Sunucu hakkında genel bilgi:

Sunucu adı: Proje Community Ağırlıklı o yüzden katılım sağlanması halinde bilgi verilecek
Sunucu tabanı: Sphere
Sunucu türü: RP, PP
Makine Özellikleri:
Stat cap: 225
Skill cap: 7x

2000-2006 kitlesi ağırlıklı bir sunucu olacak

Aranılan kişi de bulunması gereken özellikler veya basit bir başvuru formu:

Adı ve Soyadı:
Yaş: +18 olması gerekmekte
İkamet ettiği il:
Referansları (Yetkili):
Referansları (Sunucu):
Aranılan özellik: (World Builder, Scripter, In-game Staff, Quest Writer vs..)

Bu konu Fream tarafından düzenlendi(2014-01-10 03:07, 10 yıl önce)
bu bir eleştiri değil ama nebula var 700 player ve klasik sayılan
Olabilir onemli.olan hitap edilen kitle community.icin acacagim demistim tesekkur ederim bu arada
Xantier : bu bir eleştiri değil ama nebula var 700 player ve klasik sayılan


Bu mantığı doğru bulmuyorum, bir sektör, konu vb. yolda lider bir yapı mutlaka olur fakat bu demek değilki onun dışında her yapılan ondan kesinlikle kötü ve geri kalmış olacaktır. İllaki onunla aynı popüleriteye sahip olmayacaktır fakat bu tercih edilmeyecek anlamına gelmez.

Windows işletim sistemi konusunda lider fakat Linux, Machintosh ondan daha hızlı ve stabil çalışıyor ya da açık kaynak kod tercih eden yazılımlar için Unix sistemler daha mantıklı ve kullanışlıdır vb. gibi.
türkiye'de pek korsan önlemi yok ama linux tercih eden os'e para vermek istemeyenler ve developerlar oluyor, windows standart kullanıcı işi, macintosh ise lüks ve para sahibi olanların tercihi oluyor.

ama burada albenisi olan durum nedir onu anlamadığım için sormak durumunda kaldım. emulatör sphere, klasik sunucu denilince aklıma büyü ve skillerin %30u çalışmayan, combati an ex pordan veya in por ylemden ibaret sunucular geliyor mesela.
Linux tercih edilmesinin sebebi Windows'a para verilmek istenmemesi olamaz bunu iyi biliyosun günümüzde windowsu paralı kullan insan varmı ? Google'a Windows 7 Full Download yazmasını bilen windowsa para vermekten sapmış oluyor en basit haliyle.

Benim eleştirdiğim o mantık sadece, kaldı ki bahsettiğin sunucu dahil tüm sunucular aynı emülator ile yapılıyor , emülator eksik yada değil yıllardır aynı temek üzerinde kuruluyor ve bir tanesi ne güzelki 700 online kapasitesi gibi başarı elde etmiş bu gün bile. Demekki yarım yamalak olsada insanların tatmin olduğu eğlenebildiği birşeyler ortaya çıkarılabiliyor önemli olan bu diye düşünüyorum :)
Nedra : Linux tercih edilmesinin sebebi Windows'a para verilmek istenmemesi olamaz bunu iyi biliyosun günümüzde windowsu paralı kullan insan varmı ? Google'a Windows 7 Full Download yazmasını bilen windowsa para vermekten sapmış oluyor en basit haliyle.

Benim eleştirdiğim o mantık sadece, kaldı ki bahsettiğin sunucu dahil tüm sunucular aynı emülator ile yapılıyor , emülator eksik yada değil yıllardır aynı temek üzerinde kuruluyor ve bir tanesi ne güzelki 700 online kapasitesi gibi başarı elde etmiş bu gün bile. Demekki yarım yamalak olsada insanların tatmin olduğu eğlenebildiği birşeyler ortaya çıkarılabiliyor önemli olan bu diye düşünüyorum :)
üstte özellikle türkiye'de önlemi yok yazdım zira git amerika'da windows 7 torrent yaz ve sonuçlarını gör. yani 3 os'in bir var olma sebebi var birbirinden farklı yönlere sahip. yani tek amaçları os olabilmek değil, farklı kitlelere farklı bilgisayar deneyimi yaşatmak.

emulatör konusunda değilim ama dediğin gibi yıllardır aynı temel üzerine kuruluyor o zaman farklı olan ne ki bu sunucular var ? aa 700 player toplanmış hadi ben de payımı alayım diyerek yine aynıları tekrar etmek bence iyi bir şey değil. firmalar rekabet ederken birebir klon ürünler çıkarmaz genelde, çıkarıyorsa rekabet için yapabileceği tek şey daha ucuza satmak olur, ki o ucuzluk kriterine ph dersek o da var.
Doğru sölüyorsun pay kapma mücadelesi olacaktır elbet dünyada her alanda var bu olay. Bu olayın kendisini değil ilgili alanda amacını sorgulamak gerek.

Ucuzluk kriteri dediğini 700 kitlesi olanda yaptı, ozaman bunu şöyle değerlendirmek gerek klasik sayılanın promosyonu.

Mesela temel aynı olabilir, ubuntu debian fedora centos vb gibi aynı temelde farklı yapılar mevcut. Burdada aynı emülator ile farklı yapılar üretilebilir, geçenlerde bir tanesi farklı haritada orta dünya haritası yanılmıyorsam bir yapı kurduğunu yazmıştı. Bence güzeldi bu hareket, gerçekten farklı bir girişimle kendi kitlesini belki payını belki değil ama oluşturabilir.

Benim bahsettiğim temel aynı olabilir fakat üzerine çıktığın yapı ( malesef temelin sınırları içinde ) farklı olabilir. Buda güzel birşeydir, bir klasik kült var diye yapmamak mantıklı değil diye düşünüyorum.
orta dünya serverı olması bence de güzel bir şey. çünkü şu an yok. bir başkası levellı açsa bir diğeri ırklı açsa bir diğeri ilginç bir mod yapsa bir diğeri osi'den herhangi bir era'ya bağımlı kalsa çeşitlilik olur, güzel olur. o zaman "bu adam pay almak istiyor çünkü farklı bir iş yapıyor belki insanlar sever" dersin. ama aynı temelleri alıp "mage robe ekledim" "artılı silahlara renk koydum" "paradarbe bonusununda değişiklik yaptım" gibi şeyler farklı bir özellik değilmiş gibi geliyor sanki
kesinlikle değil haklısın, fakat bunun suçlusu emulator değil , onu şekillendiremeyip hazırcı zihniyet ile etiket peşinde yol almak isteyen insanlar olabilir.
Lütfedip cevap yazan Sevgili Nedra ve Xantier'e sonsuz teşekkürler.UO Piyasası vaz geçilmez değildir. İlk gün 300 player görüp 2 ay sonra kapanmış sunucularda mevcut yıllarda 50 - Online görüp şimdi 700 player gören nebulada .

Sunucu açmamda ki amaç ben şahane işler yapacağım diye bağırmak değil. Açacağım oynayan oynar oynanmazsa staff arkadaşlarla kendimiz oynarız zaten kendimde RolePlay'ci biri olduğumdan sıkıntı düşünmüyorum. Kimseye 250+ olacak sözü de veremem. 2000 yılı kitlesinden oynamak isteyen Full FREE shard olmasını isteyen insanlar var çevremizde hatır için açtığım bir yeri de kapatmam . Oynayan olursa sonuna kadar da emek veririm :) budur yani katılmak isteyenlere de kapım açık ...

birileriyle yarışmak amacı ile sunucu kurma isteğim yok yani. Amaç Ego değil Hizmet.
Nebula dün 1340 oyuncu gördü ve eski kadro bunu eleştri olarak almayın sadece commun oluşturamayabilirsiniz diyorum.
Neophyte
26.6001
Sanırım "klasik" kelimesini biraz açmak gerekiyor. Sizin klasik anlayışınız nasıl mesela, biraz daha detay işinizi kolaylaştırabilir.
klasik müzik diyince akla Mozart vb. geldiği mantıkta düşünebiliriz : )
Şuan herkesin tek dediği bir şey var. Hatta son 4 yıldır söylenen tek şey bu sanırım. Zaten xx isimli sunucu varken siz neden açıyorsunuz. Herkes aynı sunucuyu açıyor vs.

Mert zaten belirtmiş. Bir sektörde yapılan işin temeli zaten yüzde 80 derece örtüşür. Örtüşmezse zaten aynı yolda yürüyemezsiniz. Bu bağlamda farklılık yapılacak olay üzerene konacak yapıdır. 1 işi 10 marka yapar. Ama kalite farkı vardır illaki. Bu iştede o şekilde. Bir sunucuda 700 değil 1700 kişide olsa bir başkası elbetteki açılabilir. Ve açılsında. En azından alternatif olur. Herkes günümüz Nebulasında oynamak zorunda değil. Bir çok kişiye ters gelen şeyler olduğunu düşünüyorum orada.

Yıllardır bu platformda yapılamayan tek şey desteklemek. Sadece destekleyin. Bırakın insanlar zarar edecekse bile kendi etsin.

Bugün Nebula item res acc res atmadan önce belkide kaç bin kişi küfretti. Bunları yaptıktan sonra ya olmasaydı ? o zaman ne diyecektiniz ? veya başka bir sunucu bugün item acc res atsa ne dersiniz ?

Bırakın herkes ne yapmak istiyorsa yapsın. İğnelemek yerine hoşunuza gitmese bile başarılar diyip. Yardım etmek isterseniz ufak tefek yardımda bulunun. Olsun bitsin.

Ve unutulmaması gereken en büyük ayrıntı. Tekel olmak çoğunlukla doğruyu getirmez. Rekabet her zaman iyidir. Herkes yanlışlarını düzeltmekte daha hızlı davranır. Ve yaratıcılık tam olarak burada ortaya çıkar. Zamanında birçok sunucu ve kişiler bu işin içine girmeseydi şuanki düşünülüp yapılan sistemleri hiçbiri yapılmayacak ve UO işte o zaman tamamen bitecekti. Şuan ise birçok yaratıcılık eseri var ortada. Yenilikler varken bunu tekele indirip tamamen sonlandırmamak gerekir.

Bu konu Cyclone tarafından düzenlendi(2014-01-11 05:57, 10 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.