldukça yüklü bir para harcandı.


4. Brezilya; Eco Stadyumu


Brezilya'nın ilk yeşil ve çevreci stadı olarak biliniyor. Koltuklar bir yamacın tepesine yerleştirilmiş.


5. Faroe Adaları; Faroe Stadyumu


Atlas Okyanusu'nda Danimarka'ya ait Faroe Adaları'nda kurulmuş bu stadyum, Norveç Denizi'nde yer alıyor. Stadyum çevresinde denize düşen topları toplamak için görevlendirilmiş bir de görevli bulunuyor.


6. Singapur; Marina Stadyumu


Tamamen çelikten inşa edilmiş. Suyun üzerinde yüzen bir platform şeklinde yaratılan bu stadyum, bin 70 ton ağırlığında ve 9 bin kişi kapasiteli.


7. Belçika; FC Antwerp Stadyumu


1923 yılında inşa edilen bu stadyum, Avrupa'nın en büyük ve lüks stadyumlarından biriydi. Şimdiki hali ise en çirkin stadyumlarla yarışıyo

çok hoşuma gitti sağolasın :))
Harbi güzelmiş, ilginç =D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.