Master
59.2997
Türk spor basının önemli ismi, usta gazeteci Kazım Kanat hayatını kaybetti.

Zatürre tanısı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabah akciğer yetmezliğinden vefat eden Türk spor basınının duayen isimlerinden Kazım Kanat'ın cenazesi, 26 Eylül Cuma günü İstanbul'da toprağa verilecek.

Kazım Kanat için ilk tören, eski yöneticisi ve üyesi olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde yapılacak. Kanat'ın cenazesi daha sonra, Levent Camii'nde öğleyin kılınacak cuma namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kazım Kanat, 1950 yılında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde öğretmen Mehmet ve Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan birisi olarak dünyaya geldi. Liseyi İskenderun'da okudu. İstanbul'da Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi.

1969 yılında Yeni İstanbul gazetesinde mesleğe başladı. Daha sonra Hayatspor, Türkspor, Dünya, Hürriyet ve Akşam gazetelerinde muhabir, servis yöneticisi ve köşe yazarı olarak çalıştı. Son olarak Sabah gazetesinde görev yapan Kazım Kanat, çeşitli basın kuruluşlarının düzenlediği yarışmalarda çok sayıda ödül kazandı.

"Önce Beşiktaş Vardı", "Kanseri Nasıl Yendim?", "Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor" ve "Yaşanan Hayat, Hayaller Değil" adlı kitapları yayınlanan Kazım Kanat, evli ve bir çocuk babasıydı.

Başesgioğlu'ndan mesaj

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, spor yazarı Kazım Kanat'ın vefatına ilişkin bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Başesgioğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Türk spor basının önemli ismi, usta gazeteci Kazım Kanat'ın vefatını üzüntüyle öğrendim.

Kazım Kanat, yazdığı yazılarla Türk sporuna uzun yıllar ışık tutmuş, yetiştirdiği gazeteciler de haklı olarak "duayen" unvanını almıştır. Türk spor camiasında yeri zor doldurulacak Kanat'ı, tüm sevenleri gibi çok özleyeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve basın camiasına sabır diliyorum."

Türkiye Futbol Federasyonu da internet sitesinde yaptığı açıklamada "Kazım Kanat'a Tanrı'dan rahmet, Sabah gazetesi çalışanları ve Kanat'ın ailesine başsağlığı" diledi.

Kazım Kanat'ın her şeyi BJK derin üzüntüde

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün internet sitesinde "Acımız Çok Büyük" başlığıyla yayınlanan başsağlığı mesajında şöyle denildi:

"Kulübümüz’ün Genel Kurul Üyesi, Türk Spor basınının duayen ismi, Sabah gazetesinin Beşiktaşlı yazarı Kazım Kanat’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Gazeteciliğe, spor yazarlığına uzun yıllardır hizmet veren ve büyük emeği geçen usta yazarın son yıllarda yakalandığı amansız hastalığa karşı verdiği yaşam savaşı ve hayata sımsıkı sarılışı ve o şartlarda bile mesleğini aksatmadan yapma çabası herkesçe hayranlıkla izlenmekteydi.

1999 yılında kansere yakalanan Kanat’ın bugüne kadar yaptığı mücadele ülkemizdeki kanserli hastalar için de umut ışığı olmuştu.

Espritüel kişiliği, renkli kalemi ile önemli bir okuyucu kitlesine sahip ve genç nesil spor yazarlarının örnek aldığı, yeri doldurulamayacak bir yazardı.

Beşiktaşlı olmaktan gurur duyduğunu her fırsatta dile getiren Kazım Kanat’ın vefatı, Camiamız’da çok büyük bir teessür ve derin acı yaratmıştır.

Merhum’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk spor basınına ve Camiamız’a başsağlığı diliyoruz."

Fenerbahçe'den baş sağlığı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Gazeteci ve köşe yazarı Kazım Kanat'ın geçirmekte olduğu amansız hastalıkla mücadele ederken yakalandığı zatürre ve sonrasında gelen solunum yetersizliği nedeniyle vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Kazım Kanat'a Tanrıdan rahmet, kederli ailesi, dostları ve spor medyasına başsağlığı dileriz" denildi.

Galatasaray'dan baş sağlığı

Galatasaray Spor Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada "Türk Spor basının önemli ismi, gazeteci Kazım Kanat’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

TS'den baş sağlığı

Trabzonspor Kulübü'nün internet sitesinde yayınlanan baş sağlığı mesajında "Gazeteci ve köşe yazarı Kazım Kanat'ın geçirmekte olduğu amansız hastalığa yenik düşerek vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Kazım Kanat'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi, dostları ve spor medyasına başsağlığı dileriz" denildi.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.