Aynı şekilde, Eğitimin önemli olduğu apaçık ortada, egolarını tatmin edememiş, kültür düzeyi 0 ın altlarında gezenlerin açtığı sunucuları görüyoruz.

Tam ters oranla, yaptığı işi sevmeyen bir hata oluştuğunda "of yine mi yaw" şeklinde tepki verenlerdende bi cacık olmaz. Bunun yaşla bir alakası yokmu peki? tabiki var, 15 yaşındaki kişiden 20 yaşındaki olgunluğu bekleyemezsiniz, ama 20 yaşındaki birinden 15 yaşındaki beyni bekleyebilirsiniz o yüzden sadece yaş demeyelim bu olaya.

Ultima Online ın 8x 7x olmaktan ziyade, gain için sevinen, adam kesince o günü bayram gibi geçiren bir oyun tarzından uzaklaşmasına yanıyorum, ar-ge yapmak için girdiğim her sunucuda, acaba bendemi hata diye düşünüyorum. Skill dummyler, bir cansıza heal atarak kasmak, tactics kasmak onu kasmak bunu kasmak. Ultima online neden devam etsinki bu şartlar altında.

2-3 Silahı renklendirip, "faction sistemi var agali", guild isimleride üstte renkli varmı benden iyi scriptooorz şeklinde geçinenler, tamamen işi paraya çevirenler. Çok örneğini gördük, "PH YOK COK KALITELIYIZ" şeklinde açılanların, hiç bir ek özellik getirmeden, "bizim silahımız aynanda poi atabilmekte ve üstünde kalvas çıkabilmektedir evet evet" şeklinde. Sen ph kapatıp oyuna bir avantaj katmazsan, 2-3 bilinmedik sistem yazmazsan neden gelsinlerki? Haklı olarak dummyleri tercih ediyorlar. Sonrada millet kaliteli shard diye nitelendiriyor.

Şu oyunu oyunu istiyorsa, Wowu sollayacak bi şekilde cıkarsınlar yeni versiyonu.
Türkiyemizde ownerlin ve playerlerin.
AHMET ABİ AT CORPPUR AYNANDA FS CIKIYOZ , 1 2, 3 , gm bey 2 kesişimde anca bitane vanq cıktı niyeeewww ?? " şeklindeki tepkileri düzelmediği sürece, bu oyunun ne zevki kalır, ne ahlak.

Anlatabildiysem ne mutlu.
Neran'a katılıyorum dediklerinin her kelimesine ilk olarak couns olarak başladım güzel bir serverdı ozamanın parası 20ytl de para vermiştim couns olmak için çünkü hosting fiyatları ozaman çok yüksekti şimdiki gibi ucuz değildi kaliteli server'lar vardı. Sonra bir kaç serverda stafflık yaptıktan sonra kendi sunucumuzu açma kararı almıştık.

Theselia ilk oynadığım serverin ismi hiç unutamam rp shard olmasada herkezin rp yaptığını ve counselor dahil bütün yetkililere Efendi Lord denilirdi

normal bir playerın lord olması çok zordu Lord oldukları zamanda serverin en kralı onlar olurdu. 7x skill cap vardı ve ben tam 7bucuk ayda kasmıştım o accountu ondan öncede nebulada balıkçı charım vardı balık tutar satardım öyle para kazanırdım ve kazandığım parayla ev almıştım. vs vs Yaşım küçüktü ama seviye vardı. büyüklerime nasıl davranmam gerektiğinin bilincinde biriydim..
Neran +100

Ben playerlıktan sonra ilk olarak arkadaşın serverında Seerlık görevinde başladım page falan bakardım eğlenceli gelirdi sonradan yavaş yavaş kendimi ilerlettim yine arkadaşın serverında Ownerlık dediğimiz plevel 7 seviyesine kadar gelebildim oralara kadar gelmemde çoğu kişinin emeği geçti.Script yazmaya başladım takıldığım yerlerde yine yardımını alabileceğim önce " U-S " gibi sonrada msnden artık yakınım saydığım kişilerden baya yardım alarak ilerlettim.

Uo başladığım dönemde çevremde windows 98 ile kurulu makinalarda oynayan baya bir kişi vardı.Bunları izledim sonrada kendim başladım Lord görünce yalakalık falan yapardım para vermeleri için çoğu zamanda işe yarardı.İlk defa
" Gm " Game Master gördüğümde ise büyük hayrette kalmıştım onuda Lord zanettim ve para istedim sonrasıda tabii ki
geldi ve bana oyun kurucularından olduğunu söledi bende ölece anlamıştım.

Sonrada eve internet bağlattık ama TTnet değildi bilgisayarın kendi interneti telefondan bağlanan tipten o zamanların meşhur oyunu C-S ile özenmiş olmalıyızki arkadaşla skeleteonlara giderken C-S gibi 3 diyince dalıyoruz diyorduk.İlginç anılardı.Rp de ise serverda gördüğüm kişilere genellikle Lordlara efendim hizmetinizdeyim falan derdim.Sonra Tiyatro yerine gider kendim çalar kendim oynardım.Bazen arkadaşla birlikte tiyatro yapardık kimse seyretmezdi herkez action vs. yapardı.

Bu konu Ali3n tarafından düzenlendi(2008-02-04 16:13, 16 yıl önce)
Silindi
Apprentice
0.9
topic saptı hrkes anılrını anlatmaya basladı bende anlatıyım bi gün , yok artık :p
Ultima-online'da yaş sınırı olduğunu sanmıyorum,10 yaşımda kuzenimle başladım ben ultimaya.
Mişell in dediği gibi yaş sınırı die birşey yoktur,olgunlukla alakalı bir problem var ortada,lakin herkez server açmazsa güzel olur tabi ama,script pack yayını durdurun diyorsunuz fakat herkezde 100 mb lik arşiv var :)
13 Yaşında Kardeşim Var ve Horus'tan bile daha iyi RP yapıyor... Yaş Problem değil olgunluk problem.Mişell'in bir sözüne daha katılıyorum.Benimde 24 25 22 yaşlarında arkadaşlarım var adam kendini tanımıyor :) , siz o zaman nie gelip yaşı küçük diyerek bskı uyguluyorsunuz ?
Vallahi yaza kadar bizim sunucu bitmez oynuyacaksanız imzama gelin :) Ancak üyelik pek kolay degil onuda bildiriyim
Nemesis Siz Baya Kaliteli Çalışıyorsunuz Sanırım :) Yıllardı Çalışmalar Devam Ediyor.. Haydi Hayırlısı 2000'leremi dönüyoruz ne (:
Ya aşırı tutucaz yada batıcaz çok degişik bir sunucu hard rp degil tamamen kendi tasarımımız kocaman bir harita ( orta dünyada önemli olayların geçtigi yerler ) - tamamen bize ait eşsiz sistemler - Profesyonel düşünce :)

En basitinden web sitemiz herkez gnu/gpl kullanırken bizde Lisanslı vbulletin var :P

amma havamı attım nedir :)
:) Hava'ya +1

Kasıcam Bakalım :)İnşallah Güzel Olur Zaten Senin Projelerin Güzel Oluyor.İnşallah'ta Kapanmaz ( :P ) Bekleyişteyiz...
Yönlendirmekte reklama giriyor arkadaslar. Lütfen Dikkat edin.
tamam ;)
Vay benim Halime be

Hem Yaşım küçük 14 hem etrafımda uo oynayan yok dencek kadr az bile diyemem çünkü yok :D

ben napam çok denedim açmayı kendi scriptlerimle yazmayı felan ama bir türlü olmuo benim abim nie scripter degil yaff kaderime isyan uleynn!!!!
Burada bir yanlış anlaşılma var:

Küçük yaşta bir insan staff olmamalı değil, küçük yaştaki bir insan server açmamalı diyoruz arkadaşlar. Ne kadar olgun olursa olsun düzenli parası olan kişiler açmalı serverı. Bu ciddi anlamda scriptingden anlayan bir çocuğun staff olamayacağı anlamına tabii ki gelmez. Buna en güzel örnek de bana göre Xantier idi. (o da ilgilenmiyor artık uoyla) Siz onun hiç kendi server açtığını gördünüz mü.. Aslında buraya yazanların hepsi aynı şarkıyı söylüyor ama farklı telden çalıyor.. Ha açanlar var ki uoyu batıranlar tabii ki onlardır. Ama burada ağır kaçmasın ama "Salaklık" playerlarda.. Bundan 4sene önce ilk phlı serverlar açıldıktan sonra scripting hızla yayıldığında herkes serverlar açtığında, millet bilmediği serverlara girmeseydi "Hadi biz de server açalım" mantığı hiç oluşmazdı bana göre.. Yani diyorsunuz işte servera giriyorum yok 1ay sonra kapanıyor o kadar kastık ettik vs. Bilmediğin servera girme kardeşim. Staffının ismini duymadığın sistemleri heryerde olan çalıntı siteleri olan serverlarda oynamayın. Adam gibi server bulun bulduğunuzda ve kapandığında da bi nedeni olduğunu bilin en azından. Sonuçta şuanda Türkiyede hiiiçç kapanmadı diyebileceğimiz büyük bir server var mı yok. En az hepsi 1 defa kapandı. Her güzel şeyin bir sonu var. Siz gider de saçma saçma serverlarda oynarsanız tabi sinirleriniz de altüst olur oyundan da soğursunuz.. Bunun bir engeli yok. Adam akıllı düzgün serverlara girin oynayın eğlenin. O egosunu tatmin ediyor dedikleriniz 2-3online playerla nesini tatmin eder Allah aşkına. Onların egolarını tatmin eden sizlersiniz..
sorun yaşta degıl davranısta bıtıyor



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.